|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]()
Da li je neko slusao povratnicki DLM?
![]() |
#52 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#53 |
MAO
|
![]()
Marcello je snimam u studiju u kojem radim, sa Neumann TLM170, a mislim da je jedini preamp u tom momentu bio sam AMEKov kanal. Usnimavano je kroz konvertere od M5000, i mixano je na kompu, na M-Audio Delta 1010 kartici sa UAD-om i u sprezi sa pomenutim m5000, i BM5A kao monitorima, u kucnim uslovima.. Mislim da je njegova zelja bila da se zanrovski ode u tom pravcu, a protiv vulgarnosti i nemam nista protiv jer ako je recnik mladje generacije TABOO za starije, onda barem oni imaju pravo da na to skrenu paznju. Napominjem da album nisam cuo u finalnoj verziji, i okolo cujem samo pohvale.
Sto se DLMa tice, dosta sirov i retro zvuk, sa par ozbiljnih propusta i nedorecenosti... sindrom vozaca fice neko rece? Mada koliko mi se cini, barem po "porodici Dolby" ni idejno nisu pobegli od svoje generacije i vremena kada su pozeleli da se bave muzikom... steta, inace veoma kvalitetan i energican sastav...izostanak njihove prave evolucije moze biti prilicno otezavajuca okolnost po celu scenu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
MAO
|
![]()
raspitaj se malo bolje o mastering-grade konverterima sa M5000... definitivno nisu isti kao na ostatku njihovih proizvoda....
a o gadostima opet, stvarno ne znam sta da kazem...razumem te, al meni to ne deluje isforsirano vec potpuno neobuzdano, i kao takvo ipak mi se cini da ima neku tezinu.. .barem mojoj generaciji... a vidis, zanimljivo je pominjanje nezrelosti, jer njegovo je pravo da bude nezreo (s'obzirom na godine) sto daje jos jaci kontrast tezini onoga sto govori... |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Senior Member
|
![]()
Evo juce sam kupio originalan cd od Sergeja i prijatno sam iznenadjen,inace svidja mi se taj "VLADO zvuk".
Jeli ono Amek u akciji? (mislim na kratke filmove koji se nalaze na cd)
![]() |
#57 |
VIP Member
|
![]()
Jeste, Amek.
Ostao sam duzan Maxu i ostalima pricu o radu na albumu. Procedura je uglavnom isla: aranzman kod Marka i Popa, u njihovom ateljeu, vokali su snimani kod Vojna i Strahinje (UA 6176, Solid Tube na vecini pjesama, na nekim AT 4050, i ponedje AKG C414 (mislim da je na "pogledi u tami", koja je snimana kod Moritza), onda to Marko i Pop bouncuju iz Nuenda, donesu meni, i ja importujem u PT. Posto nisu imali neki preveliki budzet, miksevi su u prosjeku radjeni 6-7 sati, tak da nije bilo prostora da se previs bavimo detaljima, pristup je bio prilicno skolski, jer nismo bili u mogucnosti da nesto ponovimo u slucaju da ne valja. @Moritz Zbog nedostatka vremena, samo na par pjesama sam koristio automatizaciju, zato i sum na "pogledi u tami". Imaj u vidu da ja nisam ucestvovao u radu na aranzmanima, i da sam prvi put cuo pjesme onda kad su mi stigle na miks... |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Member
|
![]()
preslusajte stvari ovog lika i pogledajte opremu:
http://profile.myspace.com/index.cfm...endID=11016532 znaci kidaaaaaaaaaaaaaaaaa |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Member
|
![]()
Ako sam dobro shvatio, ovde se govori o produkciji na ex-YU sceni u toku 2005.! ?ta me briga za tog tvog lika, steka!!!
Pritom, sjajno se slikao gde god je stigao... wtf! ![]() Molim moderatore da ra?čiste temu od offtopica, kojih je sada već previ?e! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Samo mi reci par stvari koje me bune 1 Solid tube ???? Zar oni to nisu odavno odbacili i snimaju na 414 ? 2. Kad rade u Nuendu , da li urade celu preprodukciju ( kompresori , dileji , reverbi .... ) pa zamene za bolje kod vas , ili su to suve trake sa "skica " miksom ....? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Najbolja zamena za pravi klavir ? | Max | Audio Software | 44 | 06-04-2007 06:58 PM |