|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dakle nema OS X za P.C. ,ali zato ce WINDOWS da radi na novim MACovima u "Native Modu" sto znaci isto kao na P.C. ima, samo pouzdanije i brze... Mislim da je MAC MINI idealno resenje za ljude koji hoce da predju na LOGIC PRO, jer je to zaista pravi MAC, a kosta manje od 500 eura, idi na www.apple.com i pogleda, ili svrati u Beograd, Maksima Gorkog 47, APPLE CENTAR pa ga pogledaj... Pozdrav, i "mirna struja"... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Reko bas da probam ...neznam za 5-icu ali ovo je kaj se tice Nuenda (SX) koma..da se razme govorim o midju. Prvo instalacija na pola..registracija plugin-i ni mrdac dalje(makar sam odcekirao tu opciju)prekidam instalaciju i gle cuda on radi.I tako to sve normalno zadam mu driver kartice itd..i uvucem mu midi file najpre mi ne pokaze trake vec moram ceprkati da se pojave dalje selektiram sve trake te ocekujem (kao u NU) da mi otvori sve trake u jednoj ..sipak nista otvara jednu ..u editoru trazim opciju glue i nemrem ju pronaci ni u snu..selektirati mozes notu tako da ju moras cijelu obuhvatiti a ne samo dio kao u NU. I tako ide u beskraj..gdje je GM instrument..gdje je list(dobro naso sam ga) e da i upis texta za karaoke otvori ekran u pises text a on trazi neki broj..a ja popizdi i idem ga izbrisat ali ?ipak neda se..dobro znam da je vodenjak ali..otpratih ga u beskraj. Ovo je moje misljenje i vjerujem da ime da se podesi te opcije ali civjece nema to usporedbe po meni naspram Nuenda(SX) Dali je netko imao posla sa glue u NU 3.2 selekt sve note koje nisu iste i glue a on ih sve zaljepi.Fantasticno nema te opcije u SX 3.02(ili treba nesto cekirati.) Eto to je moj misao..pozdrav. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Member
|
![]() Quote:
Znaći Pro Toolsi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Banned
|
![]()
Idvi,
ne znam je li to isti software, taj Sonic. Ja sam govorio u Sonaru. Ako je ipak riječ o sonaru, tamo nema klasične "glue" ikone (po meni je to nepotrebno komliciranje), već se ta opcija starta na slovu B. To je kratica za "BOUCE TO CLIPS" Znači, selektuješ sve parčiće u traci, koje želiš zalijepiti u jedno veliko parče. Kada su parčići potamnili, onda desnim klikom na bilo koji od selektovanih parčića, pa izaberi jedan od ova dva načina: - ili pritisni slovo B na tipkovnici, - ili u meniju koji se pojavljuje prilikom desnog klikanja odaberi "bounce to clips." (u oba slučaja parčad će se zalepiti u jedan veći komad). Ako se ipak radi o nekom Sonicu, onda ne znam... Last edited by Talino; 03-06-2006 at 09:26 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#67 |
Banned
|
![]()
nisam to znao, hvala! Ja sam shvatio da je glue (lijepilo) upravo opcija da ve?e? parčiće trake u cjelinu a Sonarov "Bounce to clip" je opcija kad ima? parčiče u jednoj traci (audio ili midi nije bitno) pa ih ?eli? zalijepiti u jednu veliku cjelinu. Mo?e? li ukratko objasniti razliku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Mason
|
![]() Quote:
Usput, taj Sonar uopste nije los... radio sam u verziji 9 (ili tao nesto bese), 2 i 2.2 XL, 3 i nesto vrlo malo 4... Na SX-u sam od verzije 2, sada radim u Nuendo 3.2. O svemu ostalom moze da se diskutuje, ali VST podrska i ASIO protokol su na strani Steinberga... Dakle, za mene je prica o sequntzerima resena za duuuuuugo vremena... Probao sam i Logic 5.5.1.... nije los verovatno, ali je za danasnje vreme zastareo, a i tada mi se nije dopao interface (sto je stvar navike), a to je poslednja verzija koja radi na PC-u... Silom prilika sam nedavno odradjivao neki poslic na Digi 001 i neki stari ProTools... 6.nesto... ne secam se.... ali se odlicno secam da, pored toga sto je operisan od midi funkcija i sto nema freeze FX, nema ni kompenzaciju latencije!!! Katastrofa!!! Kod verzije 7 pa navise je to valjda reseno, ali rad na starom PT-u je muka teska...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 03-06-2006 at 05:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Traffica
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
savjet-sekvencer | vuckovic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 15-12-2007 12:02 AM |
Ubica Logic8 i Nuendo 4 - novi sekvencer | Moritz | Audio Software | 7 | 26-09-2007 10:42 AM |
Najbolji sekvencer | milos | Audio Software | 80 | 02-06-2005 11:39 PM |