Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2006, 01:40 AM   #41
slowstar
Pro Member

Default Re: najbolja produkcija u 2005

Quote:
Originally Posted by ton_majstor
Zagore, snimci su stigli polugotovi u Studio "O" na finalizaciju i mastering. Habić i Sloba su već tada imali ozbiljno dijametralne stavove o tome. Ja sam lično dosnimavao u Falconu 030 neke vokalne deonice, koje su falile na donetim mixevima. Naravno, Branko Rio i Čola zajedno rulez! Čola je inače po meni, najmanje kriv za taj period u karijeri. Sa Kornijem je druga priča...

Mastering, hmmmm... Studio "O". Kakav London!? Rađene su verzije za kasete, CD, spotove, TV... vrlo ozbiljno, Triple DAT bio HW-SW. Naravno, ploča je tragično nastradala u sva tri dela produkcije... I prilikom aran?iranja, i snimanja kao i masteringa.

Samo kratka izjava:
Nemam NIKAKVE veze sa albumom "Carolija", radio sam aranzmane i deo produkcije na albumu "Kad' bi moja bila" (koji je zaista isao na mastering u London), i album "okano" koji je bio na "postu" u studiju "Oliver", a sa "Carolijom" nemam nikakve veze u autorskom smislu, posto me je Kovac
i pored Colinih sugestija da radim balade - "Otkovao" ucenivsi Colu da posto je autor "kljucnih" pesama - ON treba da radi SVE aranzmane (izvinjavam se na iskrenom pristupu)
Poz.
Old 27-01-2006, 12:06 AM   #42
Max
Pro Member

@ Arthur

Sky Wiklah je jedan od najtalentovanijih i definitivno najsvezija figura na nasoj muzickoj sceni ......

Kad bi takvih bilo vise ........

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2006, 01:03 AM   #43
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

jedina je steta sto ne znam da li je vise talentovan ili je vise lud...
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 10:57 AM   #44
bgkalimero
Junior Member

bgkalimero's Avatar

Ehm, ja samo da podsetim na temu ovog threada: najbolja produkcija u 2005. godini...

Nije li jedna od najdragocenijih osobina muzičkih producenata da odvajaju bitno od nebitnog i da se fokusiraju na poentu?
Old 30-01-2006, 01:56 AM   #45
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

u pravu si, udaljismo se od teme
Evo kazu ljudi da ovaj novi Marcello dobro zvuci, jel imao neko priliku da preslusa? Imam info i da se odlicno prodaje... iako je radjen u studiju u kojem ja radim, zadnje sto sam cuo je bilo u fazi snimanja bubnjeva, u slabom sam kontaktu sa bleq-om (odnosno dr.DRA kako se potpisao)
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 02:00 AM   #46
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

dr. DRA
kVu is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 02:52 AM   #47
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 10:47 AM   #48
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

Sto se tice marcella ja tu imam nekih primedbi.Vokal ne znam cime je sniman i kako procesiran,ali mi zvuci cudno..nekako mutno.Ono sto mi se svidja je sto ne zvuci klasicno reperski ima malo alternatovnog prizvuka na albumu sto je verovatno doprinos doticnog dr.dra [zasto dra ].Mnogi su se sa druge strane razocarali samom muzikom albuma.
p.s. Wikler je dao svoj doprinos odlicnim pevanjem .
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 11:43 AM   #49
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Slusao sam Marcela kod Timofejeva uzivo. Zvucalo mi odlicno i sveze i duhovito i nadrkano...
Sve u svemu dobro. Album nisam slusao.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 04:18 PM   #50
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by bezsmisla
Sto se tice marcella ja tu imam nekih primedbi.Vokal ne znam cime je sniman i kako procesiran,ali mi zvuci cudno..nekako mutno.
Marko inace ima malo tanak i ne bas super zvuceci vokal....kako god da ga snimis imas osecaj da nesto fali...steta ,,,jer je inace stravicno tacan, uvek u ritmu cak i sa najkomplikovanijim lomljenjima jezika, a da ne pominjem tekstove koji su skoro uvek 9+.

.[/quote]Ono sto mi se svidja je sto ne zvuci klasicno reperski ima malo alternatovnog prizvuka na albumu sto je verovatno doprinos doticnog dr.dra [zasto dra ].Mnogi su se sa druge strane razocarali samom muzikom albuma.
p.s. Wikler je dao svoj doprinos odlicnim pevanjem .[/quote]

Stvarno je napravio pomak u logicnom pravcu i izbegao klasicne hip-hop aranzmane....mada se meni recimo harmonije i aranzmani pojedinih stvari bas nesto i ne svidjaju...posebno za "saradu". Mada iako ima tu i tamo ponesto glupo i recimo nepotrebno vulgarno (posebno mi je zao zbog te promene , jer u vreme kad sam imao prilike sa njim intezivno da radim bio je vrlo pristojan i zvucao je dovoljno snazno i agresivno bez da se sluzi banalnim recnikom), generalno ovo je jedan od sigurno "najinteligentnijih" albuma u zadnjih godinu dana.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules