|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Bockie, mislis jedan u klin, drugi u plocu?!
![]() Hehe, misljenje je kao guzica, svako je ima, a uvek ti tudja ne mirise lepo... ![]() Neko to jednom rece, neka se sam prozove, nabode covek poentu... ![]() Realno, lepo govorite, dokonost, nauka, umetnost, ali vidi... Koji je vas posao?! Sabiranje i oduzimanje, ili muzika?! ![]() Aj kad ste toliko dokoni, sedite pa pravite pesme i radite aranzmane, a ne da samo testirate razne uredjaje... ![]() Izvinjavam se, da ne uvredim nekoga, sigurno svi radite puno, htedoh reci radite sve bolje i bolje, napravite neki pomak, ne cuh nista iz ove budjave zemlje a da valja... Ode muzika dodjavola, a glavne rasprave se vode oko uredjaja... Kako ne videh ovde ni jednu raspravu o prirodnom molu umesto harmonskog, da malo pobegnemo sa Balkana, pa sta je onda sa vodjicama koje svi trpaju gde im je mesto i gde nije, pa harmonijom, pa paralelnim kvintakordima u gomili pratecih vokala, niko se ne buni, gluvi pevaju, coravi crtaju, a copavi igraju, ha?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Pa uradi ti, ?to mi da se mučimo?
Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Eh, sad?!
Valja pivo! Najbolji plug! Posle njega je sve bolje! ![]()
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Tacno sam od tebe i ocekivao da kazes nesto tako destruktivno...
Naravno da radim, moja muzika napreduje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Opet napravismo stravičan OT bez razloga.
Ništa nemam protiv ITB, ali nije to uvek najbolje rešenje. Ponavljam: Imam grdne hardverske sintove sa više izlaza, imam sempler sa 10 izlaza, koji radi čujno bolje i prisutnije nego isti ti semplovi na kompjuteru i to DOBROM, sa jako dobrom, što vi pogrešno kažete KARTOM (RME FF800). Dakle za ISTE semplove, AKAI Z8 J..e kevu kompjuteru. E sad, zašto bih ja bio lud da ubacujem 12 sintova i semplera kanal po kanal u komp, pa da ih tamo miksam ITB, kada upotrebim mikser sa dosta ulaza (analogni, naravno) i zajedno sa audio kanalima iz kompa ih saberem. Šta je tu loše, i zašto bi to ITB bilo bolje? recimo, sve sam pretvorio u audio, i krenem da miksam ITB, i konstatujem da mi u miksu jedan Rhodes, jedna noga, i recimo jedan sint bass nije dobar. Šta sad? Da ponovo ubacujem audio i da se mučim, umesto samo da "tviknem" drugi sint bass, drugu nogu sa drum modula, i promenim preset za Rhodes vrteći numeru u sajklu dok ne pronađem pravi. Pa zar to nije mnooooogo brže i praktičnije, a baška što se izbegava nepotrebni AD i DA.... Ispravite me ako nisam u pravu, ali negde sam čitao da se većina SKUPIH projekata preko "bare" radi baš tako, sa "Živim" MIDI-jem sve do kraja miksa.
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 25-11-2009 at 12:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pun pozdrav tebi, Vasa
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
nisam skontao, sviraš svih 12 sintova istovremeno? Sekvencing? Ukoliko se baviš jednim po jednim, ne vidim da je neko zlo usnimavati ih onog momenta kad si svoje osmislio. Moguće da sam nešto pogrešno skontao.
I da, nastavljaš sa širokim offtopikom, jer je dečko pitao nešto sasvim deseto, o kućnom studiju za njegove potrebe. A ne da li je loše imati brdo lepe opreme koju nikako realno ni ne možeš da vežeš bez nekog, opet, jako lepog mixera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ne Arthure, ja ISPROGRAMIRAM tih recimo 12-ak sintova i semplera, i tako oni prakticno sviraju istovremeno kao sto kazes, i TEK TADA, i pored sveg znanja i iskustva, vidis da si se negde opako zeznuo sa nekom farbom ili registrom, a ako si sve to, jedan po jedan prebacivao u DAW kao audio, skontaces zez posle nekoliko sati posla, jel tako, i onda ponovi, pa ponovo ubaci...mislim da je glupo....recimo ne valja mi noga u nekom chorusu (ovde koriste francuski izraz-refren) i ja je jednim tvikom na dugmencetu moga AlesisaDM5, DMpro, SR18, XV5080, FantomX, JD990, R70, (precrtati nepotrebno) zamenim zacas, da "legne" sa ostatkom matrice, jer mogu SVE ISTOVREMENO da cujem, jer imam tamo neki bedni ili manje bedan mikser, a ako ti prvi put cujes kako sve kompletno zvuci TEK POSTO SI SVE PREBACIO ITB, onda si se zeznuo, i to mnogo, razumes? I da, nije neki veliki offtopic, jer i za kucni studio, kada imas par hardverskih sintova ili semplera treba neki mikser, zar ne?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikseta i cubase | zoolander | DSP forum | 10 | 11-09-2009 09:42 AM |
Mikseta?? | Kroks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 11-10-2008 10:12 PM |
Analogna mikseta iz 80-tih | vly | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 19-02-2008 03:10 PM |
Cubaseova lenja mikseta, ili... | Igor | Audio Software | 18 | 26-11-2003 10:00 AM |