Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-01-2011, 01:45 AM   #31
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Bacanje para, moze to i Waves (sarkazam).

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
2-3 miliona..?!

Ja bi kupio pecaljku...

Ha ha i ovu barkicu i na pecanje...
Attached Images

AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 01:47 AM   #32
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
E vidi?, zna? ?to bi ja napravio s 2-3 miliona dolara?
Ja bi se nakupovao nekretnina. Kupio bi par stanova po gradu. Zatim bi to sve uredio pic-pic. Ni?ta fancy, al da je sve funkcionalno i lijepo. Zatim bi to iznajmio. Onda bi od rente svaki mjesec ubirao par tisuća dolara. Ne treba vi?e. I onda bi od tih para po malo svaki mjesec sebe častio s nekom audio spravicom. Naravno, nakon ?to si platim sve račune i ?ivotne potrebe. I za deset godina bi imao ljep?i studio od tvog. Ne bi ba? imao neke egzotike kao ti, al bi imao ljep?i studio jer bi imao para da plačam i čistaćicu svaki treći dan! A ti bi u međuvremenu potro?io pare, rasklimali bi ti se rackovi i faderi bi ti krenuli krckat...

Mada kad si kod toga, izvinjavam se sto dva puta odgovaram, cika Shot, trend je da se recimo rentaju ozvucenja. Goooooomila bendova renta razglas mesecno,bar ovde po NS,BG....
Cene su od 60-70 do 150e zavisi od razglasa, mozda i vise.
Jedan ozbiljan razglas koji bi mogao da se renta i podnosi rent-abuse za 100/120/150e mesecno je
izmedju 3 i 5 'iljada evara.
100-150e je mesecna renta za garsonjeru/jednosoban stan od oko 35-40 'iljada... !

....Hmmm...

Last edited by Bockie; 31-01-2011 at 02:03 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 01:48 AM   #33
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Ha ha i ovu barkicu i na pecanje...

Jok, brate, samo pecaljku i boli me kurcic, je6o stanove i opremu...

Da imam to, ne bih placao ni porez...

Last edited by Bockie; 31-01-2011 at 01:50 AM.
Old 31-01-2011, 02:31 AM   #34
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
E vidiš, znaš što bi ja napravio s 2-3 miliona dolara?
Ja bi se nakupovao nekretnina. Kupio bi par stanova po gradu. Zatim bi to sve uredio pic-pic. Ništa fancy, al da je sve funkcionalno i lijepo. Zatim bi to iznajmio. Onda bi od rente svaki mjesec ubirao par tisuća dolara. Ne treba više. I onda bi od tih para po malo svaki mjesec sebe častio s nekom audio spravicom. Naravno, nakon što si platim sve račune i životne potrebe. I za deset godina bi imao ljepši studio od tvog. Ne bi baš imao neke egzotike kao ti, al bi imao ljepši studio jer bi imao para da plačam i čistaćicu svaki treći dan! A ti bi u međuvremenu potrošio pare, rasklimali bi ti se rackovi i faderi bi ti krenuli krckat...

Ne kapiram svrhu, malo mi je generalno slaba empatija.
Ja sam napisao kako ne bih potrosio milione da ih imam, vec bih potrosio 20-ak hiljada, na 2-3 omiljena preampa, 10-ak mikrofona, i monitore :S (sto koliko kapiram ti manje vise posedujes za sebe samog)
Ne kapiram kakvi fader-i i rack-ovi za 5-6 sprava, konvertore i mikrofone :S

A pazi reko sam 2-3 miliona, zato sto se na temi radi o visoko vrednom studiju i govori se o spravama od 20 k dolara i stolovima od 200-300 k koje se stavljaju kao imperativ za dobru produkciju.

Ja sam misljenja kao Vrach, da pesma i covek radi, a ne sprava ... Sto opet, da me ne bi neko pogresno shvatio, kazem po milioniti put ne znaci da ne treba kupiti skupu spravu...Izbor je samo vash

Last edited by Jan; 31-01-2011 at 02:39 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 06:47 AM   #35
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Mada kad si kod toga, izvinjavam se sto dva puta odgovaram, cika Shot, trend je da se recimo rentaju ozvucenja. Goooooomila bendova renta razglas mesecno,bar ovde po NS,BG....
Cene su od 60-70 do 150e zavisi od razglasa, mozda i vise.
Jedan ozbiljan razglas koji bi mogao da se renta i podnosi rent-abuse za 100/120/150e mesecno je
izmedju 3 i 5 'iljada evara.
100-150e je mesecna renta za garsonjeru/jednosoban stan od oko 35-40 'iljada... !

....Hmmm...

E, vidite , ovo je čovjek koji se razumije u matematiku
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 07:31 AM   #36
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
E, vidite , ovo je čovjek koji se razumije u matematiku

kakva diskusija....hahaha!

Jako je zaj*****o ako je neko tvrdoglav, a pritom jos i ne kapira neke stvari.
Kad vec uporedjujemo nekretnine i studio / rental biznis...

Mozda je taj jedan Fairchild PROCENTUALNO uzeo malo vise, ali kolicina zaradjenog novca je ogromna.

Evo (prost) primer:

- stan se obicno kupuje sa 10% depozita. Znaci pre 15 godina je trebalo mozda ?8-10,000 za depozit za stan od ?100,000. Taj stan sad vredi oko
?1 milion (posle svih skorasnjih padova cena).

- Farichild, koliko god procentualno skocio - NEMOZE da ti donese toliku zaradu. A kostao je mozda par hiljada da se kupi pre 15 godina. Taj Fairchild NIKAD nece preci cenu vecu od $30.000 (oko ? 20K) ako mislis da ce on vredeti $100.000 jednog dana - varas se!!!

Drugo - sav taj rental za €100...treba to nositi, montirati, vracati, popravljati., sveko vece, svake nedelje i traziti STALNO nove tezge i strepeti da se ne pojavi neko ko ce fa ga izda za €50 !!!.. a stan se izdaje sam od sebe!

jednostavno nema poredjenja!

A u muzici ima i daje posla, samo je placen 10 puta manje. A ja necu da radim za 10 puta manje!! Isto vreme mi treba za neki posao sad kao sto je trebalo pre 5 godina, a sad nema sanse da to naplatim tako.
Pre 5 godina je bilo takvih poslova svake nedelje (remix ili dva nedeljno), a sad mozda jedan (ili manje) mesecno !!!
Posao nije "sustainable" !!!

Samo za neiskusne koji se pale mnogo (i misle da ce postati bolje) ili za one koji ama bas nista drugo ne znaju da rade....

Studio biznis kao usluzna delatnost je mrtav!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 11:05 AM   #37
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
kakva diskusija....hahaha!

Drugo - sav taj rental za €100...treba to nositi, montirati, vracati, popravljati., sveko vece, svake nedelje i traziti STALNO nove tezge i strepeti da se ne pojavi neko ko ce fa ga izda za €50 !!!.. a stan se izdaje sam od sebe!

jednostavno nema poredjenja!
"A onda je mrmot zavio cokoladu."

Posto sam negde ispao mrmot pre par threadova...

Cutim ceo thread, nisam rec rekao za sve sto kazes. Ali ne moras bas po svaku cenu da si u pravu u svakoj prilici... Stvarno sejes defetizam...

Nisi opet lepo procitao cika Zoki.
Situacija je grdja nego sto mislis. Nisam rekao da se renta ozvucenje za jedno vece, pa da ga ti nosis instaliras i jebavas se.
Dakle izdajes na mesecnom nivou. Bend uzme razglas i vidite se svakog 1. u mesecu da ti daju pare. Sve ostalo je njihov problem. Za ostalo imas garanciju godinu-dve kad kupis takav sistem. Zato kupis sistem od 5 soma, tipa NEXO, HK, KV2, VRX, a ne Behringer...
Tvoje je naravno da ne izdas sistem nekim idijotima koji ce ga unistiti, ali isto je i sa stanom. Kreteni ti olese stan. Posto imam vise stanova evo kako to ide:

Prvo POREZ TI PLACAS, imovina je tvoja, a ne onoga ko renta, pa je tako a sve ostale rezije placa onaj ko je iznajmio! To je vec lepa stavka.
Drugo:
- Crkne bojler - krpi, ko te jebe.
- Curi cev - krpi, ko te jebe.
- Crko ventil - krpi, ko te jebe.
- Prozor ne dihtuje - krpi, ko te jebe.
- Vodo-kotlic kaplje - krpi, ko te jebe.
- Pregorela FID sklopka - krpi, ko te jebe.
- Pobegnu stanari i ostave petocifren racun za telefon - plati, ko te jebe.
(mada ja uvek uzmem "depozit", ali nije vise vreme da to lako dogovoris, para nema...)

Da ne pominjem olesen parket (laminat), olesene kauce i ostalo ( ako je namesten stan izdat), formalno su duzni da okrece kad izlaze, ali racunaj da moras i to jos jednom...

A u sve to si ulozio brrrrdo para ili si se ugrobario 30-godisnjom omcom oko vrata zbog kredita!!!
Dakle nije bas "sam od sebe"...

Ne kazem da sad treba ljudi masovno da kupuju ozvucenja, ali prosto razmisljam kao neko ove iz branse...

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Studio biznis kao usluzna delatnost je mrtav!!
Za ovo mogu delimicno da se slozim, ako su u pitanju veliki studiji.

Mislim da je buducnost u malim, efikasnim, jeftinim, dobro organizovanim produkcijama koje mogu da odgovore na sve moguce zahteve, kako muzicke, tako i televizijske,produkcione,radijske itd...

Last edited by Bockie; 31-01-2011 at 11:12 AM.
Old 31-01-2011, 01:29 PM   #38
kejkz
banned

Lep je to studio, zanimljiva koncepcija, citam, svako bi nesto drugo uradio sa tim novcem, donekle razumem logiku kupovine i kreiranja, i postujem trud i hrabrost.
Ja licno nikada ne bih ulozio toliki novac u studio, ne zato sto ne volim opremu ili sam posao (daleko od toga) ali mislim da na duze staze nije isplativo. Ustvari, mozda bi i bilo kada bi iz tog studija izlazili tako dobri rezultati da bi stalno imao neki posao.
Mada, ko zna, mozda muzika i dozivi renesansu, kao sto neko u tredu rece, samo sto sumnjam da ce ta renesansa poteci iz velikih studija.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules