|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
Nasli smo ga!!!
Ima 83 stranice i 5,5MB! Kako da vam ga posaljem?! Ali kaze mi Filip da je diplomski sa puno dosadnih detalja koji vam nece biti zanimljiv. Ali, znam da se morat sami uvjeriti pa cu ga poslati u ponedjeljak puratoru (i ostalima ako ide na meil 5,5 mb?) a on neka ga negdje uploada, moze?! Ali evo vam ovdje nesto materijala sto je nasao i koji je djelomicno i sadrzan u dimplomskom a prakticki je upravo to ono sto vas zanima (a ne ostatak). Nismo tada ni znali sa kojom facom je Filip imao prilike komunicirati. Bob Katz!! Komunicirali su u to vrijeme i tip mu je cak poslao besplatno i knjigu... bio je sretan radi Filipovog interesa. Fora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
VIP Member
|
![]()
Evo, jedan dio sam iskopirala na slijedecoj stranici, pa imate za nedjeljno citanje...
![]() SVE O JITTERU. http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?p=33917#33917 |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...ighlight=audio Vec je bilo ogromnih diskusija na benchu u pogledu toga da li ima razlike izmedju "Original audiocd -->kopija" i "wav vs mp3" , a svoju kulminaciju dostigla je u momentu kada su svi vec navijacki "vodu gurali na svoju stranu". Sve se zavrsilo onog momenta kada je Bahati, inace jedan od moderatora bench foruma, nasao PDF artikal jednog opseznijeg istrazivanja u engleskoj (Univerzitet) gdje su teorijski i egzaktno (slusno) uporedjivane sve varijante audio zapisa. Mozete pretpostaviti kakav je bio rezultat: sijaset osoba je jednostavno tripovalo da razlike ima, jer su na blind testovima uglavnom promasivali svi od reda (bilo je izuzetaka doduse)! Pokusat cu naci doticni PDF (negdje sam ga stavio, ali u ovom momentu se ne sjecam kako sam ga imenovao). Link ka diskusiji cini mi se vise ne postoji na benchu (zvao se Shum! ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
ton magistar
|
![]()
ok. moze li netko dat nekoliko prakticnih savjeta za nas dummies sto smo lini citat dizertacije o jitterima.
koji przac? koji medij? koji postupak?
![]() |
#65 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Press Rec. / Uuu La La La Album | PR Music | Promocija radova | 0 | 22-06-2009 12:44 PM |
Tuzna prica | "7" | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 17-01-2007 09:42 PM |
Remix - Prica | ProkDu | Zoran Vračević - Vrač | 1 | 26-07-2006 09:41 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |