|
Slobodan Milunović - Boban Muzičar (gitara), producent, mastering tehničar (Fabrika13). |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Member
|
![]() Quote:
0,5db...hteo sam da kazem da L2 ne koristim da bi "mesio testo" ili limitirao. uostalom ko kaze da treba L2 da se cuje? ![]() pozzz |
|
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
Uz svo uvazavanje tvog truda da iscrpno odgovaras na svakakva pitanja, ja ipak nisam dobio odgovor.
Dakle, moje pitanje je bilo bazirano na sledecim mojim saznanjima: Ako se L2 cuje, onda to nije prijatno, zato se ljudi ogranicavalu da srezu 2 - 3 db sa L2, a to povecanje glasnoce se ipak cuje. Povecanje glasnoce od 0.5 db se (generalno) ne cuje, pa kad se to ne cuje, a ni L2 (ili bilo koji drugi transparentni limiter) se ne cuje (u smislu davanja nekog svog karaktera), koja je tvoja logika (ili filozifija), za to, posto ne verujem da to radis tek da bi prosao kroz L2. Stvarno zelim da razumem, i bio bih ti zahvalan na objasnjenju. Hvala, Mive |
![]() |
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
set-up na L2 mi je u 99% slucajeva release 00,1, out celling 00,1, release 00,1. filozofija ili logika je ta da svaki limiting koji je veci od 0,5db-1,0db se pre vise oseti na dinamici. zato L2 ne koristim za nista drugo nego da me zastiti od "over-a". |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
Drugim recima, ljudi se cude kako to da se limitira samo 0.5db a opet groova
![]() Svi navikli da gaze po L2 do 6db GR i onda ispadne, znaju vec svi sta ![]() Odgovor je u klipovanju konvertera...a to je vec druga tema, koju razmisljam da li da postavljam ![]()
#37 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dakle Bobane, koji je tvoj stav po pitanju klipovanja konvertora, i da li to, bar ponekad, koristis? RM |
|
![]() |
![]() |
#38 | |
Member
|
![]() Quote:
ako bi morao u dve reci da opisem "zvuk danasnjice" te dve reci bi bile klipovanje konvertora. loudness war je sa sobom doneo neizbezno klipovanje konvertora. cuje se u 99% muzike i postao je sastavni deo tona. ...i ljudi su se na to navikli ![]() u vecini muzike koju radim ne mogu da izbegnem klipovanje. tako je. e sad...tajna je naravno u konvertoru. svaki klipuje drugacije i dobri konvertori klipuju na "lep" nacin...pa se u psihoakusticnom smislu "ne cuju" kako klipuju. za mene dobar primer klipovanja su ted jensen-ovi radovi, a los primer george marino na black ice od ac/dc...jebote na prvoj sekundi uvodnog rifa toliko vec klipuje da nije za verovat. ali...album im se prodaje kao back in black i turneja je rasprodata u 40 sekundi. ![]() da li je bend toliko velik da si mogu dozvolit toliko los mastering...ili je slusaocima svejedno...to je vec druga tema. pozzz |
|
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Member
|
![]() Quote:
AD je to o cemu mi pricamo. ja sam veliki ljubitelj dcs konvertora i to i imamo u studiju. to je konvertor koji mozes dosta da nagazis i da to ne cujes. jako je transparentan sa puno detalja. isto to vazi i za prism i lavry, s tom razlikom sto moja iskustva kazu da nemaju toliko detalja kao dcs...sto za neku odredjenu vrstu muzike i nacin rada nije ni malo lose...naprotiv. weiss je npr konvertor koji je dinamican i ima lep detalj, ali se ne ponasa dobro kada ga nagazis. howie weinberg koristi apogee roseta (onaj stari s kraja 90tih god). ja nisam mogao da verujem svojim ocima i usima...ali eto...covek ga ima i stvarno mu radi super. on tvrdi da je modifikovan po njegovim zeljama...tako da ![]() odlican konvertor koji ne kosta puno je LAKE PEOPLE. mala nemacka firma koja ima par super produkata. pozzzz Last edited by Bo_13; 19-05-2009 at 09:34 AM. |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Master compressor? | spidermusic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 70 | 23-03-2008 03:41 AM |
Master Again | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 11-12-2005 12:41 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |