Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2005, 12:19 AM   #71
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Logic je najnapredniji i vec dugo najbolji sekvencer...kod nas sve funkcionise tako sto pera vidi od zike,zika od mike,a ovaj je cuo da je to najbolje i da svi u germaniji to koriste,pa je to glavni razlog zasto je steinberg toliko zastupljen i zasto je cakewalk bio pre njega...
sada razlika i nije toliko drasticna,ali npr. kada je steinberg izbacio cubase vst 5 i logic je izasao u verziji 5...cubase je bio smesan u poredjenju sa logicom...automatizacija,vrhunski sempler,odlicni efekti,svemocni ruting,...perverzija...cubase i sada kaska barem dve verzije za Logicom...
Jedini problem je to sto je Logic mnogo "pipkav" i sporiji za rad od Nuenda,tako da u nekim studijima odlucuju i banalne stvari,npr. da li je za fade na duplexima potreban jedan klik ili tri...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 12:19 AM   #72
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Logic je najnapredniji i vec dugo najbolji sekvencer...kod nas sve funkcionise tako sto pera vidi od zike,zika od mike,a ovaj je cuo da je to najbolje i da svi u germaniji to koriste,pa je to glavni razlog zasto je steinberg toliko zastupljen i zasto je cakewalk bio pre njega...
sada razlika i nije toliko drasticna,ali npr. kada je steinberg izbacio cubase vst 5 i logic je izasao u verziji 5...cubase je bio smesan u poredjenju sa logicom...automatizacija,vrhunski sempler,odlicni efekti,svemocni ruting,...perverzija...cubase i sada kaska barem dve verzije za Logicom...
Jedini problem je to sto je Logic mnogo "pipkav" i sporiji za rad od Nuenda,tako da u nekim studijima odlucuju i banalne stvari,npr. da li je za fade na duplexima potreban jedan klik ili tri...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 12:51 AM   #73
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ljudi.... konacno posle duuugo vremena i meni da se ispuni zelja...
ableton live 5 u najavi http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?p=44427#44427
konacno pdc i jos gomila unapredjenja !!!!!
sa zadovoljstvom cu da zaboravim na sx..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 01:10 AM   #74
Altek
Member

Altek's Avatar

Kako volim ovaj smajli......A da, ma as-salaamah Steinberg 8)
Altek is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 01:23 AM   #75
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by MilTon
Na zalost, delim sudbinu vecine obicnih smrtnika i radim na Nuendu i nadam se da ce nam u neko doba Creamware ponuditi novu verziju TripleDAT-a.
Za stari TripleDat sam chuo, ali nikada video tu spravu. Mnogi su nostalgicni prema njemu, ali, ipak, verujem da je tu u pitanju samo nostalgija i nista vise... Neznam, da ne lupam... ne mogu da sudim o karti koju nisam ni omirisao. Znam da je otisla u zaborav pojavom Pulsar 1 1998., a tada sam je mogao samo da sanjam skupe zvucne kartice.

Sto se tice nove verzije, evo je http://www.majormusic.com.au/scopenew.html#triple (ako je to uopste to) samo neznam sta ce ti...
Old 02-06-2005, 07:22 AM   #76
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

TripleDat je softver i kompatibilan je sa CW-om, procitaj na sajtu
Old 02-06-2005, 09:00 AM   #77
MilTon
Member

TripleDAT je prva Creamwareova kartica, uz koju se dobijao istoimeni softver.
Idekius, veruj mi, TripleDAT software je po brzini rada, audio editingu i intuitivnosti bio inspiracija mnogim verzijama mnogih poznatih softvera. A sto se tice zvuka i dalje tvrdim da je bio vrh! Nije nostalgija, odavno vec TripleDAT nije aktuelan zbog nepodrske za ASIO, zbog nepostojanja MIDI, itd... Samo mi je zao sto nijedan od programa u kome sam kasnije radio, nije dostigao taj zvuk...
Inace onaj TripleDAT LE koji nude za Scope je vrlo osakacen i i dalje nema integrisanu VST podrsku, pa je samim tim potpuno neupotrebljiv u danasnje vreme za neki ozbiljniji rad. Ostaje mi da cekam i dalje na neku 32-bitnu Asio reinkarnaciju TripleDAT-a. Zajedno sa Scope platformom koju imam (2 Pulsara II i Luna), mislim da bi to bila ozbiljna konkurencija ProTools koncepciji. Trenutno radim tako sto iz Nuenda izbacujem buseve u Creamware Mixer 2448 i miksam u njemu. Tu se vrsi, po meni, bolje sabiranje nego u samom Nuendu.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 09:11 AM   #78
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

TripleDat je bio referenca rada ranije, to znam ali sam mislio na sadasnji softverski tripleDat koji naravno nisam ni probao
Old 02-06-2005, 10:14 AM   #79
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Koliko se secam imao je i zescu cenu.Sad se sve pravi od plastike...
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 10:22 AM   #80
tom
Senior Member

tom's Avatar

Koristim vecinom Nuendo 2.2.
Loopovi su iz nekog razloga bolji u Live 4 nego kod Steinberga jer ono sliceovanje kao i REX tu zvuce bez veze.
Reason mi je prva ljubav jer je lak i suuperdobar ali ima mana koje svi znamo.Rewire rijesava toliko toga.
Volio bih Logic 7,mislim da je za mene ali isto tako bih volio i Mac G5,isto tako bih volio i Porche 911,...

Poceo sam sa SX-om pa mi sve te price o prednosti vst32 nisu bitne.

Predpostavljam da svako zna sta mu je najbolje,dok cini posao.

Pozdrav svima.
tom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules