|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#52 |
Member
|
![]()
Izvini awacs što sam isekao ostali deo tvog teksta, želeo sam nešto o ovome.
o tome da u Tf-u ima neÅ¡to dobro ne bih da komentariÅ¡em. Ja spadam u matorce kojima je dovoljno veoma malo informacija da bi izveli zaključak. Å*to bi rekao O.Wilde "Ne treba da popijem celo bude da bih znao kakvo je vino", tako da.. Ali to sa foliražom je poseban fenomen. Izgleda da se to ponavlja ciklično: Posle velikih ratova (i velikih ogoljenih istina) svet kao da se malo uželi bajki i laži, pa se to oseti i u kulturi, muzici naročito. A onda, prođe neko vreme, ljudi se razmaze (imaju da jedu, piju, svaka informacija im je nadohvat ruke, toplo im je kad treba, hlade se kad treba, obuveni, obučeni, obrni okreni, nikad se nije živelo udobnije) a opet..izgleda da to negde pravi problem, pa kao u onoj izreci "Kad ti je dobro, a ti stavi kamen u cipelu" - ljudi opet polude , dosta im je bajki, daj sad opet ljutu i surovu istinu.. i tako u krug. Sada eto živmo u vremenu reality programa. Glumci iz 50'tih godina proÅ¡log veka danas izgledaju smeÅ¡no. Ljudima kao da je dosta pretvaranja, glume. Svi hoće da vide ko si ti zapravo i Å¡ta si (naročito kad te stisnu u 4 zida sa joÅ¡ 4 neka druga nepoznata lika od kojih ni sa kim ne bi ni autobus čekao) To malo podseća na one iskompleksirane seljake kojima je celog života bila misterija, kako to zaboga žive ti gradski likovi. Da li je moguće da su toliko svi fini, ili ponekad možda čak i oni prdnu, seru i piÅ¡aju. Pa kad saznaju (tv, internet) i uz olakÅ¡anje shvate da nisu jel'te oni jedini koji prde i seru, onda idu dalje pa ih interesuje i da li su možda i oni ponekad tanki sa živcima, da li hoće i da se pobiju itd. A to malo podseća i na one psiho-igre gde nekvalitetni i iskompleksirani ljudi ceo život nastoje da neke kvalitetne i ok ljude spuste ka svom nivou, jer nemaju kapacitet da se sami negde uzdignu. Za neukog i nekulturnog čoveka, sloboda znači "radim Å¡ta mi se hoće" Za učenog i kultunog, sloboda je disciplina i samokontrola. Neuk i nekulturan ide u trenerci (ne želi da ga bilo Å¡ta sputava) Kulturan nosi odelo koje je prethodno peglao, glancao cipele i radio sve neke komplikovane radnje koje (on to zna) nisu stvar mode, već principa. Neuk i nekulutran nema principe, zato je potkupljiv, manipulativan, a kada dobije priliku i sam potkupljuje i manipuliÅ¡e drugima. Neuki i nekulturan se ponaÅ¡a manje viÅ¡e kao životinja, i on ne beži od toga da je i sam životinja (zato će pre i Å¡utnuti životinju ako mu se nađe na putu) dok se kulturan trudi da obuzda svoje primarne porive ili strahove i neretko će dati i život za istu. Neuki muzičar će sva svoja pojačala odvrnuti na najjače, derati se na sav glas da se čuje Å¡to dalje, sve misleći da je to Å¡to ima da kaže mnogo važno. Kulturni muzičar će komunicirati, prilagođavati se i biti u službi zvuka, ritma ne dozvoljavajući sebi ni za trenutak da bude nejasan ili odbojan i uvek će znati da od njega ima važnijih. Pre svega će znati da je on ambasador muzike i zvukova i da treba da ih predstavi drugima u Å¡to lepÅ¡em obliku. Tako da je taj trend "neću foliražu" zapravo licemerje. Istina je da ljudi ne žele ni istinu. Sedamo u autobus, verujemo da vozač zna da vozi i ne želimo da mislimo o tome. Idemo u tržni centar i ne želimo da mislimo da će neko baÅ¡ taj dan zapucati. Naručujemo ručak u restoranu i ne pada nam na pamet Å¡ta je sve konobar radio sa naÅ¡om supom. Ulazimo u lift i verujemo da je on ispravan. Venčavamo se i verujemo da će nam partner biti veran. Vozimo kola i nadamo se da sve zavisi samo od nas. Znamo da na tastaturi koju koristimo ima viÅ¡e bakterija nego na dasci wc Å¡olje, pa ipak ne čistimo tastaturu svaki dan, jer eto..nadamo se, verujemo, ne želimo da znamo Mnogo toga mi zapravo ne želimo da znamo, a opet..ne bismo ni da se foliramo. Gde je sredina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Member
|
![]() Quote:
Jer šta, ako nije onda je okej da zgazimo bubu? ![]() Kakav snimak, kakva informacija treba da se servira ljudima da bim iz mozga došlo do srca? (a ne do dupeta ![]() Ja sam mislio da ti gledaš malo šire na stvari.. Ajoj? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Samo jednu stvar da objasnim, odnosno da ponovim po ko zna koji put: ja nisam ni poÅ¡tovalac ni korisnik TF muzike. Ali za razliku od apsolutne većine u ovoj diskusiji ja tu muziku naprosto ne volim, i tu je kraj mog odnosa prema njoj. Kao Å¡to ne volim grupu Toto ili Parni valjak ili Darkvud dab ili već neÅ¡to Å¡to naprosto ne volim. Ne otkidam baÅ¡ ni na džez, jebiga. Ali ne prezirem TF, kao ni Toto ni Parni valjak ni DD. Da se vratim na Turbotronik: uboli su vas tamo gde vas boli, zbunili vas svojim biografijama, poremetili vam vrednosnu lestvicu koju ste brižljivo stvarali. Vidite Å¡ta ćete s tim. Znam da niste glupi iako se pravite blesavi. Ja se odjavljujem iz ove diskusije poÅ¡to, kako lepo reče jedan čovek: Quote:
Vasa
![]() |
![]() |
#55 | |
Member
|
![]() Quote:
Iako si se odjavio znam da ćeÅ¡ čitati, pa zato i piÅ¡em. Nije to kultura, čitati Vebera i peglati odelo. To je kopija kulture. Prava kultura ima zadatak da neguje toleranciju i empatiju. Ona je sadržinska a ne formalna. Odelo sam navodio kao princip, a ne kao formu. Kada vode gospodina na streljanje, a on iz džepa vadi maramicu, briÅ¡e stakla od naočara i potom se očeÅ¡lja. Gospodin koji se celog života borio da ostane gospodin i kome to niko ne može da oduzme, pa taman ga poslao u grob. To je princip o kome govorim, a kojeg seljak ne može da pojmi. A tajlik koga si spomenuo, ne da nije primer kulture nego ne zaslužuje da uopÅ¡te kaljam jezik takvim personama. Dakle nemojmo da meÅ¡amo kulturu sa uglađenoÅ¡ću i namazanoÅ¡ću ![]() Å*to se tiče turbo--čega već, mene lično ne da nije pogodilo, nego iskreno nisam ni upoznat sa svim tim (osim ovde Å¡to videh ove spotove) Ja inače ne pratim muzičku "scenu" sa ovih prostora. Nikada u životu nisam kupio ni jednu jedinu domaću ploču. Sve Å¡to znam je ono Å¡to mi "uđe u uvo" odavde ili odande. Ali svejedno mislim da je interesantan fenomen, jer ja u tome vidim nečiji pokuÅ¡aj da neÅ¡to ismeje. Kada god nekoga napadaÅ¡ silom, zauzvrat ćeÅ¡ dobiti isto silu. Ali ako nekoga napadneÅ¡ smehom, taj ti ne može niÅ¡ta. NeÅ¡to slično je izjavio i svima nam drag i važan John Lennon, iz ispeglane ili izgužvane faze, svejedno.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Pro Member
|
![]()
Napravi ti!
![]() |
#57 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
Dovoditi Darkwood Dub u kontekst s ovim, e to stvarno nisam očekivao. Ali, okej, stvar ukusa, razmiÅ¡ljanja, a ponajviÅ¡e osećaja...
Apropo toga, samo da kažem, da je za mene Darkwood Dub naš najbolji bend (pod ovim naš, mislim na exYU) od kraja Miladojke naovamo. ![]()
![]() |
#59 |
Member
|
![]()
U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, izgleda dobija svako ko krene logikom "ako ne možeš da ih pobediš, a ti im se pridruži "
Tako je svojevremeno uradio i Bregović, koji je najveći moderni narodnjak na ovim prostorima. Tako su radili Rokeri s Moravu..i evo sad turbotronici verovatno idu po istom receptu |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Pro Member
|
![]()
Čuj, "turbotronik"?!?
Ej, druÅ¡tvo, meni se to toliko gadi, toliko mi je to odvrtano, idiotski, kretenski i, u krajnjoj liniji, nebitno, da apsolutno nemam nameru da jednom jedinom "strejt" rečenicom bilo Å¡ta obrazlažem. Ko 'oće da hrani mozak splačinama, i mentalni sklop izlaže ovakvim imbecilnostima, s moje tačke glediÅ¡ta, neka mu je bog u pomoći. Dna dno dna! Hrk, PU!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Turbo folk ili sta god ? | ugljesa | Promocija radova | 8 | 24-10-2012 01:46 PM |
gastos folk.......... nova kategorija | shashko | Razno | 12 | 27-11-2010 11:30 AM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |