|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Banned
|
![]()
Jos nista od Melodynea?
Last edited by quake2; 22-10-2011 at 03:14 AM. Reason: dosada |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam se sinoc igrao sa S1, i moram da kazem da jako podseca na Cubase
![]() I dalje mi se vise svidja Cubase-ov piano roll mada i ovaj je dobar, i ono sto mi nedostaje iz Cubase-a, je srednji klik na misa pa se javi ona "ruka" alat i onda vucem lagano levo desno. Ovde jedino ctrl (ili shift ne secam se) i strelice... Inace sve je ostalo isto i brzo :S Jel postoji neki drum roll, ne znam ni ja kao u Cubase-u GM Map? ![]() I kvantizovanje mi je malo cudno (po meni je glupo sto naredba Q kvantizuje samo midi, dok audio uradi nesto cudno, a da bi kvantizovao audio u aranzeru moram da idem edit pa quantize on track)... Mislim da to sve moze jedna naredba da gura, i nije mi jasno sta se desi sa audio eventima kad ih obuhvatim i pritisnem q, jednostavno posive i vise nema zvuka, al prokljuvicu Last edited by Jan; 23-10-2011 at 08:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Member
|
![]() Quote:
da i ovde imas "ruku" - jednostavno dragujes timeline levim klikom i to je to..Postoji i jos jedna caka koju sam skontao..Kada dragujes neki region na "drugu stranu" aranzmana - npr. sa kraja pesme na pocetak, zna da bude zamorno cekanje dok se ne dovuce do pocetka, zato dok dragujes pritisnes Space i tada se brzo scrolluje aranzman u pravcu u kojem dragujes. (ove dve stvari su jednostavnije pokazati nego objasniti, ali nadam se da si me shvatio ![]() Sto se tice drum mapa, postoji i to i jos mnogo fleksibilnije nego u cubase-u. Pogledaj ovde za vise informacija i gotove drum mape za neke semplere: http://forums.presonus.com/posts/list/2531.page http://forums.presonus.com/posts/list/2069.page To su linkovi iz S1V1, a u S1V2 mozes da dragujes mape direktno iz S1 browsera! ![]() Sto se tice audio i midi kvantizacije, sve se radi pomocu jedne komande - Q.. To sto ti radis, ako ti region "posivi", to je groove kvantizacija (kao elastic audio kod pro tools-a) i znaci da kvantizuje preko groove template-a ili rucno pomeranjem markera..Postoji mnogo laksi nacin..Samo oznacis audio region i protisnes Q! Groove template mozes da uneses preko regiona (audio ili midi), samo dragujes u groove okvir i dobijes template po kojem kvantizujes..Ako hoces "standardnu" kvantizaciju izaberes "grid" mode gde biras time 1/4, 1/8, 1/16 - straight, triplet, quintole, septole, kolicinu swinga itd. pritisnes Q i zdravo djaci ![]() Pogledaj ova dva videa i bice ti jasno koji nacini postoje za rad sa audio kvantizacijom: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=VYDJ_UpPFVY http://www.youtube.com/watch?feature...&v=BzOTkvvR7c0 Takodje bih ti preporucio da procesljas njihov forum i odgledas video clipove sa ovog kanala u vezi S1V2 http://www.youtube.com/user/StudioOneTwo, takodje imas nekoliko i na zvanicnom Presonusovom kanalu .. S1V2 jeste veoma jednostavan i brz za rad, ali isto tako sadrzi i neke stvari i sitnice koje ne pominju u prezentacijama pa je dobro da se baci pogled i na manual, jer je stvarno interesantno koliko stvari i originalnih caka ima.. Npr. ja sam juce "naucio" da se u Impactu layeruju semplovi tako sto se drzi shift dok se draguje sempl na zeljeni pad. Takodje i dragovanje instrumenata iz aranzera u browser sa svim podesavanjima i midi regionima kao koncept koji su nazvali music loop i jos mnogo "skrivenih" stvari .. Pozdrav ![]()
Imagination is more important than knowledge [Albert Einstein] Last edited by euphoric; 23-10-2011 at 09:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala na opsirnom odgovoru ![]() Evo sta sam ja uradio. Poredjao sam kick na jednom kanalu i snare na drugom kanalu na timeline-u.Napravio sam prost 4/4 ritam (dal su osmine ili sesnaestine ne secam se) formata "tup---tup-ta---tup--ta" ako me razumes. E sad onda sam uzeo onaj njegov swing (namera mi je bila da vidim kako radi swing) i podigao ga tipa na 50 %, selektovao sve event-e naredbom ctrl+a i pritisnuo Q (quantize), i mucak sve posivi i ne cuje se, onda sam gledao na tjubu i video da kad kvantizuju audio koriste naredbu "quantize audio", ja tu naredbu nisam nasao u s1v2, ali sam nasao "quantize on track" (valjda?:S) i to uradi to sto sam hteo, pomeri kickove na swingovane 16ine. Ne znam gde gresim, sad cu pogledati sve ovo sto si okacio. Hvala A sto se tice drum mapa nismo se razumeli. Meni ne trebaju mape za drums, sam ih kucam, vec sam pitao da li postoji neki drum editor kao u Cubase-u sto se zove drum editor i sto sam ga okacio na slici kako ne bih morao da kucam u piano rollu ![]() Last edited by Jan; 23-10-2011 at 10:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]()
A ni za kvantizaciju audio se nismo na razumeli.
