Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-05-2013, 01:02 PM   #1
drumm
Junior Member

Default Re: DIY Apsorpcioni paneli

ja sam bubnjar,pa sam resio malo da "akustikujem" sobu za vezbanje. citao sam sve poruke i skontao da absorber mora da bude odmaknut od zida. A da li je pogresno ako daske pricvrstim za zid(oko 5cm debljine) i na njih stavim azmafon? - ispod sveg toga,tacnije na sam zid cu staviti neki tanak materijal,pa tek onda daske. ta varijanta mi se cini jednostavnijom nego da pravim poseban ram pa onda sve to kacim,jer mi soba nije bas velika,ogranicen sam prostorom

Last edited by drumm; 31-05-2013 at 01:08 PM.
drumm is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2013, 08:15 AM   #2
bubu
Member

Default Re: DIY Apsorpcioni paneli

Quote:
Originally Posted by drumm View Post
ja sam bubnjar,pa sam resio malo da "akustikujem" sobu za vezbanje. citao sam sve poruke i skontao da absorber mora da bude odmaknut od zida. A da li je pogresno ako daske pricvrstim za zid(oko 5cm debljine) i na njih stavim azmafon? - ispod sveg toga,tacnije na sam zid cu staviti neki tanak materijal,pa tek onda daske. ta varijanta mi se cini jednostavnijom nego da pravim poseban ram pa onda sve to kacim,jer mi soba nije bas velika,ogranicen sam prostorom
Ne znam kako mislis staviti te daske, ali mora? imati zrak između zida i azmafona, jer se tako poveća apsorpcija. Također udaljenost azmafona utječe na kojoj će? frekvenciji imati najveću apsorpciju. Tak da bi pametno bilo izmjeriti sobu prije nego ?to se baci? na posao. Koliko ja znam najveća apsorpcija će ti biti na udaljenosti d=lambda/4 od zida. A lambda=343/frekvencija. Nadam se da ti nisam ni?ta krivo rekao
bubu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 46 (0 members and 46 guests)

Posting Rules