Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 11-03-2007, 10:54 PM   #61
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Beovizija 2007

Quote:
Originally Posted by oggy
Eventualno bih se osvrnuo na katastrofalan monitoring, te nesposobne tonce koji nisu do kraja uspeli da rese pitanje iistog.
Cuti, jel se secas kako je izgledala montevizija pre dve god kad su birali zajednicku pesmu? Kakav je tamo bio zvuk?

Quote:
Zvuk prenosa... Necu reci nista, vec cu se potruditi da uradim neki upload na Youtube, pa cete moci da uporedite zvuk sa Sunflowera i zvuk Beovizije.
Di nadje youtube. Youtube ima katastrofalan zvuk (64 kbps 22 khz mp3). Ako hoces da uporedjivanje bude moguce, postavi na neki upload sajt.
Old 11-03-2007, 11:11 PM   #62
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

To sto treba, cuce se i na Youtube
Moram samo nekoga da navatam da sa DVD-a to iiskompresuje i postavi, posto ja ne znam
Monteviziju nisam nikada gledao (lazem! Odgledao sam jednu pesmu ove godine, ali nisam celu. Prekidoh kada je uslo neko dete obuceno kao Andjeo)

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 12-03-2007, 12:51 AM   #63
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

prica se o nekom namestanju glasova gledalaca.. zna li neko nesto o ovome?
lesha is offline  
Old 12-03-2007, 01:25 AM   #64
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Sve je moguce...
Navodno se svaljuje krivica na agenciju koja je organizovala i realizovala prikupljanje glasova.
Broj glasova koji je dat na RTS sajtu je uzasno smesan. Nama pise da smo imali napr. 15 glasova
A ja potrosio 1000 dinara kredita na "hvala" svima onima koji su mi poslali poruku da su glasali i navijali za nas. Da ne pominjem cetiri devojke koje idu u skolu, pa rodbinu, pa drugare, pa vrsnjake...
Opet, ne bih da gresim dusu... Oni kazu da je to "...uzet uzorak i da je mogucnost greske mozda 1%...".
Iskreno, bas me briga, osim sto bih mozda voleo da Negativ ili Trkulja eventualno predstavljaju zemlju na Eurosongu. Nas plasman realno moze da se popravi samo za jedno mesto, a posto nam to apsolutno nista ne znaci, ne bih kvario srecu gospodjici ispred nas, kojoj to svakako vise znaci

Mada, moram priznati da me kopka tacan broj pristiglih glasova i sta je bilo sa onim glasovima koji nisu stigli, a kredit je iipak skinut sa racuna.

Zaista nemam nikakva konkretna saznanja, a posto svi imaju "pouzdane sumnje", ja cu se ovaj put uzdrzati od istih

Oggy is offline  
Old 12-03-2007, 02:29 AM   #65
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Nama pise da smo imali napr. 15 glasova
Majku im lopovsku! A ja potrosio novac dovoljan za barem dve kesice pereca glasajuci za Betty Boop i Aleksu Jelica
Old 12-03-2007, 02:37 AM   #66
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

@oggy

Mislio sam na izbor Evropesme koji je bio onda u crnoj gori (pesme sa beo i monte vizije, pa se birala ona koja ce da nas predstavlja). Organizacija je bila vise nego ocajna, a ton pogotovo...

Quote:
Moram samo nekoga da navatam da sa DVD-a to iiskompresuje i postavi, posto ja ne znam
xej, ja se poprilicno razumem u te stvari oko video obrade, zato ti i kazem... Kad ti taj lik bude radio rekompresiju, neka malo vise obrati paznju na zvuk nego na sliku. A veruj mi mnogo je bolje postaviti negde ovako (ti ako hoces mozes da stavis i na YouTube). Ili mozda hoces da postavis na YouTube da ne bi bilo downloada nego samo pregleda?
Old 12-03-2007, 02:41 AM   #67
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
prica se o nekom namestanju glasova gledalaca.. zna li neko nesto o ovome?
Evo ti zive istine koju sam ovde napisao

Quote:
Originally Posted by dexyco
E, sad, jedna bitna stvar. Video sam da je neko na pocetku teme rekao da nisu samo Crnogorni namestali glasanje nego i Srbi. To je ziva istina, imam pouzdan dokaz da su nase mobilne mreze automatski filtrirale glasove... Naime, jedan moj drug, kada je sa jednog mobilnog glasao za Jelenu Tomasevic, stigla mu je poruka "izvinite, vreme za glasanje je isteklo", da bi kada je sa drugog telefona posle par minuta ponovo glasao, dobio odgovor "hvala sto ste glasali"... Nista neobicno, sto se mene tice, samo se nisu nadali da ce onolika guzva da se napravi...
Old 12-03-2007, 12:12 PM   #68
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Ili mozda hoces da postavis na YouTube da ne bi bilo downloada nego samo pregleda?

sa youtube se vrlo lako skidaju filmići...dakle, ako ne ?eli? da neko skine tvoj film, onda je najbolje da ga ne kači? niđe
bassystem is offline  
Old 12-03-2007, 12:23 PM   #69
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Tacno tako. Jedini razlog zasto bih to uradio na taj nacin je zato sto je pregledno i sve na jednom mestu. O kvalitetu slike i zvuka nema tu ni govora. Cak ni ovo sto ja imam nije nekompresovan snimak, vec obican video DVD na kome se vec ne cuje onako kao na originalnom fajlu. Ipak, sve se cuje sto treba da se cuje i sve se vidi sto treba da se vidi. To da li ce neko da skine ili ne, me uopste ne zanima, tj. nemam nista protiv, ali nisam u fazonu da nekoga zajasem da dva meseca uploaduje video snimke. Ovo cu uraditi vise kao neki preview, nego nesto ozbiljno.

Oggy is offline  
Old 12-03-2007, 04:45 PM   #70
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by bassystem
sa youtube se vrlo lako skidaju filmići...dakle, ako ne želiš da neko skine tvoj film, onda je najbolje da ga ne kačiš niđe
Da, to sam hteo i da kazem Oggy-u (ako bi odg potvrdno), da se ne zavarava bzvz. Ranije su samo malo upuceniji mogli da skidaju odande, a danas to radi 90% njih...

@oggy

OK, u prevu si, samo prebaci (npr. preko Forge-a) u 64 kbps 22 khz MP3 fajl, i preslusaj prvo, pa ako se cuje to sto treba, ondak postavi, ak' ne, ondak probaj negde gde ce se cuti... Neznam, ima jos sajtova tipa YouTube, samo neznam koliko oni kompresuju zvuk, mada ne verujem da je bolja situacija. Kazem ti, najbolja bi varjanta bila, ako imas dovoljno vremena, da nakacis i na YouTube i ovako, imaces i preglednost, a mi cemo moci sa druge strane da skinemo nesto kvalitetniji snimak...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules