|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
ljudi, ja se izvinjavam... ali ovoliku gomilu budalastina odavno nisam procitao.. ovo vam govori covek koji je radio i u sonaru, i u cubase-u, a sada u logicu... ne valja mixer, ne valja routhing ????
za milosa: ima SVE to sto si naveo da nema.. primer za faze: otvoris na insertu logicov plugin VOLUME i tamo imas da invertujes fazu i jos i L+,R- i obrnuto... + ima fenomenalne ugradjene instrumente i efekte koji su itekako korisni.. midi - najbolja kontrola (sa kojim 90% foruma uglavnom radi), automatizacija vrhunska!, nema zezanja, nema crasheva itd itd... cak je i audio editing sasvim ok i dovoljno brz za rad.. a zasto sam na logicu.. zato sto je izuzetno prost (ako je ruzan naizgled to ne znaci da je nelogican) i gotovo sve ide na jedan-dva klika kao sto je vec receno... jedina boljka je sto ne postoje nove verzije i samim tim nije optimizovan kao novi nuendo ili cubase, pa tera i manje pluginova.. to meni licno sa a64-kom ne predstavlja neki problem... samo jedna stvar.. nemojte da pljujete nesto sto niste probali ili vec videli kako neki iskusan baja radi u tome.. cak sam i ja zbog te optimizacije hteo da predjem na nuendo, ali kad sam video sta sve treba da uradim da bi osposobio jedan vst za sviranje i snimanje rekao sam: zdraaavo, nije ovo za mene.. ![]() naravno, i nuendo i cubase su ITEKAKO mocni sekvenceri i postujem svakoga ko radi sa njima.. ali stvar navike je stvar navike :| jedina losa stvar je sto se 90% produkcije u srbiji bazira na Steinbergu pa sam stoga malo nekompatibilan, al sta da se radi... vozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#63 |
Banned
|
![]()
Samo da objasnim puretu, po?to sam u medjuvremenu malo prou?io stvar. Nije do sonara to ?to on ledi prilikom promjene herca?e, ve? do EMUovog Patch Mixera. Naime, najprije na njemu treba? prebaciti herca?u, recimo sa 48.000 na 44.100 a onda to u sonaru odradi? bez problema. Tada je dodu?e potreban restart sekvencera, ali ne i restart kompjutera. Medjutim, ako u sonaru mijenja? herca?u (a da je prethodno nici mijenjao na emuovom patch mixeru) onda sonar ledi i mora se restartiratu pc. Od kad sam ovo skontao, vi?e ne idem na restart. A ina?e, u zanje vrijeme radim udlavnom na 44.100 i vi?e ne experimenti?em sa vi?kom hercova.
![]() Je li neko odgledao Sonarovu ?kolu? (Cool School Interactus SONAR4 CSi Master). Ahm da... I slijedi odgovor milo?u jefti?u, da navedem jo? neku prednost Sonara, osim onih nekoliko koje je Davor spomenuo: 1. U SX-u tj. Nuendu NE MO?E? (?to u Sonaru MO?E?) izvesti audio traku u eksterni editor, npr. sound forge, zatim u s.forge napraviti promjenu na audiu i onda traku vratiti u sonarov projekat sa uradjenim promjenama. Dodu?e, sx ima mo?an audio editor, ali ipak... :roll: 2. dvoklikom na audio traku ulazi? u mo?ni audio editor. Klikom na ikonu ENABLE STRETCHING (ili jo? lak?e pritiskom na slovo T na tipkovnici) dobija? totalno razdijenjem wav. na note (lupove), gdje svaku notu mo?e? posebice pode?avati. (paning, pitching, volume, itd.) A ako uklju?i? jo? i AUTO PREVIEW, klikom desnog mi?a na svaki pojedina?ni loop (notu) ti ?uje? kako on zvu?i... (Davoru ?e ovo biti prijatno iznenadjenje, ako nije znao). Ina?e, ovo ?e SX imati tek u verziji 6... 8) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
i opet.. sve to logic vec ima
![]() a kako to cubase snima audio kada ne moze odmah snimljeni wav da se ucita u neki audio editor ?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
To mi je odmah upalo u oci i zasmetalo. Kazu, da je to zbog neogranicenog broja undo opcije i mogucnosti potpunog editovanja. :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Member
|
![]()
Zeleo bih da pomenem jedan od najboljih audio programa svih vremena - TripleDAT. Ljudi, ne biste verovali kako zvuci ovaj 16-bitni dinosaurus, bez delay kompenzacije, Asio drajvera, VST plug-inova, Uada i Powercorea... Kada pustim nesto sto sam radio na njemu pre xx godina, prosto mi se srce cepa sto nije napravljena neka novija 32bit asio aplikacija bazirana na njegovom audio endzinu. Na zalost, delim sudbinu vecine obicnih smrtnika i radim na Nuendu i nadam se da ce nam u neko doba Creamware ponuditi novu verziju TripleDAT-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
Bas si smrtnik ako ti je nuendo legalan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Banned
|
![]()
Kvu
Postoji li neka kvalitetna audio-video ?kola za logic, na cd-u ili dvd-u? Postoji li ?ta od literature na na?em jeziku? Volio bih ga bolje upoznati. Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
I najbolji sekvencer je.... | milos | Audio Software | 98 | 21-06-2010 06:26 PM |
savjet-sekvencer | vuckovic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 15-12-2007 12:02 AM |
Ubica Logic8 i Nuendo 4 - novi sekvencer | Moritz | Audio Software | 7 | 26-09-2007 10:42 AM |