![]() |
Kako da remasterizujem album (+ prica o jitteru)
Kako da remasterizujem album koji je prebacen sa kasete u mp3 format, da li postoji neki mali alat (imam dial-up) sa kojim bih to mogao da odradim, znaci da bude brzo i lako :)
unapred hvala |
Uuuffff :roll: Ne postoji "mali" alat da izgubljeni kvalitet pesme povratis.
Prvo dobrodoslica :wink: Prebacivanjem sa kasete vec gubis na kvalitetu (mozda gresim) i dobijas u snimku odredjen shum, a da ne govorim o gubitku kad sve to prebacis u mp3 :roll: Ne znam cemu posle sva muka na vec izgubljeni kvalitet :?: |
Mozda ti ovo pomogne :
T-RackS 24 Mastering Software Analog by Design. www.t-racks.com Samo taj Mp3 prvo moras da konvertujes (srpski-prebacis) u WAV. |
Re: Kako da remasterizujem album
Quote:
Posto si sa audio trake prebacivao na digitalni, nazalost, *.mp3 zapis, pozeljno bi bilo prvo da svaku traku prije uvodjenja u CuBase provuces kroz Cool Edit Pro 2000 Noise Reduction podesivsi ga na oko 70 %. Sve ti je ovo otprilike i ne garantujem ti da ces dobiti ekstra rezultate. Tako sam radio i prebacivanje predratnog albuma moje grupe na CD da bih sacuvao bilo sto posto je treca matrica ostala u jednom drugom gradu a prve dvije su unistene. Eto, drago bi mi bilo ako sam ti pomogao. p.s. Ako imas onu audio traku sa koje si pravio *.mp3, bilo bi dobro ponovo uraditi prebacivanje, ali po mogucnosti u nekom studiju koji ima finiju opremu od mozda nekog deka vezanog za racunar. |
Re: Kako da remasterizujem album
Quote:
JEDNOM KOMPRESOVANO U MP3 - ZAUVEK IZGUBLJEN KVALITET |
zato sluzi APE format (monkey's audio) - kompresija bez gubitka kvaliteta
http://www.monkeysaudio.com/ |
Quote:
Kad jednom izgnjavis svez hleb, da li mozes posle da ga vratis u predhodno stanje tj. da bude ponovo mekan i lep? :wink: |
Ma daaajte... najprostije i najefikasnije resenje je igranje sa eq-om... skresi sve ispod 100hz i iznad 12-15khz (vidi sta je najbolje) a za ostalo experimentisi...
|
Quote:
|
Quote:
uostalom, probaj sam.. |
All times are GMT +1. The time now is 02:38 AM. |