|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Muzika neće postati nezavisna od publike, naravno. I uopšte, cela priča o "nezavisnosti" ne vodi u dobrom smeru. Ljudi u ovoj krizi kalkulišu ko je sve suvišan - radnici koji proizvode Cd-e, štamparije, transportne firme, časopisi... Na kraju niko nikom neće biti potreban.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 24-10-2010 at 08:11 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
niko nije ne potreban sve je to lanac proizvodnje ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
I sve to na I-phone-u...
![]() |
![]() |
#26 |
banned
|
![]()
Dakle, pravo godiste za producenta je juce, tehnologija stvara muziku koju niko ne slusa, kapitalizam je pojeo svoju decu, a mi smo matori i siromasni. OK, nije losa osnova za pocetak! Mozda od ovoga ispadne neki prducentski ShKapital Sad sam samo fali Jevrejin da napise tekst... i crnac da to odrepuje, da budemo politicki i rasno korektni. Ja se izvinjavam, Afrikanac. Posto smo svi latentni homoseksualci, sigurno cemo imati prodju (ko sedi u studiju po ceo dan sigurno ima neki problem sa seksualnoscu, samo je pitanje kakav).
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
ovo su poslednji trzajevi .....sto bi rekli !!
Posto veliki broj klinaca vise ne kupuje muziku (CD / DVD / Vinil)...sad im prodaju muzicke instrumente, zvucne kartice, sampling software itd... kad pogledas da jedan "sobni producent / hobista" treba da potrosi minimum par somica na neku minimalnu opremu, to je ekvivalentno velikom broju kupljene muzike. Vlasnici kompanija koje prave instrumente / hard diskove / opremu su (donekle) i su-vlasnici velikih disko kuca...tako da je i dalje sve povezano - pare idu u isti dzep..!! Cak ima i vise para za njih ! sve je to reketiranje !!! ![]()
![]() |
#28 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Andy Sneap... po mnogima najbolji metal producent... Peter Tagtgren i još gomila metal producenata... koji su prvo počeli kao glazbenici u bandovima, da bi se nakon dugogodišnje glazbene karijere i sami uhvatili produkcije... Quote:
Pa ljudima je bitno da je pjesma dobra, bar većini ljudi, a ne tko tu što svira i kako, i da li kupnjom cd-ea prehranjuju gomilu super glazbenika ili jednog tipa koji sklada i snima u sobi... ne samo u elektronskoj glazbi nego i u bilo kojoj drugoj... Quote:
To sve služi, od onog prvog glazbenika do cubasea, da omogući upakiranje skladateljeve ideje u ono sto trziste trazi... I kovači su se sigurno bunili kad je došla tvornička serijska proizvodnja, tako će i svi ostali u tom procesu upakiravanja glazbene ideje... Bilo je i kovača koji su bili majstori, kao i mixing inženjera... ali kakve to veze ima sa konzumentima... Tko će ulagati više nego što dobije nazad? Jedino tko je dovoljno bogat za to ili lud... Svatko gleda ulagati truda, kapitala i vremena ovisno o profitu koji ostvaruje... ovakvom ili onakvom profitu... netko se muči da bi hvatao žene nakon svirke... i to je profit... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 25-10-2010 at 11:43 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Hmmm...
Poslednji CeDe koji sam kupio je bio "Strip - Psihomehanicar"... I mogu reci da svira za svih 400din...! Mislim da su potpuno zanemareni kao bend, ali produkcijski,pesme,bolesno dobri spotovi...ma svakako odlicno zvuce! To je bilo ono - video na TV - patike - IPS - kuci...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-10-2010 at 12:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
MAO
|
![]()
joj kolko lamentiranja i patetisanja na jednom mestu. Facts of life :
fact1: ljudska prirodna potreba za slušanjem muzike nikad neće prestati fact2 : uvek će postojati način da se to nekako naplati. Tojest, uvek će postojati neko ko je pokupio kajmak. fact3: publika će uvek imati neke pare koje su namenjene tome, samo treba naći način da se one izvuku. Barem ovi koji žele da žive od muzike. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio poznatog snimatelja / producenta | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 21 | 16-07-2010 01:52 AM |
Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire? | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 59 | 03-11-2007 01:51 AM |
Gitara ili Bas pravo u AD ???? | Max | Razno | 14 | 22-04-2007 08:33 AM |