|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Jedan moj drugar, vlasnik studija preko 20 godina, počeo je da pravi gitare - ručni rad, jako lepe.
![]() |
#32 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Snimljena muzika se prosto ne isplati (po?to ne mo?e da se naplati sama po sebi), novci za one koji ?ive od muzike le?e u ?ivim nastupima. Jedino tu mo?e? koliko-toliko da kontroli?e? ko je kupio kartu, a ko nije. Snimci danas slu?e vi?e kao lični umetnički trip ili prosto kao vizit-karta ili pozivnica za koncert nego kao roba sama po sebi. A ceo studijski biznis je stigao do nivoa ?tamparija specijalizovanih za vizit-karte i prodajne kataloge. Verovatno nije ba? najjasnije ?ta hoću da ka?em, ali mo?da neko i shvati (na vreme). Pozdrav, Vasa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Nadam se da će to bar u izvesnom stepenu dovesti do toga da sve manje snimaju oni koji očekuju isplativost, a sve vi?e oni koji to jednostavno moraju, kao ?tulić, koji je pre prvog albuma govorio kako mora to da snimi jer mu se čini da će mu glava eksplodirati od tolikih pesama.
![]() |
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
99% mladih bendova su klinci koji prolaze kroz tu pubertetsku muzicku fazu...samo sto je sad i taj pubertet drugaciji !! Puno toga se promenilo...i SVAKO moze JAKO BRZO da snimi to sto ima u glavi....i da vidi i cuje da je apsolutno sranje ! Brzo se zasite muzike, kad shvate da to sto rade "samo oni razumeju" ili "su ispred vremena" i nemaju vremena da cekaju ....ili ne postanu slavni odmah, pa batale... Nemaju svi vremena (da sami snimaju dugo) niti novca da plate da se to uradi negde drugde...zato se sve brzo zavrsi (pre pucanja glava !!) Moras malo da izdjes it tog "romanticnog / pesnickog / umetnickog" mehura u kome zivis...svet se jako promenio od vremena David Bovija...
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
P.S. Muzički svet je još daleko od Bouvija, tek treba i drugi da dođu tamo gde je on bio 1972.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 25-10-2010 at 05:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#38 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
Viljem ?ekspir, Sandro Botičeli, Samjuel Tejlor Kolrid?, Ludvig Van Betoven, D?ozef Konrad, Pol Sezan, Gi de Mopasan, Tomas Man, Danilo Ki?, Stenli Kjubrik, Pol Sajmon... Takvi neki ljudi.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio poznatog snimatelja / producenta | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 21 | 16-07-2010 01:52 AM |
Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire? | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 59 | 03-11-2007 01:51 AM |
Gitara ili Bas pravo u AD ???? | Max | Razno | 14 | 22-04-2007 08:33 AM |