|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#621 |
Member
|
![]()
Pre ce biti da vidis taj gate na kojoj frekvenciji hvata(ili da li je auto) da mu ostavis malo vise prostora da "dise". smanji malo (2-3db max) izmedju 200 i 300 Hz (ili gde vec nadjes da gadja). O distorziji nemam stav. Retko je upotrebljavam cak i na HC/Metal miksevima i to samo kad bubnjar udara kao da je malokrvan.
![]() |
#622 |
Member
|
![]()
Ja sad vrsljajuci po boxu setih se da sam uradio Maniac pre nekih godinu ipo, vidim ima dosta downloada a nije bilo komentara, raspali Bockie i ostali naravno. Ja sam se odlucio za malo transparentniji zvuk dobosa, kad je ziv volim da ostane ziv
![]() https://app.box.com/s/1a2efc508468fe4e84a1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako si "vijao" moj mix...svaka čast! Ako nisi, opet svaka čast! Jbt...logika postavke je jebeno slična... Dakle nisam usamljen i lud...niko nije logički sličnije odradio... Moj mix je naravno bolji... ![]() Ma sjajno si uradio! Ok, sad podeli sa svima cimanja i problematiku! To je to, odličan rad! Nema puno dobrih načina da se ovo uradi...odsvirano je kako jeste, sve je tu što je....može da se zasere ili uradi korektno. Ovo je puno više od toga! Bravo! Bravo! Bravo! ![]()
![]() |
![]() |
#624 |
Member
|
![]()
Auh, zaista nisam ovekivao toliko hvale!!! Hvala puno!!!
Najiskrenije, nisam koristio tvoj miks kao referencu, radio sam opusteno pa kako ispadne, danas sam samo poslusao nekoliko mikseva koji su medju poslednjim postavljeni, pa mi bejase zao sto ne dobih komentar. Tvoj nisam ni cuo, sorry, ali cu sada da se potrudim da nadjem!!! Znam da me je poteralo da radim to sto je ziv bubanj, it's my cup of tea, ali s'obzirom da je i ceo fazon ono sto ja bas volim i vokal ovog momka me je bas nagazio da uradim kao za sebe ![]() Do duse moglo je da se uvede jos automatizacija, lejerovanja, palamudjenja ali danas je i tako sve prepeglano pa mi tako bude slatko kad bubnjar omane i zakaci malo jace rim dobosa da se upiskim od srece i sto bih onda to peglao, live je ![]() Ne bih da se sad mangupiram, ali ako moze jedan skroman savet drugim clanovima ekipe koji su radili mix takodje a ovo nisu primenili. Kada imate samo jednu ritam gitaru, duplirajte kanal, bacite jedan levo, jedan desno, napravite da jedan od njih kasni 4-8ms i eventualno malo detune-a. Dobijete stereo guitar track kakav recimo Petrucci koristi regularno na live nastupima. Upravo sam to uradio i naravno solazu izdvojio na treci kanal i bacio u centar. Bockie naravno za ovo sigurno vec zna. Bockie jedino nisam skapirao ovo sto si rekao za cimanje i poblematiku, na sta mislis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Moderator
|
![]()
Pa već si to delimično uradio sa onim savetom za postavku gitare, eto na takve stvari mislim...
![]() Može to što si rekao, a može i Roland dimension D...koji je doduše chorus...ali koji sve to uradi na mnogo erotičniji način... ![]()
![]() |
#626 |
Member
|
![]()
Nista posebno, Waves kompresori, Lexicon Native PCM, FabFilter EQ i limiter na master kanalu kao i na kanalu bubnja.
Nisam gejtovao skoro nista, volim da ostane ambijent kakav god da je kad je vec live, pa se igram sa doziranjem istog cackanjem kompresora na master kanalu bubnja. Kick obicno uvek gejtujem i tomove po potrebi ako dosta zvone ili kupe mnogo cinela. Generalno volim da se potrudim da ako je ziv bubanj na kraju ostane sto zivlji, kao i za sve ostale instrumente. Ne volim Georgiev varijantu da napravim od zivog VST sound pa da posle mora da se nagadja samo na osnovu stila svirke da li jeste ili nije bubnjar. Cini mi se da veliki broj ljudi upravo to radi, a da se trude da od VST bubnja naprave da zvuci sto zivlje. Na vokalu ovakvog tipa cesto koristim Eddie Kramer vokal strip, samo za kompresiju bez EQ-a i prostora i to da ''bije'' u crveno. Znam da nije popularna ta kolekcija, ali opasno dobro zna da saturira vokal i da smek. Naravno ne mogu da ne izdrzim da ne kazem da sve radim na mojoj DIY bebici, sa ekstrnim monitorom naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Senior Member
|
![]()
Evo, moj prvenac oko live snimaka - Studio One DAW, miksovao na Kurzweil KS-40A. Nisam siguran jel je pametno (zdravo) da mixujem na njima, pa eto, taman da saznam
![]() Editovao sam neke sitnice u tejkovima, npr. dodao takt vokala na uvodu umesto isključenog mikrofona ili par taktova klavijatura u strofama gde mi je zvučalo kao da klavijaturista nije bio siguran jel ide taj akord, pa ajd da se šunjam, jbg, bilo je jače od mene ![]() Gitare sam duplirao, panirao i provukao kroz dva različita sim-kabineta. A synth mi je zadao najviše problema. Umesto da oboji pesmu, stajao je u mixu ko solo gitara pa sam probao da izvučem malo atmosfere preko MNOGO reverba i dva različita chorusa za L i R kanal - ipak su ovo 80te ![]() Nisam samo razumeo da li je zadatak samo mix, ali sam se ipak odlučio da "masterujem". Last edited by wladymeer; 04-11-2013 at 10:33 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Moderator
|
![]()
Uh, ala gruva!
![]() Elem...gejt ti je "pojeo" nogu (kick) na dosta mesta... Imam utisak da su efekti jači nego što si realno hteo, a to bih kao i "ogladneli gejt" mogao pripisati upravo tim KS40 monitorima. Nisi čuo šta radiš. Iskreno, ja ne vidim razlog da ti monitori koštaju koliko koštaju, a rade potpuno kao klasični jeftini pc-desktop zvučnici od 15€, mislim da bi ih probrani 2.0 Altec Lansing od 20tak evra pojeli za predjelo...o doručku da ne govorim...ali ajd' to je samo moje mišljenje... ![]() Miks kao miks, osim tih nekih tehničkih stvari, za moj ukus obiluje kompresijom, ok ako si tako hteo, no mislim da se može dosta kulturnije to postići, odnosno uz više i pažljiviji rad. Dakle, ja kažem, ovo je uvelike ok, nastavi i radi još... ![]() Poz'
![]() |
#630 |
Senior Member
|
![]()
Hteo sam da zazvuci u duhu svirackog manira obrade, dakle metal, sve prsti od galopa i falseta
![]() Razmisljao sam da provucem i triger za kick, ali, bio mi je izazov da probam bez toga, jer vezba za to i sluzi. Uz to sam ogranicio sebe na rad od 3 sata, cisto da vidim kako se snalazim u tim uslovima. Zato nije ni bilo vremena da preslusam lepo kick, a istina je da su mi i kompresija i gate jos uvek nepoznat teren gde imam jos dosta da ucim. Cak sam na kraju kompresor za kick po osecaju skratio sa 185ms na 15ms za attack a sad kad razmislim kako kompresor funkcionise, to nisam trebao da radim, jel da? ![]() Jos samo da naucim da uvek implementiram nepisano pravilo da kad je meni OK parametre jos malo podignem/spustim i bice sve OK ![]() A zvucnici... Ocekivao sam neki pristojan HiFi koji moze da mi posluzi za makar neke osnovne postavke mixa dok ne nabavim nesto bolje. Ne znam da li ce mi znaciti da ih sacuvam kao neki referentni HiFi sistem kasnije? Last edited by wladymeer; 04-11-2013 at 05:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |