Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2009, 01:49 PM   #51
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: DAW + Mikseta

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
?to? Mali vam headroom? Deco, deco, ne valja vam head, a ni room.
Hehe, pa nije samo headroom u pitanju, ima nečega i u ditheringu Koliko kapiram (a moguće je da pogre?no kapiram) u svakom DAW-u dithering se pojavljuje na dve tačke - u okviru pluginova i na master ?ini. Pa aj' kao bar negde da mo?e da se ima kontrola nad istim. Al' ?to sad ja to pričam tebi, kad ionako sve to zna?? Valjda zato ?to sam dokon

Iz mojih dosada?njih 'iljadu i kusur postova je valjda jasno da me intimno zabolje uho za testove sabiranja, uporedne testove mikrofona, mic preampova i slična mambo-d?ambo ?ibicarenja. ?to bi rekao D?oni ?tulić - "ne razbijam glavu time, to mi nanosi bol"

Opet, čovek voli da ponekad razmi?lja o stvarima od kojih mu ?ivot ne zavisi. Kvazari, binarni zvezdani sistemi, digitalne sabirnice - sve su to zanimljive stvari

Pozdrav,

Vasa
Old 23-11-2009, 02:44 PM   #52
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Hehe, pa nije samo headroom u pitanju, ima nečega i u ditheringu Koliko kapiram (a moguće je da pogrešno kapiram) u svakom DAW-u dithering se pojavljuje na dve tačke - u okviru pluginova i na master šini. Pa aj' kao bar negde da može da se ima kontrola nad istim. Al' što sad ja to pričam tebi, kad ionako sve to znaš? Valjda zato što sam dokon

Iz mojih dosadašnjih 'iljadu i kusur postova je valjda jasno da me intimno zabolje uho za testove sabiranja, uporedne testove mikrofona, mic preampova i slična mambo-džambo šibicarenja. Što bi rekao Džoni Štulić - "ne razbijam glavu time, to mi nanosi bol"

Opet, čovek voli da ponekad razmišlja o stvarima od kojih mu život ne zavisi. Kvazari, binarni zvezdani sistemi, digitalne sabirnice - sve su to zanimljive stvari

Pozdrav,

Vasa
Bas to sto si rekao... "Umetnost" kao "umetnost" je nastala iz dokonosti (verujem i nauka takodje).. Nekada su se tim stvarima bavili iskljucivo bogati ljudi jelte, kojim je dosadilo odsecanje glava robovima i takve stvari (sto je dokaz da je evolucija NEZAUSTAVLJIVA )...
A taj "dihtung" o kome svi nesto pricaju, zar to nije nesto u vezi automobila i prozora
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 03:34 PM   #53
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Trece: Mixeri su potpuno nepotrebni sto se tice zvuka, bar dok ne platis neki najmanje 100 000, sto je i dalje opet diskutabilno, mozes preslusati test Pro Tools-a i SSL-a, pa sam proceniti.
Sto se tice mixera i njegovih prednosti, ogleda se u kolicini ulaza, preampima, u kontroli nad uredjajima, njihovom povezivanju i kontroli jacine slusanja u reziji i sobi za snimanje, dakle i to se resava jeftinijim uredjajima, mixer je glomazan i zastareo ako ti samo zato sluzi.
Quote:
E hvala... Sad mi je jasnije.
Ima neki vic nesto tipa kad se sretnu valjda student elektrotehnike i medicine ili tako nesto pa jedan pita koliko je sati a drugi odgovara da nije poneo toplomer prvi opet zahvaljuje uz opasku da nije pusac...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 03:52 PM   #54
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
A taj "dihtung" o kome svi nesto pricaju, zar to nije nesto u vezi automobila i prozora
Nije brate, to se u Srbiji (brale) zove KEDER, nemoj da mi staje? na muku Ja bre ni auto ne znam da vozim (?ena me vozi), ali znam pone?to oko auta. Mislim, znam da očistim svećice kad motor presisa, menjam točkove, umem da produvam diznu na karburatoru, znam za?to i gde da čuknem anlaser ako auto neće da upali Ali KEDER na krovnom prozorčetu (A.K.A. ?iberdahu) mi j..e kevu. Ne dihteruje ič Za to mi treba majstor, ali sad ne?to nemam vremena da ga plaćam...

