|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
al ga pretera !!! 30- 40 % !!!!!!?????? ne bih se slozio. Mastering bi trebao da bude max 10-15% od miksa. A najbolje je kad dodjes na mastering i netreba NISTA da se radi!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
e sad ga i ti pretera i to mega sto bi rekao , to je skoro pa utopija , mora uvek nesto da se cacne u masteringu ali sitno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Svojevremeno, dok sam stancovao miks nedeljno..isao sam na mastering i rezanje regularno. I u velikom broju slucajeva, nije trebalo nista da se radi (!), ponekad - ako je bilo za vinil rezanje..malo da se doda sub ili visoki srede (zbog vinila, opet)... ja sve to pripisujem (mom) dobrom monitoring sistemu. Kad je slusanje ok, sve je lakse..i opet..mora da znas sta se desava malo... Ko zna znanje, moze u par poteza da napravi cudo, ko nezna, moze da chmra dozivotno i da se vrti u krug... sve je do (puno) prakse... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
koj vam je da izvlacite temu od pre 3 godine???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Senior Member
|
![]()
Ma ovo je uvek aktuelno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Mozda ce KVu naci odgovor posle 3 godine napokon
![]() Ovo je bila sala da me neko ne shvati pogresno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sve zavisi koji nivo ljudi traze ..... ako treba da " samo prodje " onda moze i sa stola .... Slusao sam tvoje mixeve ..... nisam stekao utisak da su savrseni ..... cak i oni na kojima je radjen post .... mislim da bi mogao da se uradi re - post i da zvuce jos bolje .... Eto , posalji mix , ja cu da uradim post .... i zvucace bolje .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ali, treba podvuci crtu! Postoje vremenska ogranicenja, budzetska, itd..i onda NAJVAZNIJE PITANJE - DA LI CE TO DA PRODA EKSTRA PLOCA ILI POVECA EMITOVANJE NA RADIJU! ako nece ( a uglavnom nece!) onda je besmisleno... Ide mi na malo k**** taj nas mentalitet, "ma moze to bolje"...ali, ruku na srce..takav sam i ja bio kad sam dosao u London. Ali svi vi treba da dodjete ovde i da vas neki executive ili head of A&R poprdi i posalje nazad sa vasim "naduvanim / izmasterovanim miksom". Kada se provede vreme u pravom profesionalnom environmentu, polako se skapiraju neke stvari... ali nema veze... PS KAD JE KLIJENT ZADOVOLJAN I JA SAM! Ja mogu da ga cucam do beskonacnosti...ali kad sam ja (s'obzirom na gore napomenuta ogranicenja) zadovoljan, pustim klijentu i ako je on happy, i ja sam !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() A i kad sam dosao u London nisam bio sto ti kazes ...takav ![]() Nema potrebe za nerviranjem Quote:
To ti je kad prestanes da radis za muziku i pocnes da radis za pare ..... ne kazem da se to ni meni ne desava , ali na srecu takve situacije su retke ..... I posao od 300 e i posao od 3000 e radim sa potpuno istom zeljom ..... jos uvek ![]() Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Druzim se ja i sa bankarima i glumcima itd..ali nista ne znam o bankarstvu ili glumi!! Ja pricam o situacijama kad ti stize miks / remix na svaka tri-cetri dana, za velike pare, kad se ocekuje od mene da miks pomogne pesmi / podigne club chart poziciju ili sta vec! Kad ti ekipa koja odlucuje "sta valja i sta ne valja" sedi iza ledja i kad sve treba da bude koma, a gotovo juce! To se zove music bizniz i svi ga rade za pare! Studiji, producenti, disko kuce, manageri, pa i artisti !!?? (verovao ili ne!!) to se kroz druzenje sa muzicarima ne moze doziveti..! I ja isto radim najbolje sto mogu svaki projekat, da li je 1000 ili 10.000 Eura (ja ne radim za 300...he,he!) i ko sto rekoh, kad sam ja zadovoljan (s obzirom na postojeca ogranicenja...kao na pr. ceka drugi miks da se uradi, isto hitno !!_) pustim ga klijentu i ako su oni dobro i ja sam... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pasivno sabiranje audio signala? | mildan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 16-10-2009 07:22 PM |
transfer digitalnog dat signala u kompjuter | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 02-02-2009 10:02 PM |
Gde, pored rumskog, promovisati svoje radove? | disco violence | Razno | 13 | 18-01-2007 09:43 PM |
Hans Zimmer pored Creamwarea... | puRe | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 04-02-2004 10:11 AM |