Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-11-2003, 03:12 PM   #1
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Cubaseova lenja mikseta, ili...

Neko od vas me je posavetovao da bih trebalo da se okurazim, i proniknem u tajne Cubase SX-a. Moja zamerka je bila da nemam volume line (ah te lose navike), a taj neko, ko ocigledno nije pacer kao ja, mi rece nesto sto sam vec saznao citajuci User guide: ?decko, koristi autiomatizaciju?.
Ako se ne varam, automatizacija, odnosno fejdiranje pomocu opcija read i write, je profesionalniji odnos prem tom delu produkcije. Valjda to znaci da se vise treba osloniti na uho, nego na neke tamo linije.
U redu. Ja sam za automatizaciju, kao sto rekoh vec znao, cak sam je i isprobao, i zaista mi se ucinila kao vredan izazov, dodatno potkrepljen hvalospevima iskusnijih.
Medjutim, primetio sam da mi kontrola zvuka na Cubaseovoj mixeti kasni, a to je, priznacete, veoma nezgodna okolnost kada zelite da budete zvucno precizni.
Imam Audigy2 ex Platinum, a kasnjenje o kome govorim proizilazi upravo iz cinjenice da kada otvorim mixetu zvucne kartice i pojacavam, odnosno smanjujem ton, sve je u redu. U Cubase-u, medjutim, nije tako. U pitanju su neke milisekunde, pretpostavljam...

P.S.

Iako sam vecinu podesavanja u Cubase-u radio na osnovu uputa iz dokumentacije koja stize uz software (citaj ? help), voleo bih da mi neko kaze kako bi trebalo da podesim ovaj program u odnosu na zvucnu karticu i racunar koji imam.
Znate vec, buffer size i ostali bakraci. Sve to lepo pise, ali ja , ipak, vise verujem nekome ko iz iskustva zna sta je bolje.

P.S. 2

Imam: AMD XP 2500+ (Barton core), Epox-ovu maticnu plocu zasnovanu na Nforce cipu sa dva puta 256 MB Kingstonovog RAM-a, Maxtorov HD od 80 GB, MSI graficku od 64 MB RAM-a i 8X AGP, LG-ov CD ROM i DVD combo RW i KWorld TV FM karticu. I naravno, Audigy2 ex Platinum. Monitor valjda nije nitan, 'al ajd, za svaki slucaj - Philips 107T5.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules