|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#601 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#602 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Daleko bolje. Dobo? uzdr?an, planovi bolji... Mo?da i dalje si se malo vi?e bavio hmm...či?ćenjem ostalog ?to ulazi u mikrofone (samo pretpostavka) nego ?to realno mora. U Jazzu , manje je vi?e kada je produkcija u pitanju, ali to manje mora biti debelo promi?ljeno. Kako god, dobar rad! Poz'
![]() |
![]() |
#603 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nikad ne bih ovako radio, ali nemam nekih smernica za sam mix. Čudan mi je, ali nema gre?aka, sve je zajedno, radi i to je to. Odlično! E sad, ne znam kako si postigao taj neki "Lo-Fi" preko celog snimka...? Kao da si radio na nekom onom mixeru sa kasetom... ![]()
![]() |
![]() |
#605 |
Member
|
![]()
Waves Kramer MPX Mastering Tape na
Dosta zatezanja transient masterom na komponentama bubnja. Kick stravicno tretiran eq-om (oduzete frekvencije od 100hz pa navise gdje mu je body, a istaknute vise frekvencije koje mu daju taj ostriji zvuk), kako bi se napravio prostor za bas gitaru, kojoj je inace dodato distorzije i presence-a kako bi se malcice istakao u midl-u. Sinth je malo umeksan, pa zvuči više kao pad. Od kompresora koristena uglavnom waves CLA serija, ali vrlo uzdrzano i umjereno. Gitara kopirana, panovana rasporedjena lijevo i desno (i u sredinu), razlicito eq-ovana, fine tune na lijevom -3, u centru 0, desno +3, pri pomjeranju track delay-a strogo vođeno racuna o faznoj kompatibilnosti. itd. Neznam, bile su mi pune usi toga - neke stvari nemogu uopste ispravno da dokučim ušima u mojoj sobi na HS50 monitorima, koliko god se trudio, pa nekad miksam gotovo napamet. Sada, kada poslusam, fali mi hit-hat-a i overhed-a, i generalono malo visokih...slušam i bavim se mislju da maknem filtere koje sam stavio na visoke na sintu, basu i dobosu i pojacam metale, ali se onda bojim da mi je zvuk previse svijetao. ...nekad mi se cini i da su mi kick i snare malo prejaki, mada, namjera mi je bila da budu naprijed, valjda nije greška. Ima li još neko nešto, nekih zamjerki? Last edited by Hart; 05-05-2013 at 09:28 PM. Reason: https://soundcloud.com/pedjahart/maniac-output-stereo-out-04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Moderator
|
![]()
Prva verzija mi je dosta bolja. Ovo mi je nekako posno, tanko...
Ka?em, mo?da ti visoki su malo prigu?eni...mo?da previ?e te "trake" ima...ali nemam neke zamerke u smislu da sam čuo ba? gre?ke, ok je, ti tako radi? i to je to.
![]() |
#608 |
Member
|
![]()
https://soundcloud.com/pedjahart/lig...-output-stereo
Evo jedna popodnevna vjezbica, što reče Vasa. "Light my fire" Komentari? Boki? ...Još neko? Last edited by Hart; 07-05-2013 at 07:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Member
|
![]()
https://soundcloud.com/valdez-02/maroko-maniac-cover
Miks i od mene. Zaboravio da dodam: DAW - FL studio 9 XXL the Fish Fillets channel insert package -> Floorfish(exp/gate) -> inace besplatni plugin-ovi sve ostalo, eq, kompresori, reverb, delay itd. koristio iz FL-a.
"Decko ima mrak ton, ali koristi sve moguce pobolj?atore" ![]() Last edited by Sima Strahota; 15-05-2013 at 04:40 PM. Reason: Dodatne informacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Čika Simo, dobar rad. Možda je za moj ukus malo više kompresovan ceo snimak, sve je zategnuuuto, nabijeno, ali frekventno uredno, sve, efekti skladni, lepo zaista...! Bravo! Poz'
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |