Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2011, 12:56 AM   #31
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Kontakt 4 CPU problemi...

Evo upravo probao na 64 sempla. Ma radi kao sat. Jos sam u pozadini ostavio da svira WinAmp! Rekao bih da u registriju mozda ima nekog zaostatka od neke predhodno instalirane bagovite verzije pa zeza, ali ti si to probavao i na windowsu i na OSXu. Jedino da si ponavljao isti scenario instaliranja prvo nekog bagovitog, a onda dobrog izdanja Kontakta...

E sad - taj hackintosh nije bas 100% garantovano stabilan, mozda u stvari imas srece jer samo kontakt zeza, ipak ga ti probavaj prvo na Windowu, dok ne vidis u cemu je stvar...

Sto se drajvera tice - nemoj se nikad zaklinjati u neki drajver, jer i oni sami izbacuju stalno neki update, sto znaci - ispravljaju predhodne propuste. Nema veze da li je u pitanju DigiDesign ili RME... Pitanje je samo da li je neki odredjeni bag pogodio tebe, ili ne (mozda u ovom slucaju jeste) Ne tvrdim da je do drajvera za zvucnu, ali eto mog primera - pa izvedi i sam zakljucak. Cubase 5.1.2 i Kontakt 4.1.1 (do duse instaliran u okviru celog KOMPLETE 7 paketa - da nije tu zez ?)

Na kraju krajeva, mozda je u pitanju neka nesretna sprega izmedju tvoje graficke, nacina na koji Kontakt iscrtava GUI, zvucne kartice i FW kontrolera.

Last edited by psionic; 06-03-2011 at 12:59 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 01:30 AM   #32
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pa vidi ovako, ajmo iz pocetka...
Kad je rec o drajverima, ne radi se o slepom verovanju, nego je kod Pro Tools stvar vrlo jednostavna, ne mozes instalirati drajver koji je drugacije verzije od softvera koji koristis, tako da je kod mene 8.0.4 CS2 software, pa i drajver, sto znaci poslednji update za PT8.
Zapravo drajver se instalira tako sto instaliras Pro Tools, ne postoji opcija da pogresis, uostalom ako se i desi bude ti jasno cim pokusas da podignes program, istog trenutka prijavi gresku.

Sto se tice OS X, postoji mogucnost naravno, ali zato uvek imam Windows instaliran i potpuno optimizovan, tako da sam se sada prebacio na njega zbog testiranja, tamo mi je sedmica x64, Cubase 5.1.2 i Kontakt 4.1.1 Air Working i stvar je identicna kao na Mac.

Vezano za grafiku, unutra je GForce 7600 GT, grafika koja je isla u Mac Pro, sto znaci da je kompatibilna, kao i na Windows naravno, drajver je poslednji.
Firewire kontroler je NEC, nije bas da je odobren zvanicno od strane AVID kao texas Instruments, ali radi skoro pa besprekorno, iako ne znam da li su povremene greske prilikom overload-a vezane za kontroler, ili za nesto drugo, ali ako cemo po logici stvari, kartica radi, ili ne radi, tako da verujem da i ovaj NEC radi dobro.
Druga stvar koja je nelogicna, ako je drajver, kontroler, ili grafika, trebalo bi da ne radi dobro i u Logic, gde zapravo jedino i radi kako valja, tamo se ponasa kao i svaki drugi instrument, ne stvara spajkove i ne opterecuje procesor bilo kako osim ocekivanog.

Vec sam pomenuo, postoji resenje za Logic, gde se selektuje neka druga MIDI ili Instrument traka prilikom playback-a i onda Kontakt radi dobro, ako se selektuje ta koja svira Kontakt 4, onda se desavaju isti ovi problemi, to pise na NI forumu i to sam proverio, tako radi i kod mene.

Jedno pitanje... Komplete 7, sta je zapravo? Je li to banka od 73 GB plus instalacija AIR 4.1.1, ili je u pitanju nesto druacije?
Znam da sadrzi Kontakt 4 banku od oko 43 GB, plus neke druge NI banke i Scarbee izmedju ostalog...
Ne verujem da je do toga, ali eto da izbacim i tu mogucnost...

Pokusacu da podignem Cubase sa integrisanom karticom, pa da vidim je li nesto do FW protokola, ili cega slicnog.
Takodje, pokusacu na neki drugi disk da premestim neku banku da vidim je li do toga...
Negde sam procitao da Scripts u Kontakt 4 prave ove probleme, ali u Logic sve radi dobro, pa sumnjam da je to.
Verujem da je neka optimizacija izmedju host aplikacije i plugina, kao i manipulacija procesorima...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 01:56 AM   #33
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Pa vidi ovako, ajmo iz pocetka...
Kad je rec o drajverima, ne radi se o slepom verovanju, nego je kod Pro Tools stvar vrlo jednostavna, ne mozes instalirati drajver koji je drugacije verzije od softvera koji koristis, tako da je kod mene 8.0.4 CS2 software, pa i drajver, sto znaci poslednji update za PT8.
Zapravo drajver se instalira tako sto instaliras Pro Tools, ne postoji opcija da pogresis, uostalom ako se i desi bude ti jasno cim pokusas da podignes program, istog trenutka prijavi gresku.
Ma ne mislim da si ti pogresio u instalaciji, nego mozda jednostavno, njihov trenutni drajver, trenutno aktuelna verzija, pravi neki zajeb sa Kontaktom... Mozda, mozda i ne, sve ostalo - kazes - radi...

Nekad neki plagin - kao poslednji Waves - koristi grafiku na neki debilski nacin, pa dok svi ostali plaginovi rade najnormalnije, za njega se moraju instalirati najnoviji drajveri za grafiku ! Zato sam pomislio da nije na primer i Kontakt upotrebio neki nestandardni mod, koji - eto bas u tvom slucaju izaziva problem... Ili opet, mozda salje neki nestandardan zahtev ASIO baferu, koji opet u tvom slucaju reaguje bagovanjem procesora, jer drajver koji je trenutno aktuelan nije adresirao takve nestandardne zahteve...

Naravno samo pretpostavljam sta bi moglo biti, jer evo probah kod sebe i kako sam ti vec rekao - radi normalno... Opet, u mom slucaju radi, jer mozda nisam pogodjen nekim problemom koji Kontakt pravi sa odredjenim interfejsima, drajverima za grafiku, diskovima, kucistima

Quote:
Jedno pitanje... Komplete 7, sta je zapravo? Je li to banka od 73 GB plus instalacija AIR 4.1.1, ili je u pitanju nesto druacije?
Znam da sadrzi Kontakt 4 banku od oko 43 GB, plus neke druge NI banke i Scarbee izmedju ostalog...
Ne verujem da je do toga, ali eto da izbacim i tu mogucnost...
Komplete je NI bundle u kome su svi NI plaginovi, staje na 5-6 DVDja od po 8GB i ima i nekoliko banki, dakle Battery, Kontakt, Absynth, Guitar Rig... Factory banke za Battery i za Kontakt... Kao sto mu ime kaze - Native Instruments Komplete Isto je kao da instaliras i posebne varijante, samo sto ovaj dolazi u paketu...

Quote:
Pokusacu da podignem Cubase sa integrisanom karticom, pa da vidim je li nesto do FW protokola, ili cega slicnog.
Takodje, pokusacu na neki drugi disk da premestim neku banku da vidim je li do toga...
Negde sam procitao da Scripts u Kontakt 4 prave ove probleme, ali u Logic sve radi dobro, pa sumnjam da je to.
Verujem da je neka optimizacija izmedju host aplikacije i plugina, kao i manipulacija procesorima...
Odlicne ideje, samo sa integrisanom neces moci da stavis mali bafer. Mozda nije lose da ako od nekog mozes da pozajmis samo neku zvucnu karticu u USB formi ili mozda neki Sound Blaster Audigy - on ima ASIO i radi i na 2ms. I uradi taj batch resave, ako vec nisi. Za svaki slucaj.

E, da, koristio sam banku - Best Service Ethno World 4, probavao i par artikulacija... Dakle skripte.

Last edited by psionic; 06-03-2011 at 02:00 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 08:44 AM   #34
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

a da li si probao ovo?...("dobro cuvana tajna")
Od skoro, puno njih koristi Reaper u Rewire modu u Pro Toolsu - super fora, jer mozes da koristis VST i AU plugove u Pro Toolsu i MNOGO MNOGO manje trosi CPU power na Virtual instrumente....evo kako

PS ovde na Air group ima tona video klipova o Pro Toolsu....ima super fora!!

from AIR Users Blog on Vimeo.

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 09:09 AM   #35
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

@psionic
Probao sam sve vrzije Pro Tools 8, osim nekih internih sitnica u samom programu koje su resene, ili su se pojavle u novijim verzijama, sve radi normalno i identicno vezano za 3rd party pluginove.

Vidis, ja nisam imao nikakvih problema sa Waves 7 za Windows, sve radi normalno, ali sad se setih da sam kumu instalirao ceo sistem i kod njega su Waves 7 pravili problem tako sto si mogao da izvuces koliko god zelis pluginova ako su svi razliciti, cim pokusas jedan isti dva puta u sesiji, on prijavi problem, vidis mozda je do drajvera.

Ipak, vrlo je verovatno da je tako nesto, drajver za grafiku, ili neki drugi proces, samo moram da pronadjem sta je to sto se desava i u Windows i u OS X.

Imam EMU 0404, cini mi se da se tako zove, stavicu nju pa cu probati.
Inace, ove PCI kartice rade neverovatno stabilno, moj Digi 002 jeste stabilan i nudi malu latenciju, ali PCI je ipak nesto drugo.
Mozda mogu da koristim obe kartice i fizicki ih povezem, tako sto cu iskorititi dva ulaza na 002 da slusam EMU preko njih, ali onda se javljaju dva problema, prvi je latencija od par milisekundi, a drugi je taj sto nema drajvera za EMU za OS X.

@DaBear
Naravno, odlicna ideja. Nisam probao sa Reaper-om, ali imam Plogue Bidule i veoma zanimljivo je da se i unutar njega dogadja isto sa Kontaktom, plus zauzece CPU mi je kod svih programa identicno, ne vidim nikakvu razliku izmedju AU, RTAS i VST, kao ni wrapovanih VST u RTAS.
Kad sam vezao Bidule na Pro Tools, u njemu izvukao Kontakt, pogledao CPU metar na PT, identicno kao da je u njemu Kontakt.

Ipak, pokusacu i ovo sa Reaper-om, ne znam da li moze na Windows-u ista ta opcija.
Testiracu kasnije pa javljam sta se desava...

www.dynamix-audio.com
Old 06-03-2011, 11:58 AM   #36
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

uh............ tek sad videh temu.....

win xp sp3 2gb rama, solidna grficka..... core2 duo... abbeydrums bez icega, banka koja ucita "samo" 500 mega.... CPU.. 40% i sve vreme skace do "crvenog" koliko god da dobro zvuce abbey bubjnevi, muka mi je da se zezam sa svim tim....

Sve je dobro dok se covek ne usere
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 12:17 PM   #37
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by voomighty View Post
uh............ tek sad videh temu.....

win xp sp3 2gb rama, solidna grficka..... core2 duo... abbeydrums bez icega, banka koja ucita "samo" 500 mega.... CPU.. 40% i sve vreme skace do "crvenog" koliko god da dobro zvuce abbey bubjnevi, muka mi je da se zezam sa svim tim....
Treba ti minimum 4 gb rama...kontakt ucitava semplove u RAM memoriju. sto vise ram-a to bolje.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 12:22 PM   #38
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

cek cek cek cek cek.. a to sto xp ne moze da indexira vise od 2,5 ili kako vec..... ima li to veze ili ne????

Sve je dobro dok se covek ne usere
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 12:27 PM   #39
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by voomighty View Post
cek cek cek cek cek.. a to sto xp ne moze da indexira vise od 2,5 ili kako vec..... ima li to veze ili ne????
3,5gb je limit za 32bit sisteme.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 12:35 PM   #40
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Vidi ovako, nije to bas tako...
Taj Abbey Road ima oko 6.3 GB, ali Kontakt u zavisnosti od podesavanja ucitava od 70MB, pa cak i do celih 6GB.
Ukoliko se nista ne dira na Kontaktu i ostavi se default podesavanje, trebalo bi da ucita nesto oko 130MB i sve ostalo da cita sa diska, pa cak i da ucita i 500MB to ne sme biti problem za tu masinu.

Ovde nije rec o memoriji, jer Superior Drumer sa 1.8GB radi isto kao i sa 200 MB, prosto je problem sa pluginom i time na koji nacin opterecuje procesor.

@voomighty
Koja ti je konfiguracija, koju plocu imas, karticu, koje diskove, kako su vezani, daj tacan naziv graficke, mozda imamo neki zajednici problem...

www.dynamix-audio.com
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules