|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Senior Member
|
![]()
Pa ...iskreno..ne.
Ali u sustini svega su desna i leva ruka....i namera.
![]() |
#72 | ||||||
Senior Member
|
![]()
S obzirom da se komentira metal glazba.... i to konstantno... najčešće podrugljivo...
Quote:
Infatilni tekstovi? Tup-tap? Skvičeća distorzija, a kakva će biti distorzija? Skakutanje po sceni? Ima bandova koji skakuću po sceni a istovremeno sviraju bolje nego bilo tko koga si ti slušao... Metal je glazba koja uključuje i scenski nastup... zasto? Pa znao bi da slušaš metal, tojest da komentiraš nešto što slušaš... Quote:
Quote:
Nadalje, Marshalli se baš i ne koriste pretjerano u današnje vrijeme.... Desetostruki kompleti bubnjeva? Najčešće jedan bubanj, trigan sa samplovima... i iza njega vrhunski bubnjar jer glazba zahtijeva takve bubnjare... Procesori? Najčešće se koriste par osnovnih pedala... ili nikakve pedale... i sviraju vrhunska pojačala, bazirajući zvuk na samom zvuku pojačala.... Dupli basovi? Pa glazbeni izričaj zahtijeva dupli bas... kao što elektronski instrumenti odgovaraju elektronskoj glazbi... Quote:
Ne izgleda moćno.... a zašto ti ne daš blueseru ili pop glazbeniku da svira na Jackson USA RR gitari ili Warrioru? Mozda zato jer ne bi dobro izgledala na pozornici, a ne zbog samog zvuka... dakle, svaka scena ima određen standard imagea na sceni... Ti nemas sto uciti 'fanove' o zvuku, jer je metal industrija koja traje desetljećima, ima visoke tiraže i općenito je najstabilnija glazbena scena... A metal producenti visokotiraznih albuma snimaju u najboljim studijima... Metal albumi su među najprodavanijim svjetskim albumima u povijesti... A metal glazba općenito ima najbolje glazbenike... tojest najveću koncentraciju dobrih glazbenika od svih popularnih žanrova... Metal fanovi, sigurno najviše sviraju instrumente od svih fanova neke glazbe... odi na youtube, pogledaj mlade glazbenike, koji rasturaju... većina njih su metalci.... Quote:
Ne odgovara svaki zvuk, svakom žanru... Quote:
Mene uopće ne zanima što ti sviraš, komentiram ovo samo jer konstantno pljuješ po metal glazbi... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 08-04-2010 at 03:40 PM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pa ne stoje pedale uvijek uključene... nego se koriste ovisno o dionicama... osim ako se ne radi o tome da sam bypass kroz pedalu ne utječe na zvuk... ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |||
Senior Member
|
![]()
[QUOTE]
Quote:
Pa ni ne bi trebalo biti razlike, jer se radi o DELAYU... Quote:
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |||||
Banned
|
![]()
Ja sam slusao metal pre nego sto si ti rodio.
Quote:
Jednostavno, da bi kompenzovali nedostatak muzikalnosti i kreativnosti. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Last edited by google; 08-04-2010 at 05:30 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||||||
Senior Member
|
![]()
[QUOTE]Ja slusam metal od osamdesetih... opet predrasude.. i najbitnije, slusam taj metal do danas.. dakle najbitnije za komentiranje tog istog metala...
Ti si 'slušao'... što već... Quote:
Jedino infatilno razmisljanje je nametanje tvog ukusa kao nekog kriterija za išta... i konstantno pljuvanje po gitaristima... Samo generaliziranje kojim se služiš je neozbiljno... Razumljivo za ukus, ali čemu pljuvanje... Quote:
Quote:
Sigurno bi većina, kako ti kažeš klinaca, death metalaca, to rekla i za tvoju glazbu... kakva je točno razlika između vas? Quote:
Mada nemaju isti setup, pa se nekakva razlika čuje... Quote:
Quote:
![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 08-04-2010 at 06:01 PM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||||
Senior Member
|
![]()
[QUOTE]Sedamdesetih... pa sjećaš se, to je bilo nakon što si ti počeo slušati metal..
Quote:
Quote:
Zašto misliš da cijeli metal pjeva o čarobnjacima i ratnicima? Što se tiče samih čarobnjaka i ratova, u povijesti je mnogo naprednih i zrelih ljudi pisalo o tome... Quote:
Glazbeni žanr je više od same glazbe... Uostalom, u svakom žanru se isprepliću glazba, image i grafički dio svega toga... Pa ima bandova koji samo stoje na stageu i sviraju... i to čak u žanrovima koje ti ne smatraš glazbom.... Svaki band prezentira glazbu na način na koji želi... pa čak i ti bandovi koji tehniciraju i ne posvećuju pažnju imageu, stvaraju od toga image.... tojest, fanovi sami stvore takvu percepciju imagea banda, pa ih drugi čak i kopiraju... Quote:
Ti smatraš da ti ne treba, netko drugi, pogotovo u slikovitoj glazbi kao metal, smatra da mu treba da lakše prezentira svoju viziju toga što poručuje... Stvar je u tome kada jedno od ovih počne pljuvati onog drugoga, zbog njegove vizije... Znam ja za klišeje i infantilnost u metalu, teenagerski bunt, glupost, prodavanje magle klincima i stvaranja profita na tome.. ali isto tako, postoje i bandovi koji rade ozbiljne stvari i pristupaju glazbi ozbiljno... tako i glazbenoj poruci koju prenose... Nije isto kad netko svira da bude faca u lokalnom kafiću, ili kad netko svira kao zrela osoba, zbog umjetničkog poriva... Death metal danas je jedan od najtehničkijih žanrova u metalu, a glazbenici su često virtuozi... Glazba zvuči kao tehniciranje u rangu virtuoznosti... karakter glazbe je brutalnost, a to ne odgovara svakome.. Black metal s druge strane, najčešće je jednostavan i počiva na imageu i atmosferi... što opet ima svoj smisao, jer govori o drugim stvarima koje je tesko iskazati samo glazbom... Inače, sve ove rasprave sam imao sa metalcima na metal forumima, kada krenu pljuvati drugu glazbu, na način na koji ti napadaš metal.. Dakle, samim time ne treba generalizirati ljude nprema glazbu koju slušaju, nego na neke druge stvari.... Uostalom, kao što ti ponekad slušaš metal, tako i ja neprestano slušam gomilu drugih žanrova uz sam metal.. kao i dobar dio današnjih metalaca... Stereotip metalaca danas i nekada nije isti... eno, znanstvenici tvrde da su klinci koji slusaju metal, najinteligentniji i najkreativniji... Metalci pristupaju glazbi na puno dublji način, od onih koji usputno slušaju glazbu... makar, kao što ti kažeš, u teenagerskoj dobi... Naravno, ni tu ne treba generalizirati... ljudi ko ljudi, ima svakakvih, svugdje... Metal danas, ponekad označava samo produkcija, i mozda image.. u samoj glazbi, ima gomilu utjecaja raznih drugih nemetal žanrova, od klasične glazbe do jazza... Isto bih reagirao da si generalizirao bilo koji žanr, od narodnjaka do techna... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 08-04-2010 at 06:52 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Za njih je metal zamena za religiju. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Nisam cuo taj band, sjekira na stageu nije brutalna, već sama glazba, disharmonicna, ultra brzog tempa, agresivna itd... uostalom, death metal bandovi bas ne koriste takve rekvizite, orijentirani su na glazbu... Uglavnom, za svirati tehnički death metal, glazbenici trebaju biti izuzetno tehnički potkovani... pa čak i vokal koji nekome zvuči bezveze, ima svoju tehniku pjevanja, kao i svaki drugi vokal... Quote:
A image 'nemam imagea nego sam posvećen glazbi', također može biti isplaniran image... image ' vidi me kako sam cool, briga me za scenski nastup', moze također biti isplaniran... ovisi kakvoj publici se band predstavlja... i kome želi prodati cd ili ulaznicu za koncert... Svatko ima image, ljudi koji izađu u kafić i obuku se, imaju svoj stil, kamoli neće bandovi... Image nekad prodaje cd-e.. što opet nije čudno, jer band je pojava u industriji, na sceni, ne samo glazba i sviranje... Zgodna pjevačica koja dobro pjeva će se prije prodati nego ona koja samo dobro pjeva, band sa facama prije nego band bez faca... glazba tu često nije presudna... To vrijedi za sve popularne žanrove, ne samo za metal... za sport, televiziju... Quote:
Religija je uzrokovala toliko ratova i mržnje, da bi bilo dobro da je metal zamijeni... ili nešto drugo, bezazleno... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 08-04-2010 at 08:15 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Borba sa vetrenjacama,part II :) | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 31-12-2009 02:05 PM |
Stingov producent u Beogradu... | DaBear | Razno | 35 | 21-08-2009 10:26 PM |
Gost producent | OFF | Predlozi i sugestije | 66 | 11-01-2006 01:28 PM |
-=Producent=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 1 | 12-03-2005 02:02 AM |