Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2011, 02:16 PM   #61
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

sta rekoste za win7 64 i uopste za 64 bit aplikacije?
Old 24-10-2011, 02:54 PM   #62
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
sta rekoste za win7 64 i uopste za 64 bit aplikacije?
Pa 64 bitni S1 ne vidi 32 bitne pluginove, i 32 bitni s1 ne vidi 64bitne pluginove, odnosno nema nikakav interni bridge, predpostavljam da bi jbrdige radio :S
Ali na kraju sam instalirao 32bitni S1 posto su mi svi FX-ovi 32bitni, a mahom miksam. Samo cu Kontakt i Omnisphere da jbridgujem i to je to
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2011, 03:02 PM   #63
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa 64 bitni S1 ne vidi 32 bitne pluginove, i 32 bitni s1 ne vidi 64bitne pluginove, odnosno nema nikakav interni bridge, predpostavljam da bi jbrdige radio :S
Ali na kraju sam instalirao 32bitni S1 posto su mi svi FX-ovi 32bitni, a mahom miksam. Samo cu Kontakt i Omnisphere da jbridgujem i to je to

steta...... bez obzira, probacu S1 malo detaljnije, ne iskljucujem mogucnost da predjem
Old 24-10-2011, 03:18 PM   #64
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Evo i ja razmi?ljam da probam presonus studio one,dugogodi?nji sam korisnik nuenda 3.Meni bi najveći problem bio taj ?to imam gomilu projekata urađenih u cubaseu i nuendu,jel presonus mo?e to da otvori?
P.S.Pozdrav euphoric, nikad da se vidimo,da se izdivanimo.
[Gde si bre ljudino jedna, nismo se culi dugo, nisam bio kuci, pa nisam imao prilike da se javim!! Imas PM ]

Izvinite za ot..

Sada sto se tice Nuendo korisnika nisam siguran, ali znam da je S1 kompatibilan sa Cubase-om, odnosno .XML arhivama i da moze da ih importuje, kao i steinberg-project Sequel datoteke (ako nekome Sequel znaci ista )..Verujem da Nuendo moze da sacuva .XML, tako da je verovatno kompatibilan sa S1V2

Pozdrav!
Old 24-10-2011, 03:55 PM   #65
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by dacko View Post
Kada radim sa kucanim zivim bubnjem, onda mi ne treba note length, ali ono sto mi treba je da mogu odvojeno da ucrtam velocity za dve note koje su udarene istog momenta. Sto je u piano roll-u malo teze.

Druga stvar kod tog drum editora, koja postoji u cubase je sto mozes koristiti razlicite midi outpute za razlicite drum elemente. Mozes na primer kick da posaljes na bfd, dobos na superior, a hihat na battery... i da ti je sve to u jednoj midi traci.

Eto... sem toga sve ostalo je mnogo logicnije brze i bolje nego u cubase.
Kada namestis kvantizaciju i midi editoru i zoomiras ga, nije bas tako lako "promasiti" grid (kao u Logicu ) i produziti notu, nego se "kvadratic" midi eventa bas zalepi za grid sa obe strane pa deluje kao event fiksne duzine u drum editoru (ili ti "romb" u Cubase-u)

Sto se tice editovanja velocity-ja za note pojedinacno, drzis Ctrl+Alt (mislim da je to kombinacija za PC, jer je na Mac-u Command+Option a to je ekvivalentno Ctrl+Alt na PC-u) i kursor se promeni u "velocity tool" (nacrtana olovka sa linijom ispod) i samo dragujes gore dole i menja se velocity za note pojedinacno ili vise nota ako su selektovane.

"Druga stvar kod tog drum editora, koja postoji u cubase je sto mozes koristiti razlicite midi outpute za razlicite drum elemente. Mozes na primer kick da posaljes na bfd, dobos na superior, a hihat na battery... i da ti je sve to u jednoj midi traci."

E ovo izgleda kao stvarno korisna stvar kod Cubase-a i bojim se da za sada ovo S1 ne moze.
Interesantno je da moze da uradi bas obrnutu stvar. Npr. napravis NI Battery kanal i ucitas ili napravis kit sa vise bubnjeva. Na tom kanalu (gde je battery) u midi upises samo npr. kick. Zatim mozes da dodas novu praznu instrument traku u aranzmanu i u njoj rutiras instrument output na taj isti Battery i tu napravis midi region gde ces npr upisati samo dobos i clap, recimo..Tako moze da se napravi vise instrument traka ciji je izlaz na jedan isti VSTi (AU) i lako mozemo da grupisemo sve u jedan folder gde cemo imati pregledno svaki bubanj ili grupu.

Naravno, to je potpuno obrnuta stvar od onoga sto si ti rekao sto cubase-ov editor moze ..

Pozdrav

Last edited by euphoric; 24-10-2011 at 04:06 PM.
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2011, 04:16 PM   #66
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
[Gde si bre ljudino jedna, nismo se culi dugo, nisam bio kuci, pa nisam imao prilike da se javim!! Imas PM ]

Izvinite za ot..

Sada sto se tice Nuendo korisnika nisam siguran, ali znam da je S1 kompatibilan sa Cubase-om, odnosno .XML arhivama i da moze da ih importuje, kao i steinberg-project Sequel datoteke (ako nekome Sequel znaci ista )..Verujem da Nuendo moze da sacuva .XML, tako da je verovatno kompatibilan sa S1V2

Pozdrav!
Ja ne znam ni kako XML da sacuvam iz Cubase-a :S Zamracena mi je ta opcija kad idem na export, a na save as je nema
Old 24-10-2011, 04:35 PM   #67
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ja ne znam ni kako XML da sacuvam iz Cubase-a :S Zamracena mi je ta opcija kad idem na export, a na save as je nema
Da bi ti XML Export bio aktivan mora da ti bude aktivan i Score Editor u Cubaseu (XML je format za transfer notnog zapisa). Downside je ?to on ne kapira ni Velocity ni SysEx (ako ga uop?te koristi?), a audio ba? ič...

Jedino da ekportuje? .MID iz Cubasea, a audio piste izrenderuje? jednu po jednu i unese? ih u S1.

Pozdrav,

Vasa
Old 24-10-2011, 06:23 PM   #68
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Jedino da ekportuje? .MID iz Cubasea, a audio piste izrenderuje? jednu po jednu i unese? ih u S1.

Pozdrav,

Vasa
Hvala, pa tako sam i mislio. Mada necu da "konvertujem" projekte iz Cubase-a. Ali planiram da probam da uradim mixing par pesama u S1, da vidim kako ide... Svidja mi se onaj render in place u S1 za instrumente, te lako konvertovanje iz midia u audio i nazad, zaista je nekako brz. Takodje kod "batch exporta" mi se svidja sto moze da zadrzi mono trake da budu mono, moze to i u Cubase-u, ali mono trake mora da se rutiraju na poseban mono output
Old 24-10-2011, 08:08 PM   #69
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

izvinjavam se sto spamujem
Ali jel postoji opcija u S1 da se grupiraju audio events?
Tipa imam na jednoj traci 100 audio eventa, recimo da je neki kick jedan do drugog, i ja hocu svaki 4. kick (znaci 25 od tih 100) da selektiram i da grupisem, da svaki put kad kliknem bilo koji od tih 25 kickova automatski se selektiraju i ostali? U Cubase-u je to prosto, ctrl+g i grupiraju se svi selektirani eventi, ovde ctrl+g ne funkcionise tako, vec se grupisu kanali, a ja hocu da grupisem evente (isecke) na istoj traci u okviru aranzman prozora
Old 24-10-2011, 09:31 PM   #70
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
izvinjavam se sto spamujem
Ali jel postoji opcija u S1 da se grupiraju audio events?
Tipa imam na jednoj traci 100 audio eventa, recimo da je neki kick jedan do drugog, i ja hocu svaki 4. kick (znaci 25 od tih 100) da selektiram i da grupisem, da svaki put kad kliknem bilo koji od tih 25 kickova automatski se selektiraju i ostali? U Cubase-u je to prosto, ctrl+g i grupiraju se svi selektirani eventi, ovde ctrl+g ne funkcionise tako, vec se grupisu kanali, a ja hocu da grupisem evente (isecke) na istoj traci u okviru aranzman prozora
Ima i ovde isto to, zove se merge events i mislim da je default komanda G.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules