|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
VIP Member
|
![]()
Hehe, pa nije samo headroom u pitanju, ima nečega i u ditheringu
![]() ![]() Iz mojih dosada?njih 'iljadu i kusur postova je valjda jasno da me intimno zabolje uho za testove sabiranja, uporedne testove mikrofona, mic preampova i slična mambo-d?ambo ?ibicarenja. ?to bi rekao D?oni ?tulić - "ne razbijam glavu time, to mi nanosi bol" ![]() Opet, čovek voli da ponekad razmi?lja o stvarima od kojih mu ?ivot ne zavisi. Kvazari, binarni zvezdani sistemi, digitalne sabirnice - sve su to zanimljive stvari ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#52 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A taj "dihtung" o kome svi nesto pricaju, zar to nije nesto u vezi automobila i prozora ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nauka je kapiram nastala iz lenjosti, a umetnost iz dokolice, kao ?to si nagovestio ![]() ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]()
Bockie, mislis jedan u klin, drugi u plocu?!
![]() Hehe, misljenje je kao guzica, svako je ima, a uvek ti tudja ne mirise lepo... ![]() Neko to jednom rece, neka se sam prozove, nabode covek poentu... ![]() Realno, lepo govorite, dokonost, nauka, umetnost, ali vidi... Koji je vas posao?! Sabiranje i oduzimanje, ili muzika?! ![]() Aj kad ste toliko dokoni, sedite pa pravite pesme i radite aranzmane, a ne da samo testirate razne uredjaje... ![]() Izvinjavam se, da ne uvredim nekoga, sigurno svi radite puno, htedoh reci radite sve bolje i bolje, napravite neki pomak, ne cuh nista iz ove budjave zemlje a da valja... Ode muzika dodjavola, a glavne rasprave se vode oko uredjaja... Kako ne videh ovde ni jednu raspravu o prirodnom molu umesto harmonskog, da malo pobegnemo sa Balkana, pa sta je onda sa vodjicama koje svi trpaju gde im je mesto i gde nije, pa harmonijom, pa paralelnim kvintakordima u gomili pratecih vokala, niko se ne buni, gluvi pevaju, coravi crtaju, a copavi igraju, ha?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
VIP Member
|
![]()
Pa uradi ti, ?to mi da se mučimo?
Pozdrav, Vasa
![]() |
#57 |
Moderator
|
![]()
Eh, sad?!
Valja pivo! Najbolji plug! Posle njega je sve bolje! ![]()
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
Tacno sam od tebe i ocekivao da kazes nesto tako destruktivno...
Naravno da radim, moja muzika napreduje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Pro Member
|
![]()
Opet napravismo stravičan OT bez razloga.
Ništa nemam protiv ITB, ali nije to uvek najbolje rešenje. Ponavljam: Imam grdne hardverske sintove sa više izlaza, imam sempler sa 10 izlaza, koji radi čujno bolje i prisutnije nego isti ti semplovi na kompjuteru i to DOBROM, sa jako dobrom, što vi pogrešno kažete KARTOM (RME FF800). Dakle za ISTE semplove, AKAI Z8 J..e kevu kompjuteru. E sad, zašto bih ja bio lud da ubacujem 12 sintova i semplera kanal po kanal u komp, pa da ih tamo miksam ITB, kada upotrebim mikser sa dosta ulaza (analogni, naravno) i zajedno sa audio kanalima iz kompa ih saberem. Šta je tu loše, i zašto bi to ITB bilo bolje? recimo, sve sam pretvorio u audio, i krenem da miksam ITB, i konstatujem da mi u miksu jedan Rhodes, jedna noga, i recimo jedan sint bass nije dobar. Šta sad? Da ponovo ubacujem audio i da se mučim, umesto samo da "tviknem" drugi sint bass, drugu nogu sa drum modula, i promenim preset za Rhodes vrteći numeru u sajklu dok ne pronađem pravi. Pa zar to nije mnooooogo brže i praktičnije, a baška što se izbegava nepotrebni AD i DA.... Ispravite me ako nisam u pravu, ali negde sam čitao da se većina SKUPIH projekata preko "bare" radi baš tako, sa "Živim" MIDI-jem sve do kraja miksa.
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 25-11-2009 at 12:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pun pozdrav tebi, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikseta i cubase | zoolander | DSP forum | 10 | 11-09-2009 09:42 AM |
Mikseta?? | Kroks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 11-10-2008 10:12 PM |
Analogna mikseta iz 80-tih | vly | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 19-02-2008 03:10 PM |
Cubaseova lenja mikseta, ili... | Igor | Audio Software | 18 | 26-11-2003 10:00 AM |