Nauka je kapiram nastala iz lenjosti, a umetnost iz dokolice, kao ?to si nagovestio Točak, zupčanik... svega toga ne bi bilo da ljude nije mrzelo da cimaju teret na svojim leđima. A umetnost je valjda i starija - ?ta da radi? zimi u pećini ili u kolibi, a nema? televizor Svira? u kosku, gusle, čembalo, ?ta ti se već nađe pod rukom. Izgleda da volim nauku i umetnost samo zato ?to sam lenj i dokon

Pozdrav,

Vasa
Old 23-11-2009, 04:07 PM   #55
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Bockie, mislis jedan u klin, drugi u plocu?!

Hehe, misljenje je kao guzica, svako je ima, a uvek ti tudja ne mirise lepo...
Neko to jednom rece, neka se sam prozove, nabode covek poentu...

Realno, lepo govorite, dokonost, nauka, umetnost, ali vidi... Koji je vas posao?! Sabiranje i oduzimanje, ili muzika?!
Aj kad ste toliko dokoni, sedite pa pravite pesme i radite aranzmane, a ne da samo testirate razne uredjaje...
Izvinjavam se, da ne uvredim nekoga, sigurno svi radite puno, htedoh reci radite sve bolje i bolje, napravite neki pomak, ne cuh nista iz ove budjave zemlje a da valja...

Ode muzika dodjavola, a glavne rasprave se vode oko uredjaja... Kako ne videh ovde ni jednu raspravu o prirodnom molu umesto harmonskog, da malo pobegnemo sa Balkana, pa sta je onda sa vodjicama koje svi trpaju gde im je mesto i gde nije, pa harmonijom, pa paralelnim kvintakordima u gomili pratecih vokala, niko se ne buni, gluvi pevaju, coravi crtaju, a copavi igraju, ha?!

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 04:24 PM   #56
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
ne cuh nista iz ove budjave zemlje a da valja...
Pa uradi ti, ?to mi da se mučimo?

Pozdrav,

Vasa
Old 23-11-2009, 04:52 PM   #57
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Eh, sad?!

Valja pivo! Najbolji plug! Posle njega je sve bolje!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 10:23 PM   #58
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa uradi ti, ?to mi da se mučimo?

Pozdrav,

Vasa
Tacno sam od tebe i ocekivao da kazes nesto tako destruktivno...

Naravno da radim, moja muzika napreduje...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 12:47 AM   #59
slowstar
Pro Member

Opet napravismo stravičan OT bez razloga.
Ništa nemam protiv ITB, ali nije to uvek najbolje rešenje. Ponavljam:
Imam grdne hardverske sintove sa više izlaza, imam sempler sa 10 izlaza, koji radi čujno bolje i prisutnije nego isti ti semplovi na kompjuteru i to DOBROM, sa jako dobrom, što vi pogrešno kažete KARTOM (RME FF800). Dakle za ISTE semplove, AKAI Z8 J..e kevu kompjuteru. E sad, zašto bih ja bio lud da ubacujem 12 sintova i semplera kanal po kanal u komp, pa da ih tamo miksam ITB, kada upotrebim mikser sa dosta ulaza (analogni, naravno) i zajedno sa audio kanalima iz kompa ih saberem. Šta je tu loše, i zašto bi to ITB bilo bolje? recimo, sve sam pretvorio u audio, i krenem da miksam ITB, i konstatujem da mi u miksu jedan Rhodes, jedna noga, i recimo jedan sint bass nije dobar. Šta sad?
Da ponovo ubacujem audio i da se mučim, umesto samo da "tviknem" drugi sint bass, drugu nogu sa drum modula, i promenim preset za Rhodes vrteći numeru u sajklu dok ne pronađem pravi. Pa zar to nije mnooooogo brže i praktičnije, a baška što se izbegava nepotrebni AD i DA....
Ispravite me ako nisam u pravu, ali negde sam čitao da se većina SKUPIH projekata preko "bare" radi baš tako, sa "Živim" MIDI-jem sve do kraja miksa.

Last edited by slowstar; 25-11-2009 at 12:49 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 01:08 AM   #60
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ispravite me ako nisam u pravu, ali negde sam čitao da se većina SKUPIH projekata preko "bare" radi baš tako, sa "Živim" MIDI-jem sve do kraja miksa.
Slobodane, brate slatki, naravno da nisi u pravu pošto ne radiš skupe projekte preko bare Mikseri su nepopularni, a ionako služe samo da bi pacijenti imali utisak da se nalaze u studiju, a ne u računovodstvenom odeljenju (istog tog studija). wink+twink

Pun pozdrav tebi,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules