|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ne bih bas to tako srocio.....Znam za mnoge stvarno ozbiljne i posvecene ljude koji su tek pre godinu, dve presli sa hardverskih sekvencera (8 traka!!!???) na softver....
Sve zavisi na sta se naviknes i sta ti odgovara za posao (zadovoljstvo) , ili ako imas u svom okruzenju nekoga iskusnijeg pa te on uvede u koriscenje nekog programa koji on vec koristi itd.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Banned
|
![]() Quote:
![]() Sonar je nekada?nji Cakewalk. A sama ta rije? "Cake-walk" - Laki hod... govori o namjerama in?injera koji su ga stvarali... namjeri da stvore program u kome ?e se lako raditi. U tome su u potpunosti uspjeli, i to pokazuje i jo? vi?e upotpunjuje svaka nova njegova verzija. (pratio sam ga jo? od cakewalk 5.0 verzije do sada?nje Sonar 4.2). Sada postoji veoma dobra CD ?kola sonara 4 na engleskom (sa bogatim audio i video prikazom) u kojoj je obja?njeno skoro sve, pa oni koji je samo jedamput odgledaju, ve? na prvo gledanje mogu vidjeti da je u?itak rada u Sonaru 4. skoro ravan u?itku u igri i zabavi, a istodobno korisnik pred sobom ima veoma mo?nu alatku, koja po snazi te?ko da zaostaje za Steinbergovim sekvencerima. Dodu?e, mo?da Sonar 4 jo? uvijek nije toliko stabilan kao SX (barem kada govorimo o kombinaciji sonara sa emu1820) ali nadam se da ?e ljudi iz Cakewalka i ovo rije?iti (npr. meni sonar izgubi zvuk ako u AUDIO OPCIJAMA promijenim rezoluciju sa 44.1000 na 48.000... tada on i dalje kao radi i vidi se da igraju peak-metri, ali napolju nema zvuka, pa mora restart). Ako izuzmemo ovu sonarovu falinku, za razliku od jezgrovitog i u svakoj svojoj opsiji i aplikaciji konciznog Sonara, SX-Nuendo mi je previ?e robotiziran... Zapravo, smijem re?i i ovako: Cijela sx-nuendo platforma, njegova baza... je valjda u samom startu (samoj zamisli... ideji) postavljena pomalo glupavo i onda je na tako krivi temelj prirodat mali milioni opcija. Zato (iako ne poznajem Logic) u potpunosti vjerujem Puretu kada ka?e da je zaljubljen u Logic... Vjerovatno je logi?nije koncipiran od sx-nuenda (tj. sa ?vr??im temeljom). ![]() P.S. Davormen, ono "Freeze efekata mi jako fali" nisam ba? shvatio... ako mo?e? da objasni?. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Jer, na kraju krajeva, mnogo vi?e je u na?inu kako se ne?to ka?e, tj u "intonaciji" nego u sadr?aju... Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | ||
Banned
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
Navedi prednosti Logica u odnosu na Cubase . Konkretno i ukratko . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Banned
|
![]() Quote:
Ima sto razloga za to ( ja se iz sve snage trudim da povu?em SVE ?LANOVE da u?estvuju u SVIM DISKUSIJAMA - bez obzira na stru?nost ; nemoj mi kvariti posao ) : 1. velike/dobre ideje padaju na pamet svima , ne samo " odabranima " , " profesionalcima " ... Razlika je u tome ?to od nekog ko se time bavi takav podatak ne bi izvukao ni spavama za mu?enje - dok ?e amater podeliti svoju radost saznanja sa svima nama . 2. Asocijacje . Bilo kakav stav/razmisljanje mo?e implicirati tebi/meni/nekom drugom neku ideju , ili deli? mozaika koji ti/mi/nekom drugom nedostaje , bez obzira na to da li je taj stav/razmisljanje ispravan ili ne . Ovo je sasvim dovoljno ubedljivo ( subjektivan stav ) . Odnosim se sa respektom i uva?avanjem prema svima : - od prosjaka do akademika ( subjektivan stav ) . |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Nekoliko nedostataka miksera Logic audio 5.5.1 u odnosu na Cubase 2.2.035 ( subjektivan utisak ) : nedostaju opcije snimanja postavke , Vu metri , pre - fader , send edit , link - unlink channel , FX , chenel overwiev , opcije nezavisnog pode?avanja panorame ( Stereo combined panner , Stereo dual panner ) , faze , input gain , zaobila?enje funkcija ( EQ , insert , send ) , automatizacija je slabije re?ena , dodavanje traka u mikseru , kontekstualni meniji , monitor , edit audio channel Settings , pojedina?no pode?avanje vidljivih funkcija kanala , Insert display Modes , preseti EQ , reset , pre?ice , Show extended Mixer , Mikser 2 , Mikser 3 , Store & remove viev set , Always on Top ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
Nuendo IMA phase invert, a mono se moze postici onim kombinovanim panerom (desni klik na obican paner)... I sam kazes da je Sonar napravljen da ne nervira ljude, a onda sam priznas da je nestabilan i da cesto gubi audio sto zahteva restart...zamisli da radis muziku za film/bilo sta drugo gde ti klijent dahce za vratom...i ti onda treba da mu objasnjavas da je to normalno... Sto se tice Logica, u sustini je nelogican (suprotno imenu), ali mi se cini da u poslednjim verzijama rade na tome da privuku i nove korisnike...ono sto mi se najvise svidja je to sto je IZUZETNO mocan tj. ima gomilu opcija za ruting, normalno freezovanje, fantasticne efekte/instrumente dobijes uz njega... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
I najbolji sekvencer je.... | milos | Audio Software | 98 | 21-06-2010 06:26 PM |
savjet-sekvencer | vuckovic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 15-12-2007 12:02 AM |
Ubica Logic8 i Nuendo 4 - novi sekvencer | Moritz | Audio Software | 7 | 26-09-2007 10:42 AM |