U S1 na naredbu Q (quantize) on pronadje tranzijente u eventu, i posle radi sa njima, stavlja ih na grid itd... U Cubase-u na naredbu Q (quantize) kad se radi o audi-u, on samo pomeri event (ove) na najblizu grid liniju. Tako recimo Iskucao sam ritam u straight 1/16, tako sto sam redjao po timelineu one shot sample i zeleo sam da iskoristim S1 sving, ako sve selektujem i pritisnem Q on nece da ih poredja na novoformirani grid zbog swinga, nego trazi tranzijente itd, zato tu radi funkcija Quantize on track, njoj sam dodelio posebno slovo na tastaturi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Superoperater
|
![]()
Polako, izasao je novi hotfix, ipak je ovo prva verzija... Nisam ulazio dublje u S1, ali predpostavljam da treba ispeglati par sitnica tu i tamo...
Quote:
Anyway, S1 je svakako dosta slican Cubaseu, ali evo sad me Mogli podsetio na Samplitude. Izasao je novi Pro X i za razliku od S1, koji je prilicno straight-forward, ovo je nafilovano opcijama svih vrsta! Stvar je ukusa i navike sta je bolje, ali ovaj Samplitude samo za time stretch ima oko 10 raznih algoritama ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 23-10-2011 at 11:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Superoperater
|
![]()
Sva?ta, evo sad čeprkam po ovome, nema izgleda... Ne mogu da verujem. Mada ja nikad nisam ni koristio taj izgled za drum edit, vi?e volim standardan pregled nota (mogu da editujem trajanje, velocity, konrolere...) a sve to u sprezi sa moćnijim drum VSTom, ima svoju prednost... A i tako sam navikao. Po meni to i nije neka mana.
Meni trenutno najvise nedostaje mogucnost rutovanja signala koja postoji u Samplitudu, donekle i Cubaseu, Reaperu i sl... Ovde je to malo ograniceno, a to je veliki minus. Inserti su uvek pre fadera (sem na masteru, gde to najvise i treba) i uvek posle senda ![]() Sve u svemu, ovaj program je za sada rekordno brz i ne-bloatware-ovan kao npr REAPER ?to je postao pun opcija koje nisu *ba?* neophodne i samo se nadam da će se tu i zadr?ati, tj da neće poći stopama REAPERa, koji se polako ali sigurno otima kontroli. Svakako to sa sobom povlači stvari tipa ovoga - nema drum edit view, nema score view, nema 50 raznih algoritama za detekciju tranzijenata i timestretch i ?ta znam ?ta jo?, ali zato radi brzo i prilično je WYSIWYG nastrojen (what you see is what you get)
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 24-10-2011 at 02:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Pro Member
|
![]()
Inserti su uvek pre fadera (sem na masteru, gde to najvise i treba) i uvek posle senda
![]() [/QUOTE] Ne kapiram, kako posle senda? Koliko ja vidim iz manuala sendovi su uvek post inserts sto je meni i logicno :S Last edited by Jan; 24-10-2011 at 02:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |