Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2012, 01:38 PM   #51
Student
Member

Default Re: Studentova soba za vezbanje violine

Pozdrav svima. Danas sam bio malo po gradu da gledam letve, daske, mikrofiber, knauf kamenu vunu... Medjutim, nigde nisam nasao ECOSE kamenu vunu vec samo ovo http://www.knaufinsulation.rs/sr/min...%AE-technology a za nju kazu da je staklena vuna i da nije dobra za zvucnu izolaciju vec za toplotnu izolaciju, dok na sajtu kazu da je dobra i kao zvucna izolacija.
Mislim da cu odustati od azmafona pa cu staviti i na zidove ovu mineralnu vunu ECOSE ako je to ta. 2100 dinara je jedno pakovanje. A preko nje cu staviti AD ploce ali mislim da necu staviti one perforirane da mi ne ispadaju cestice te vune kroz rupice vec cu staviti obicne.
A sto se clouda tice, napravicu ram od daske sirine 12 cm unutra cu staviti mineralnu vunu obmotacu je mikrofiberom i sa spoljnje strane cu staviti AD ploce. Sta mislite o toj varijanti?
Student is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 01:48 PM   #52
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Azmafon(Zvucna izlolacija)

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Ovdje će ti reć da izbjegavaš spužve ...
Samo da napomenem, znam o kojoj "spužvi" je reč, dakle nije neki obican "tapetarski" sunjdjer za kauč, vec je u pitanju Primacoustic, vrlo ozbiljna firma i imaju vrlo ozbiljan proizvodni program,to je sundjerst materijal, specijalne gustine,itd... ...i ne verujem da je bas onoliko jeftino, znam da je "ceeling cloud" ili kako vec,3-delni bio oko 250€... Sad, mozda je neka "akcija" , ali ne moze bas onoliko...al, nije sad ni bitno...

Koliko je to delotvorno, necu da ulazim u tu pricu, jer nisam kompetentan, ali znam da jako puno ozbiljno uradjenih soba i rezija ima njihova resenja po zidovima,plafonima,uglovima etc... ...i svakako (bar po budzetu) nije za "studentske" sobe...

Evo ga, ovo je u pitanju...:

Poz'

Last edited by Bockie; 09-01-2012 at 01:50 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 01:52 PM   #53
Student
Member

512 dinara je kocka dimenzije 30 x 30 cm. Kupio sam 2 i stavio sam iza Tv-a jer na zidu gde mi je tv imam kamen i jako odzvanja...Kako sam stavio ta dva sundjera resio sam problem.
Old 09-01-2012, 01:55 PM   #54
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Student View Post
512 dinara je kocka dimenzije 30 x 30 cm. Kupio sam 2 i stavio sam iza Tv-a jer na zidu gde mi je tv imam kamen i jako odzvanja...Kako sam stavio ta dva sundjera resio sam problem.

Aha, da,to je ona kockica, ok, ovo je par kvadrata, verujem da je i druga gustina, itd...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 02:09 PM   #55
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
........
Koliko je to delotvorno, necu da ulazim u tu pricu, jer nisam kompetentan, ali znam da jako puno ozbiljno uradjenih soba i rezija ima njihova resenja po zidovima,plafonima,uglovima etc... ...i svakako (bar po budzetu) nije za "studentske" sobe...
........
Mozes li da navedes imena tih studija sa "ozbiljno uradjenim sobama i rezijama" primacousticsovim sundjerom...

EDIT: Ja sam koristio Primacoustics Scandia pakete u RES Mediji, i odgovorno tvrdim da je njihov uticaj marginalan.... trebalo je spreciti refleksije od nekih povrsina a nije bilo nacina da se to estetski uklopi u celinu, bez sundjera, otprilike manje od 1% uticaja na ukupni utisak..... btw... Scandia im je najjeftinija.
Attached Images

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-01-2012 at 02:19 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 02:15 PM   #56
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Meni to zvuci malo prejeftino da bi imalo Primacoustics marku na sebi... ali ne pratim sta rade.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 09-01-2012, 02:15 PM   #57
Student
Member

Boggy molim vas odgovorite mi na gore posvljeno pitanje vezan za Ecose?
Hvala
Old 09-01-2012, 02:20 PM   #58
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Boggy molim vas odgovorite mi na gore posvljeno pitanje vezan za Ecose?
Hvala
Jesam, pre dva dana...

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Video sam rolne Ecose mekane kamene vune (verovatno 30-40kg/m3) u Metro-u u Beogradu, nisam je jos kupovao niti koristio... samo sam zapazio da je ima.
I ako na tu mislis... ako je u rolni, ona je ok za cloud, mozda je samo treba i gore i dole "tapacirati" vazduhopropusnim tekstilom da ne bi padala prasina po glavi.

Spominjem Ecose, zato sto nemaju svi posetioci Rumskog mogucnost da kupe Azmafon, mada ih ima koji su dolazili kolima iz Hrvatske i kupovali ga u Kragujevcu.

Old 09-01-2012, 02:37 PM   #59
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
.......
Mislim da cu odustati od azmafona pa cu staviti i na zidove ovu mineralnu vunu ECOSE ako je to ta. 2100 dinara je jedno pakovanje. A preko nje cu staviti AD ploce ali mislim da necu staviti one perforirane da mi ne ispadaju cestice te vune kroz rupice vec cu staviti obicne.
A sto se clouda tice, napravicu ram od daske sirine 12 cm unutra cu staviti mineralnu vunu obmotacu je mikrofiberom i sa spoljnje strane cu staviti AD ploce. Sta mislite o toj varijanti?
Sve u redu, samo ja nikako ne bih stavljao AD ploce. Nego Ecose + tekstil + krovne letve kao binarni difuzor.
AD ploce su za hotele, trpezarije i cekaonice... ne treba ih koristiti u studijima i vezbaoicama.

Old 09-01-2012, 02:54 PM   #60
Student
Member

Da li govorite za cloud ili za zid?
Meni se cini da lepse izgleda soba sa tim AD plocama nego da po celoj sobi imam tekstil. Ja sam cak i alergicann na kucnu prasinu a znam da tekstil upija dosta prasine.Zato sam mislio da stavim AD ploce, jer su mi rekli da one ne skupljaju prasinu.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules