|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Pa valjda ce zvucati onako kako napravis matricu tj. sa kojim vst-ovima je napravis i kako, tako ce i da zvuci, nece ti karta pokvariti nista...
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Zavisi koje VST instrumente upotrebis, moze da zvuci mnooogo bolje od matrica koje pustaju na standardnim klavijaturama!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=PurWl...jXJwGA&index=1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Verovatno zato sto kreativnost mozes da izrazis u bilo kojem profi softveru tj. u svakom koji je tebi licno najpogodniji za ispoljavanje kreativnosti a u zvuku razlike nema, mozes da nadjes na forumu ako je jos uvek ziva tema, uporedne testove svih aktuelnih softvera...
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
ukoliko se odlucis za midi ja ih rangiram ovako gledajuci po dirkama:
1. novation 2. akai 3. prazno 4. skuplji cme ili behringer (o, da) 5. m-audio, jeftiniji cme itd itd. mada, danas izuzev novationa i akaija nijedan kontroler nije ni blizu jednoj DX7mici (t M1/T3jci) ako gledamo samo dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
Ni Novation ni Akai, za koji mislim da nema tako dobre dirke koliko ih ovde hvale, nemaju ni blizu dobre dirke kao DX7. To su dirke koju su Yamaha i pogotovo Korg svojevremeno stavljali na svoje najbolje modele! Danasnje master klavijature nazalost nemaju takve dirke iako bi trebalo da ih imaju! Iskreno, nije mi najjasnije zasto proizvodjaci ne prave mastere sa dobrim dirkama vec samo sa onim najjadnijim i najjeftinijim! Trebalo bi da postoji gradacija u kvalitetu srazmerna ceni proizvoda!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
Gradacija postoji. Zato Fatar i kosta (ima ih jos i u Kurzweil PC3 seriji i Waldorf Blofeldu). U poredjenju sa Novationom jeste bolja, ali X-Stationu koji imam nista ne fali i sviram ga bez osecaja da mi nesto fali. Cak je jedan od retkih koji ima aftertouch.
DX7 dirka je dobra ali preglasna za kucnu upotrebu, nesvirljiva je za neko nocno sviranje ako neko spava u sobi pored a uz sve to, modeli koji je imaju nemaju nikakvu realtime kontrolu (neki su ograniceni i na 100 za max vrednost) i nisu ni najmanje lagani za devojke. A moj je utisak i da je preduboka za bilo koje sviranje gde je odziv bitan (organ/synth zvukovi). Rezime: ako ste pijanista, DX7 dirka ce biti najbezbolniji prelaz sa klavira na synth. Ako niste, odustacete od sviranja klavijatura. Zato su i Novation i Akai bolji izbor jer su vise all-around. A uz to su i savremeniji modeli. A ako nekome bas treba 'klavirski odziv' - postoje i takvi modeli kontrolera. PS - Nije Korg stavljao DX7 dirku zbog top klase vec je Yamaha spasila Korg od bankrota i drzala sve do Tritona dobar deo vlasnistva (uporediti dizajn npr. CS6x i Z1). Otuda 2 najprodavanija modela klavijatura u istoriji sa istom dirkom (DX7 i M1) i dodamo jos cuveni trip kako se nekada apsolutno sve pravilo bolje i eto kako je to najbolja dirka ikad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kontroler od igrice kao midi drum kontroler :) | mcnc | Pricaonica | 2 | 11-04-2011 12:25 PM |
Koji GATE i kompresor kupiti za rack? | rahmanjinov | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 31-01-2010 10:17 PM |
koji midi kontroler??? | hofmann | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 22-11-2009 10:23 PM |
koji Midi key kontroler preporucujete? | Shining-Shitbox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 26-02-2008 09:19 PM |
Koji MIDI kontroler? | Proton | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 20-01-2006 10:46 PM |