|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Junior Member
|
![]()
Čitam ovu temu po ko zna koji put i skontam da i mene u ovom trenutku zanimaju odgovori na Soundformer-ova pitanja.. da li neko mo?e da baci bar malo svetla na to?
Also, da li ima poente u stavljanju sloja sunđera za absorbciju zvuka preko povr?ine absorbera? (Azmafon, AD ploča pa preko nje sunđer) Hvala unapred na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ne zatvarati zadnju povr?inu nikakvim punim materijalom (npr. drvo, lesonit), jer ta povr?ina mo?e rezonirati u nekom slučaju, te pustiti da absorber di?e .... 5 cm vune (po mojem vlastitom mi?ljenju ) vi?e frekvencija (na to mislim srednje) absorbirati nego 2 cm spu?va, otprilike odmaknuti od zida koliko je sam absorber debeo (ako je abs. 10 cm debljine, toliko od zida odmaknuti). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
![]()
ja sam bubnjar,pa sam resio malo da "akustikujem" sobu za vezbanje. citao sam sve poruke i skontao da absorber mora da bude odmaknut od zida. A da li je pogresno ako daske pricvrstim za zid(oko 5cm debljine) i na njih stavim azmafon? - ispod sveg toga,tacnije na sam zid cu staviti neki tanak materijal,pa tek onda daske. ta varijanta mi se cini jednostavnijom nego da pravim poseban ram pa onda sve to kacim,jer mi soba nije bas velika,ogranicen sam prostorom
![]() Last edited by drumm; 31-05-2013 at 01:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sent from Predator's phone Last edited by Eomsy; 01-06-2013 at 09:01 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Junior Member
|
![]()
ahaa
![]() Last edited by drumm; 01-06-2013 at 12:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
Ne razumijem ... malo je odmaknut, pa malo nije
![]() Ne treba? tkaninu na zidu ako je već priljubljen ba zid. Treba razmi?ljati o zavr?noj tkanini preko absorbera, tako da će ti trebati donja daska na koju će? to pričvtstiti. Prazna baterija, jqvim se jo? .... Sent from Predator's phone |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Junior Member
|
![]()
ok,znaci tanku tkaninu ne stavljam na zid,nego preko absorbera. Evo potrudicu se da sto bolje opisem konstrukciju: daske(letve) debljine 7cm utiplam u zid (oblik kvadrata),i u okvir tog rama stavim sundjer debljine 1cm i na taj ram zakucam azmafon debljine 1 cm i preko svega tog tanku tkaninu. Ako su mi letve debljine 7 cm,a sundjer 1cm,postojace neki medjuprostor("luft") izmedju samog azmafona i zidankekih 5-6cm.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Koliko ti je strop visok? Sent from Predator's phone |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Junior Member
|
![]()
uh,nisam mislio da je ovo toliko komplikovano
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by drumm; 02-06-2013 at 11:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY paneli | RokStudio | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 27-12-2009 10:16 AM |
Apsorpcioni materijali | Davor(Senn) | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-01-2009 01:01 AM |