|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Sad upravo pricam sa jednim od clanova foruma i covek mi kaze da ubada pasivni bas pravo u AD konverter koji je podesen na - 10 db ........
Kad otpanji bas do kraja , signal u Nuendu mu je blizu 0 db ...... Ovo je bez upotrebe DI box a , preampa , ili aktivne gitare ...... Kod mene je potpuno druga situacija ....... Kakva su vasa iskustva ????? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
..... shvatio ....covek koristi RME ADI 2 ...... koji ima preampe u sebi ......
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() moguce je staviti bas direktno na AD, kod RME jos postoji podesanje osetljivosti ulaza, ali je lakse i lepse ici preko DI kutije. Kada nema druge solucije, moze i direktno, rezultati su obicno dobri, zavisi od bas gitare... Snimio sam bas na taj nacin dosta puta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pise da ima invisible preamps ..... jbg a ..... meni na Paris sistemu ( kad ukljucim bas ili gitaru ) snimak je toliko tih da je besmisleno ...... evo kopije texta sa Digital Cave a ..... " Prema tvrdnji proizvodjača ovi preampi su diskretni i sa najmanjim mogućim stepenom distorzije, ali su u realnosti dovoljni da možete bez problema uključiti električnu gitaru ili bas koristeći ih kao jedine preampe. Ideja ovih preampa je bila kompatibilnost sa raznom opremom, a ne simulacija preamp-a (kako god ih nazvali preampi rade). Naravno ne treba se osloniti na to, ali recimo na opciji od +4 dBu preamp treba samo uključiti i jedva "pomilovati" gain. Ovo je možda i bila najbolja provera kolko su ti preampi neutralni, jer nema neke razlike u konverziji bez obzira da li odabrete opciju +4 dBu i malo gain-a sa pojačala, ili Lo Gain (kako bi trebalo) i normalno namestili gain na preamp-u. " Koju kartu imas ???? Pozdrav Last edited by Max; 21-04-2007 at 10:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
A sta je sa impedansama tih preampa
![]()
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
hdsp 9632, ali sam direktno snimanje basa radio i na drugim uredjajima...
Evo citam specifikaciju za adi 2, nigde ne vidim da se pominje nista slicno ovome o cemu se pise u tekstu... Ali u praksi to funkcionise otprilike tako kao sto je napisano. Postoje podesavanja LoGain, +4dBu i -10 dBV, kao na svakom rme analognom uredjaju. Sa poslednjim podesavanje je najmanji dinamicki opseg tj veca osetljivost, sto se u neku ruku moze nazvati pojacavanje. Ovo su samo referenti nivoi koji zavise od izlaza i ulaza povezanih instrumenata, nije u pitanju klasican preamp... ja sam snimanje basa radi npr kuci i sa Lunom 2, i bilo je ok, a ona nema ova podesavanja... Gitaru nisam probao direktno, ali verovatno bi moglo... Mislim da autor teksta nije bas sve lepo objasnio... @OFF: to su obicni balansirani ulazi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam ulaze na Parisu , koji imaju podesavanje +4 i - 10 .....
ALi ni jedno ni drugo nije priblizno dovoljno da bi se samo gitara ili bas gurnuo u AD ..... Zato me to buni ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
banned
|
![]()
Ne znam, nisam ?uo Paris konvertore, voleo bih, ali ima ne?to ?udno u tom RME
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa pazi ...... ja koristim Paris kao konvertere .... i Spdif om i optikom idem u RME 9652 ......
Ali imam tu i ADA 8000 koja se povlaci po sobi ...pa cu probati i u nju ..... ali i ona valjda ima neke preampe na sebi .... tako da nemam " prazan " AD ..... ![]() ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Hi-Z inputs?
Gitare valjda imaju visoke impedanse, pa treba da se prikljuce na ulaze sa visokim impedansama, da li je moguce da to sto je na toj kartici nije nikakav preamp, vec samo ulaz sa visokom impedansom? Max, kod njega se na istoj kartici cuje glasnije nego kod tebe? Jesi probao istu gitaru, posto opet ako impedansa doticne gitare odgovara ulazima onda nije cudno sto se bas ta kombinacija cuje jace. Probaj sa istom gitarom kod tebe?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Spanska gitara | Zid | Gitarska Produkcija | 9 | 03-11-2005 01:21 AM |