|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima. Danas sam bio malo po gradu da gledam letve, daske, mikrofiber, knauf kamenu vunu... Medjutim, nigde nisam nasao ECOSE kamenu vunu vec samo ovo http://www.knaufinsulation.rs/sr/min...%AE-technology a za nju kazu da je staklena vuna i da nije dobra za zvucnu izolaciju vec za toplotnu izolaciju, dok na sajtu kazu da je dobra i kao zvucna izolacija.
Mislim da cu odustati od azmafona pa cu staviti i na zidove ovu mineralnu vunu ECOSE ako je to ta. 2100 dinara je jedno pakovanje. A preko nje cu staviti AD ploce ali mislim da necu staviti one perforirane da mi ne ispadaju cestice te vune kroz rupice vec cu staviti obicne. A sto se clouda tice, napravicu ram od daske sirine 12 cm unutra cu staviti mineralnu vunu obmotacu je mikrofiberom i sa spoljnje strane cu staviti AD ploce. Sta mislite o toj varijanti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
|
![]()
Samo da napomenem, znam o kojoj "spužvi" je reč, dakle nije neki obican "tapetarski" sunjdjer za kauč, vec je u pitanju Primacoustic, vrlo ozbiljna firma i imaju vrlo ozbiljan proizvodni program,to je sundjerst materijal, specijalne gustine,itd... ...i ne verujem da je bas onoliko jeftino, znam da je "ceeling cloud" ili kako vec,3-delni bio oko 250€... Sad, mozda je neka "akcija" , ali ne moze bas onoliko...al, nije sad ni bitno...
Koliko je to delotvorno, necu da ulazim u tu pricu, jer nisam kompetentan, ali znam da jako puno ozbiljno uradjenih soba i rezija ima njihova resenja po zidovima,plafonima,uglovima etc... ...i svakako (bar po budzetu) nije za "studentske" sobe... Evo ga, ovo je u pitanju...: ![]() Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 09-01-2012 at 01:50 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
512 dinara je kocka dimenzije 30 x 30 cm. Kupio sam 2 i stavio sam iza Tv-a jer na zidu gde mi je tv imam kamen i jako odzvanja...Kako sam stavio ta dva sundjera resio sam problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Aha, da,to je ona kockica, ok, ovo je par kvadrata, verujem da je i druga gustina, itd...
![]() |
![]() |
#55 | |
Moderator
|
![]() Quote:
EDIT: Ja sam koristio Primacoustics Scandia pakete u RES Mediji, i odgovorno tvrdim da je njihov uticaj marginalan.... trebalo je spreciti refleksije od nekih povrsina a nije bilo nacina da se to estetski uklopi u celinu, bez sundjera, otprilike manje od 1% uticaja na ukupni utisak..... btw... Scandia im je najjeftinija.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-01-2012 at 02:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
|
![]()
Meni to zvuci malo prejeftino da bi imalo Primacoustics marku na sebi... ali ne pratim sta rade.
![]() |
#57 |
Member
|
![]()
Boggy molim vas odgovorite mi na gore posvljeno pitanje vezan za Ecose?
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#59 | |
Moderator
|
![]() Quote:
AD ploce su za hotele, trpezarije i cekaonice... ne treba ih koristiti u studijima i vezbaoicama.
![]() |
![]() |
#60 |
Member
|
![]()
Da li govorite za cloud ili za zid?
Meni se cini da lepse izgleda soba sa tim AD plocama nego da po celoj sobi imam tekstil. Ja sam cak i alergicann na kucnu prasinu a znam da tekstil upija dosta prasine.Zato sam mislio da stavim AD ploce, jer su mi rekli da one ne skupljaju prasinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitoring za stage i vezbanje | magnum | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 30-09-2010 09:48 PM |
Sempl violine | goga-band | Audio Software | 4 | 09-06-2010 04:27 AM |
Poseban studio za vezbanje | octoechos | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 19-02-2010 09:52 PM |
kako frekvencijski odvojiti violine i trube | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 17-11-2005 07:30 AM |
Snimanje violine | Digital Cave | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 06-02-2004 06:00 PM |