Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2013, 05:21 PM   #71
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Gasi se Jelen top 10 lista...

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Ne krivim nikoga što nije bolje, osim sebe.
Mozes da krivis mene, sebe, druge, ne vrijedi ti nista... Jednostavno masa ljudi uopste ne razmislja na takav nacin, ako uopste razmislja (govorim uopsteno, generalno za sve sto se kod nas desava), i za njih ne postoji "kritika" kao kategorija "nacina razmisljanja" . Guta ono sto joj se servira, menja zarad promjene (govorim o politickom aspektu ali i o drugim oblastima naseg drustva), "kritikuje" psuje i kudi ovu ili onu osobu, zato sto nema koga drugoga, i zato sto je popularno (po)opljuvati doticnu...itd itd...

Lijepo je biti idealista, ali od nas je svako, samo mozda jos ne bog, digao ruke!

Mozda sam otisao malo predaleko od teme, ali to su moja dva evro centa...tek toliko da se oglasim ...

Last edited by diviner; 10-12-2013 at 01:07 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 05:32 PM   #72
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ja zaista poku?avam, sizifovski, nemerljivo skromnim sposobnostima i mogućnostima, ali, kao ?to rekoh, to je sve ?to imam.
Ne krivim nikoga ?to nije bolje, osim sebe.
Znam. Zna?.

Pozdrav,

Vasa
Old 09-12-2013, 05:51 PM   #73
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Lijepo je biti idealista, ali od nas je svako, samo mozda jos ne bog, digao ruke!
Bog nema ruke, ne trebaju mu. Prljave poslove je prepustio nama.

Pozdrav,

Vasa
Old 09-12-2013, 09:58 PM   #74
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Mudro zboris!

Old 10-12-2013, 04:29 AM   #75
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

aj sad malo i ja.
Imam tu sreću da stvari poznajem "iznutra", jer sam i profesionalno bio upleten u tu priču, i poznajem većinu aktera iste.
Koliko god mi je jasno ?ta kome tu sve realno smeta i kako bi to neko drugi sigurno bolje i svrsishodnije uradio, ja mogu samo da ka?em da od kad je Soro? i ekipa sa one strane atlantika, 6.10.2000te zavrnuo slavinu domaćem mega uspe?nom rokenrolu (koji ni tad nije bio značajno ekonomski isplativiji nego danas), niko nije ulo?io vi?e novca u isti od gore pomenute pivare, pod rukovodstovom ovde već opevanog i pre?aljenog biv?eg direktora. I tu pritom ne mislim na emisiju, koja je svakako dovoljno velika meta za kritiku, nego i na sponzorisanje

1. kafana i klubova po srbiji koje se bave alternativnom kulturom
2. festivala (nije samo Jelen turneja bila sponzorisana tim novcem)
3. stranih koncerata - čak postoji Jelen Live! agencija koja je uskakala i pokrivala minuse za gomiletinu gostovanja velikih stranih zvezda u momentu kad je već svima bilo jasno da je to pucanje u najavi
4. Jelen turneje gde je skup od ovo malo pre?ivelih i prepoznatljivih rok bendova iz 90tih besplatno svirao po svim mogućim i nemogućim rupama po srbiji, čisto da bi se ne?to tamo uop?te desilo, jer takva reklama Jelenu kao pivari i nije bila uop?te delotvorna. Delotvornije je sponzorisanje svakog postignutog gola na reprezentativnoj fudbalskoj utakmici.

Koji su Ilijini motivi i da li mu se treba i mo?e suditi, u tu nemam ukusa da ulazim. Lično mislim da ljudi malo ne vide ?umu od stabla, i da koliko god taj njegov contribution bio mali, i nemerljiv spram očaja koji vlada, ne?to je neko bar poku?ao. I za to je besmisleno tvrditi da je jedini motiv bio promocija sebe i vlastitog benda, koliko god to stvarno bilo lako.

O uredni?tvu nad pokojnom emisijom takođe nemam neku ?elju da sudim, ali ipak su kritičari malko te?ki na činjenicama, jer te?ko mi je da progutam da je ignorisano ba? 2/3 scene. Mnogo bendova poznajem koji su maltene i bez ikakvog cimanja i uguravanja bivali pu?tani, pa čak dolazili i do prvih mesta, i to mesecima po?to su poslali link na mail emisije. Siguran sam da bi mnogi od kritičara to bolje radili, i pu?tali svje i svja, svu vaskoliku silu srpske demo scene, ali opet ne mogu da im dam crveni karton, zbog mnogih koji su se tu stvarno na?li, i kojima je to bar lično bilo jako bitno, ako im već nije lansiralo karijeru u orbitu

Sve ostale liste pomenute su takođe uredničke liste, i čak mi ni to vi?e nije toliko hrđavo, jer ljudi, fakat, ko to uop?te gleda? jedina realno merilo popularnosti i promocije je količina spontano nastalih lajkova i ?erova i YT vjuova. Ove liste manje vi?e slu?e kao neka vrsta preporuka neke stare ekipe koja se jo? uvek trudi da ne?to nekome preporučuje, makar po svom ličnom ukusu. Nekom to pomogne, nekome ne ali sigurno nikom drugom ne odmogne.

Tako da, ?to je laki rekao, bavite se vi?e muzikom i pisanjem dobrih pesama, i borbom za sebe, sopstveni kvalitet i promociju. Danas je bar posle mnogo vremena ponovo moguće jako lako doći do popularnosti i masovnog priznanja. Zapravo nikad lak?e.Napi?ite, snimite, pustite ljudima, i ako im se dopadne, za?iveće svojim ?ivotom. ?ivimo u svetu gde nam je bandwith na smartphonovima 14mbit pobogu. Čemu mrzeti nekoga ko vam realno nije odmogao u tome, a nekome je čak i pomogao.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 08:41 AM   #76
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Čemu mrzeti nekoga ko vam realno nije odmogao u tome, a nekome je čak i pomogao.
Ne treba mrzeti nikoga, a naročito ako je obradio "Rebel Rebel".

Što se tiče pomaganja i odmaganja... Ako već nema tih para koje mogu da ožive muzičku industriju i na taj način motivišu nekoga sposobnog da se bavi rokenrolom, ostaje samo još jedan način da se u svemu tome stvarno pomogne - poboljšavanjem stanja duha. Prokleta mogućnost izbora mora da postoji. Na jednoj strani je sistem vrednosti zasnovan na vezi i nepotizmu, a nama treba bar jedna minijaturna "rupa" (tako smo nekad u Loznici zvali svako mesto gde se svirao rokenrol) u koju se ne dolazi preko veze.

Pre par meseci pita me drugar da li možda imam neku vezu da ubacim njegov bend na Jelen Top Listu. Čuo valjda da sam bio vezista u vojsci. Nemam, druže, nemam...

Last edited by Znak; 10-12-2013 at 09:38 AM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 11:29 AM   #77
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Koji su Ilijini motivi i da li mu se treba i može suditi, u tu nemam ukusa da ulazim. Lično mislim da ljudi malo ne vide šumu od stabla, i da koliko god taj njegov contribution bio mali, i nemerljiv spram očaja koji vlada, nešto je neko bar pokušao. I za to je besmisleno tvrditi da je jedini motiv bio promocija sebe i vlastitog benda, koliko god to stvarno bilo lako.

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
"kritikuje" psuje i kudi ovu ili onu osobu, zato sto nema koga drugoga, i zato sto je popularno (po)opljuvati doticnu...itd itd...

Kao sto rekoh...

Last edited by diviner; 10-12-2013 at 01:06 PM.
Old 10-12-2013, 11:44 AM   #78
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Koji su Ilijini motivi i da li mu se treba i može suditi, u tu nemam ukusa da ulazim. Lično mislim da ljudi malo ne vide šumu od stabla, i da koliko god taj njegov contribution bio mali, i nemerljiv spram očaja koji vlada, nešto je neko bar pokušao. I za to je besmisleno tvrditi da je jedini motiv bio promocija sebe i vlastitog benda, koliko god to stvarno bilo lako.
Možda nije bio jedini motiv, ali je bio najevidentniji. Ne možemo da se ljutimo na ljude što su ga prepoznali. Sa druge strane, direktor privatne firme ima odgovornost samo prema upravnom odboru i vlasnicima, a ne prema Rumskom forumu, rok muzičarima i slušaocima.

Quote:
4. Jelen turneje gde je skup od ovo malo preživelih i prepoznatljivih rok bendova iz 90tih besplatno svirao po svim mogućim i nemogućim rupama po srbiji, čisto da bi se nešto tamo uopšte desilo, jer takva reklama Jelenu kao pivari i nije bila uopšte delotvorna. Delotvornije je sponzorisanje svakog postignutog gola na reprezentativnoj fudbalskoj utakmici.
Po meni, te besplatne svirke su čisto zlo. U krajnjoj liniji, ako su svirke bile besplatne, pivo valjda nije bilo besplatno. Nisam posećivao te turneje, ali valjda je bio neki šank, i valjda nisu prodavali Lav... Zaključak koji sledi je — ova muzika ne vredi ništa, a pivo... jebiga, zna se koliko vredi pivo.

Što se tiče delotvornosti reklame, svako ulaganje u reklamu se računa kao trošak, i samim tim ne ulazi u poresku osnovicu. Takođe, sponzorstvo (direktno ulaganje u, recimo, kulturu) dodatno umanjuje poresku osnovicu. U tom smislu, svaka reklama i svako sponzorstvo su delotvorni, pošto reklame odavno ne služe samo za reklamiranje proizvoda, nego i za ovo gorepomenuto. Dakle, niko tu nije radio ništa protiv ekonomske logike.

Sve u svemu, smešna je činjenica da je sve ono što si pobrojao zavisilo isključivo od ličnog tripa jednog čoveka. I malo je nerealno očekivati da uredništvo pronađe novog sponzora, pošto ni ovog prvog nisu uspeli da nađu, nego je on našao njih. Sve u svemu — opšta tezga, sujeta i lagodnost na sve strane, a onda se muzičari po Fejsbuku sekiraju što im neko kao oduzima pravo na izražavanje i pomaže turbo folku da postane još jači

Pozdrav,

Vasa

P.S. Uzgred, ovako dokon pregledao sam www.jelentop10.com — ni jedne jedine reči o „uredništvu”, ali ima dosta podataka o istoriji Apatinske pivare, Jelen brenda, svačega nečega... a ni špica emisije nije ništa informativnija. Toliko o težini i ozbiljnosti uređivačke politike. A možda sam zapravo samo slep i dekoncentrisan...

Last edited by awacs; 10-12-2013 at 02:47 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2013, 03:48 AM   #79
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
?to se tiče pomaganja i odmaganja... Ako već nema tih para koje mogu da o?ive muzičku industriju i na taj način motivi?u nekoga sposobnog da se bavi rokenrolom, ostaje samo jo? jedan način da se u svemu tome stvarno pomogne - pobolj?avanjem stanja duha. Prokleta mogućnost izbora mora da postoji. Na jednoj strani je sistem vrednosti zasnovan na vezi i nepotizmu, a nama treba bar jedna minijaturna "rupa" (tako smo nekad u Loznici zvali svako mesto gde se svirao rokenrol) u koju se ne dolazi preko veze.

Pre par meseci pita me drugar da li mo?da imam neku vezu da ubacim njegov bend na Jelen Top Listu. Čuo valjda da sam bio vezista u vojsci. Nemam, dru?e, nemam...
Ne vidim način da oni mogu da realno utiču na stanje duha nacije. Osim ?to već čine, prodavanjem piva, sveop?te anestezije. Da ih nećemo i za to moralno osuditi?
Old 11-12-2013, 04:08 AM   #80
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Mo?da nije bio jedini motiv, ali je bio najevidentniji. Ne mo?emo da se ljutimo na ljude ?to su ga prepoznali. Sa druge strane, direktor privatne firme ima odgovornost samo prema upravnom odboru i vlasnicima, a ne prema Rumskom forumu, rok muzičarima i slu?aocima.
na to sam i mislio kad sam rekao da ljudi ne vide ?umu od jednog stabla. Stablo je tu, lako se u njega udariti. Ako ne gleda?. Jedan bend sa jednom pesmom na listi, a niko neće pohvaliti ?to su se tu na?li jo? 9. Da, jer nije jo? 1000. Mante se ljudi, stvarno je nemoguće svetu udovoljiti. Bolje da je ugase, crkli dabogda, bolje da se nikad nije ni napravila.

Quote:
Po meni, te besplatne svirke su čisto zlo. U krajnjoj liniji, ako su svirke bile besplatne, pivo valjda nije bilo besplatno. Nisam posećivao te turneje, ali valjda je bio neki ?ank, i valjda nisu prodavali Lav... Zaključak koji sledi je ? ova muzika ne vredi ni?ta, a pivo... jebiga, zna se koliko vredi pivo.
Long shot ipak, čini mi se. Stvarno mi nije ba? nikad palo na pamet. Meni se vi?e čini kao da svima poručuje : doveli smo i platili sve ove muzičare i tehniku prilično pristojno, a evo vam i piva po solidnoj ceni. U?ivajte. Ne zaboravi da u tim krajevima, definitivno ima ljudi koji nisu ni pivo mogli da plate, a ipak su do?li da gledaju koncert i u?ivaju u tome. Stvarno mislim da oni nisu do?iveli taj događaj kao omalova?avanje umetnika.

Quote:
?to se tiče delotvornosti reklame, svako ulaganje u reklamu se računa kao tro?ak, i samim tim ne ulazi u poresku osnovicu. Takođe, sponzorstvo (direktno ulaganje u, recimo, kulturu) dodatno umanjuje poresku osnovicu. U tom smislu, svaka reklama i svako sponzorstvo su delotvorni, po?to reklame odavno ne slu?e samo za reklamiranje proizvoda, nego i za ovo gorepomenuto. Dakle, niko tu nije radio ni?ta protiv ekonomske logike.
Nisam siguran da se ova emisija i turneja i koncerti Marilina Mansona, Metallice, pa i Exit 2012 računaju kao ulaganje u kulturu, bar ne u ovoj dr?avi?
A na delotovornost mislim čisto marketi?ki gledano, kao na povećanje svesti o nekom određenom proizvodu. Definitivno ekipa koja je tamo dolazila nije menjala stav o tom pivu, i njegovom ukusu Kad plati? 150e po sekundi reklame na Pinku ,e to je marketing. Ovo mi samo izgleda kao izgovor nadle?nima.

Quote:
Sve u svemu, sme?na je činjenica da je sve ono ?to si pobrojao zavisilo isključivo od ličnog tripa jednog čoveka. I malo je nerealno očekivati da uredni?tvo pronađe novog sponzora, po?to ni ovog prvog nisu uspeli da nađu, nego je on na?ao njih. Sve u svemu ? op?ta tezga, sujeta i lagodnost na sve strane, a onda se muzičari po Fejsbuku sekiraju ?to im neko kao oduzima pravo na izra?avanje i poma?e turbo folku da postane jo? jači

Pozdrav,

Vasa
?iva istina, trip jednog čoveka. I to ba? najomra?enijeg od strane du?ebri?nih rokera. Sad su valjda zadovoljni, nit je vi?e na toj poziciji, nit će biti tih koncerata, nit će biti te emisije. Jedno veliko zlo je nestalo.

Quote:

P.S. Uzgred, ovako dokon pregledao sam www.jelentop10.com ? ni jedne jedine reči o ?uredni?tvu?, ali ima dosta podataka o istoriji Apatinske pivare, Jelen brenda, svačega nečega... a ni ?pica emisije nije ni?ta informativnija. Toliko o te?ini i ozbiljnosti uređivačke politike. A mo?da sam zapravo samo slep i dekoncentrisan...
Ne vidim ni to ba? kao neki realan problem. ?ta koga uop?te briga dal je to Sloba, Kepa, Peđa, ili neko treći, ili svi zajedno. To su neki spotovi, probrani sa i bez veze i emitovani na dr?avnoj televiziji. Stvarno ne vidim razlog da se to toliko pljuje. Sloba i dalje radi Diskomer, iako je u penziji. To daje neki veći značaj tim bendovima? ima veći uticaj na njihove karijere, to ?to on i dalje potpisuje tu emisiju?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules