|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | ||
Moderator
|
![]()
Za zid (i cloud)
Quote:
Ako si alergican na prasinu u tolikoj meri onda je najbolje da ne stavljas nista u sobu... sve je to prasnjavije od golog parketa, zidova i plafona... ukljucujuci i "svemoguce" AD ploce ![]() Porozni apsorberi su vecinom na bazi vlakana - staklenih, mineralnih, sintetickih ili pamucnih ako nisu sundjeri (a i sundjeri su porozni pa upijaju sve sto mogu)... Ako nisu porozni onda nisu apsorberi..... prema tome... svi porozni apsorberi "upijaju" prasinu zajedno sa vazduhom... ako to ne rade onda ti ne trebaju za tu namenu. Quote:
![]() Djavola ne skupljaju...
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
Jel ima neka slika gde mogu da vidim kako izgleda tekstil + letve? Ne mogu da zamislim kako bi to izgledalo.
Ja cu morati da nesto uradim po pitanju te akustike jer moram da magistriram a ne bih da batalim instrument jer nemam gde da vezbam. Ovi iz Azme su mi rekli da se te ploce lako odrzavaju, to jest da i ako se skupi prasina na njih krpom se prebrisu. Iz tog razloga toliko potenciram azma ploce. Meni je bitno da soba izgleda lepo i da bude funkcionalna a sada ako cu potrositi 100 eura vise ili manje, nije bitno. Ja vam se svima zahvaljujem sto mi pomazete da resim ovaj problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Moderator
|
![]()
http://www.facebook.com/photo.php?fb...2587602&type=3
http://www.facebook.com/photo.php?fb...2587602&type=3 http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater http://www.facebook.com/photo.php?fb...2587602&type=3
![]() |
#65 |
Senior Member
|
![]()
ako je to "tvoja" soba, mislim ako planiras da sredis sobu za sebe, a da je ujedno i akusticki akomodiras (tvoja - mislim na to ako tu provodis veci deo dana, recimo sedis uz komp, tv, spavas...) a pritom si alergican na prasinu, onda je bolje da sredis neku drugu prostoriju u koju bi ulazio bukvalno samo za vezbanje, jer dakle, treba da magistriras, vezbaces po nekoliko sati, pa ne bi bilo pozeljno da se i preko toga izlazes uticaju prasine na tvoj organizam... zdravlje pre svega
![]() a ako je to neka prazna slobodna soba u kojoj ne nameravas da boravis osim kad vezbas, mislim da azmafon i gusta tkanina (mikrofiber) za tih par sati nece toliko da udaraju na alergiju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Member
|
![]()
Tako sam i ja mislio... Taj prostor je planiran za radnu sobu i ja boravim tamo samo kada vezbam kada slusam muziku ili kada pisem nesto. A posto i ja i devojka sviramo violinu, trebalo bi da imamo adekvatan prostor za tako nesto. Hvala svima na pomoci, krenuo sam sa radom i uskoro stavljam slike...( jos kada bi mi neko i reko kako da ih stavljam)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Moderator
|
![]() Quote:
@Student, ispod formulara koji sluzi za "reply", imas dugme "Manage Attachments" pa tu mozes, do cetiri slike po postu, da prikacis. Preporuka koju sam u ovom threadu pokusavao da ti predlozim se tice smanjenja i uravnotezenja vremena reverberacije sobe za tvoje potrebe, i NIJE konkretno okrenuto samo slusanju muzike, te predloga o velikim bass trapovima nema, jer ni ne ocekujem da ces imati problem sa bassovima kod sviranja violine. Kako god... soba bi, po mojim savetima trebala da zvuci puno ujednacenije i mirnije, a binarni difuzori bi trebali da obezbede i nesto malo difuznog zvucnog polja koje je inace veoma korisno za vezbanje akustickih instrumenata. Binarni difuzori inace trebaju da obezbede povecanje energije koja se vraca u sobu na visokim frekvencijama, jer se tokom midrange apsorpcije, nezeljeno daleko vise "zadave" visoke frekvencije, pa je to i "trik" da se one ponovo vrate u sobu, a da se midrange apsorpcija ne narusava.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 10-01-2012 at 02:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Member
|
![]()
Jos jedno pitanje... kao sto sam rekao, Krenuo sam sa radovim, napravio sam konstrukciju, medjutim posto je ova ECOSE kamena vuna mekana dobijam na svakoj vecoj povrsini stomak... Da li preko kamene vune smem da stavim lesonit pa onda preko lesonita da stavim mikrofiber? Jer ako bih stavio samo mikrofiber i letve svugde gde mi je povrsina od platna imao bih ispupcenje i ne izgleda lepo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Moderator
|
![]() Quote:
lesonit bi napravio problem. EDIT: ta soba, kada se zavrsi, bi se dobro pokazala i za snimanje violine (bilo kog akustickog instrumenta, u sirem smislu) EDIT2: platnom se znacajno moze promeniti vizuelni utisak zajedno sa osvetljenjem... te tu mastovitost moze doci do izrazaja.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 10-01-2012 at 02:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Senior Member
|
![]()
i obrati paznju da kad budes zavrsio cloud, nemoj da ga fiksiras "za stalno", budi spreman ako dodje do toga da se mnogo stvara prasina ili ne daj boze krene alergijska reakcija da mozes da ga lako skines i eventualno "popravis"
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitoring za stage i vezbanje | magnum | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 30-09-2010 09:48 PM |
Sempl violine | goga-band | Audio Software | 4 | 09-06-2010 04:27 AM |
Poseban studio za vezbanje | octoechos | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 19-02-2010 09:52 PM |
kako frekvencijski odvojiti violine i trube | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 17-11-2005 07:30 AM |
Snimanje violine | Digital Cave | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 06-02-2004 06:00 PM |