Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2009, 10:30 AM   #51
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
...u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju ne?to krupno...
Zato ?to u to doba nisi imao tako agresivni marketing i ipak je muzika sama sebe prodavala ako je bila dobra. Naravno da se onda događalo da ne?to iskoči iz standarda ako je natprosječno dobro. A danas zapravo ne zna? ?to je natrposječno dobro. Jer i ono mediokritetsko se u medijima gura kao da je fenomenalno.

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
I disko kuce nisu bile toliko nervozne kao sad...sad - ako prva pesma ne razvali - slobodan si!!
E tu si totalno u pravu! Da, to je danas veliki problem...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 10:31 AM   #52
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
odo na par dana vracam se u pon...i vreme da padne pivkan gosn shot
E definitivno! Dugo dugo nismo na pivkanu bili!
Cujemo se! Javi se kad si u gradu!

sorry ljudi na offtopicu
Old 05-06-2009, 10:35 AM   #53
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Zato što u to doba nisi imao tako agresivni marketing i ipak je muzika sama sebe prodavala ako je bila dobra. Naravno da se onda događalo da nešto iskoči iz standarda ako je natprosječno dobro. A danas zapravo ne znaš što je natrposječno dobro. Jer i ono mediokritetsko se u medijima gura kao da je fenomenalno.
Pa, da...slažem se

a što se , pobogu, izvinjavaš za off topic Nek se oni što oće da se vrate On topic, prvo izvinu, pa onda vrate...hehehe
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 11:00 AM   #54
Color
Senior Member

Color's Avatar

Previse su nam se razmazile usi a od silnog filozofiranja se leba necemo najesti....

U danasnje vreme je merilo dobre stvari dobra produkcija.... pesme se vise ne prave... tehnicki razvitak je omogucio i muzicki ne obrazovanim ljudima da pristupe stvaranju muzike... trziste je prezasiceno, sve postaje kopija kopije.... originalnost se gubi...i ne samo u muzici...gotovo u svemu... pocevsi od oblacenja i toga sto jedemo i vozimo...a sve to se projektuje i kroz to sto radimo i stvaramo.... ako je neko originalan, dugo ostaje neshvacen, u blazoj varijanti kazemo da je "cudan"...ljudima cak i smeta kad je neko previse "svoj"...kulturoloske razlike se gube, globalizacija uzima sve vise maha....zivimo i radimo sablonski...inspirisemo se nerealnim pojavama i nacinom zivota koji nam je nametnut kroz medije i reklamu....na kojima se smeju i oni sto jedu gov.a ubedjujuci nas da nam bas to treba i da isto tako treba i mi da radimo....ali da samo ta "njihova gov.a" valjaju jer na sebi imaju pecat nekog instituta kojem svi treba da verujemo! I kosta samo 99din! Dzabe!

E tako je drugovi i sa muzikom..... A ko hoce da zivi od muzike, nek pristupi na pravila. Ko hoce da svira za svoju dusu i da pravi pesmice komsinici i rodbini, nek lepo pare mlati radeci nesto deseto a muzika nek mu bude ventil i zadovoljstvo
Color is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2009, 01:58 PM   #55
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

evo citam u Sound on Sound kako su snimali pesmu....i jos neki dodatni info.

na pr. BOOM BOOM POW je PRVI Black Eye Peas US number 1 (?!), gde se prodao u 1,500.000 komada SAMO kao download u 5 nedelja !!!!!!!

razvaljivanje....mislim!

broj traka 64 (gde ? kad je prazna pesma..??)
i nema basa (ni sinta ni gitare) bass je 808 !!?

Jos nisam pazario album..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2009, 02:02 PM   #56
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

cekaj kanala 64 ??? ima smisla ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2009, 03:39 PM   #57
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ma to nije nista cudno. Dobivao sam i ja takve projekte gdje bi se moglo reci da ima 100 kanala (i stvarno toliko trackova ima!), ali se radi o tome da producent donese renderirane verzije nekih syntheva (pa tako par varijanti), pa onda razlicite kickove i slicno. Onda ja u miksu biram (citaj: lovim konce gdje je sta) ono sto odgovara.
A ako uzmemo da na Black Eyed Peas singlu ima dosta vokalnih procesiranja, pa da su recimo ti komadici vokala razbacani po razlicitim trackovima... a njih je 4 vokala u grupi... ima smisla da je 64 kanala!
Old 21-06-2009, 08:51 AM   #58
Slavko
Member

Slavko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou View Post

mozda smo (mozda sam?) zaista seljaci koji ne mogu nikako da svare novi talas retro elektro zvuka koji je polako preovladao u vecini zanrova (dance, hip hop, house itd.)... i mozda si shot stvarno u pravu kad pricas o novim trendovima jer recimo kad se pojavio madonin music meni se povracalo ali mi se kasnije ta stvar zakucala na playlisti i taj aranzman smatram jednim od jacih...
U vezi Madone i te pesma, ja sam imao isti feeling.Posle se pojavio onaj singl Die Another Day, koji je bio njesra pesma ali je aranzman bio genijalan i terao te da je slusas iznova i iznova..
Slavko is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules