|
Slobodan Milunović - Boban Muzičar (gitara), producent, mastering tehničar (Fabrika13). |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() receno-ucinjeno... "novi" mixevi su zvucali puno bolje i moglo se lakse raditi s njima. chain je bio sledeci: pro tools HD-3, DA konvertor, manley massive passive, millennia nseq-2, millennia tcl-2 AD convertor, L2 limiter, sadie. (na leto prodje) sam koristio sledeci eq set-up: massive passive: 44hz -3db, 120hz + 1db, 270hz -2db, 3.9khz +3db millennia nseq-2: 34hz +1db, 570hz -1,5db, 16khz +3db millennia tcl-2: attack 100ms, release 0,35ms, ratio 2,5:1 to je to...mada to bas i nece nesto da ti znaci. ...probat cu ovako: kao prvo treba da se smislis sta ti smeta i sta ti fali. ja sam definitivno tu cuo bubanj i bass kako vode celu pricu i cine jednu lepu podlogu za vokale, pa sam pokusao da ta dva elementa iz mixa jos vise istaknem i da ih "zaokruzim"...da postanu "jedno". smetalo mi je to da energija koja je dolazila iz tog dela mixa nije podrzavala aranzman. vokali su bili super, ali su mi bubanj i bass zvucali malo "umorno". tako da sam im skuvao kafu ![]() jednom nadjen "sweet spot" sam po svaku cenu hteo da sacuvam i ne zguzvam, tako da sam jako pazljivo usao u AD konvertor i u L2. celo vreme sam se trudio da mi signal ostane zdrav koliko je moguce. pozzz |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Master za Vrelo Leto je sjajan, jako zanimljiv i poucan topic
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() hladno ne mora obavezno da bude lose...vecina extremne metal svirke (pogotovo skandinavija) zvuci hladno, ali ispadaju plombe ![]() dobar deo elektronsek muzike takodje. obrati vise paznje na attack...sto duzi attack to vise "kicka" sto kraci attack to ti signali postaju "tromiji" i imas osecaj da pesma postaje sporija. ratio ne bi trebao da bude visok. analogne sprave imaju bolji headroom...pored karaktera to je jednako bitan razlog sto su mi draze od plug-inova. paralelnu kompresiju koristim...kada lezi na nekom mixu. dobra je fora...ali kao i sve ostalo, ne koristi ti uvek. pozzz Last edited by Bo_13; 13-05-2009 at 09:48 PM. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
e, da.. to shto se tiche headrooma htedoh da priupitam..
nagazish gain da bi promenio karakter, pa spustish out da bi ga zapisao nazad u komp? btw, vrelo leto gazi.. sad ga slusham u studiju... prelepo udara.. svaka chast.. poz |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() poz[/quote] |
||
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Znas sta me jedino zbunjuje? Cujem blagu distorziju i cini mi se kao da je koristen neki hard clipping - ima flat top-ova Jel to do L2? Pozz |
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ista stvar je sa flat top-om. tu su vise radi levela sa kojim ulazim u AD konvertor nego od L2. ja NIKADA ne limitiram vise od 0,5db na L2...tako da L2 nije jedini uzrok. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
uh dobro je...ja već mislio da sam istripovao za tu distorziju pa nisam hteo da se blamiram...
#19 |
Member
|
![]()
Pozdrav ,mozda je ovo pitanje vec postavljano ranije,ali me interesuje na kom nivou da izmiksujem materijal za mastering ,a da imam punu "zahvacenost" konvertera ,a opet da bude dovoljno headruma za postprodukciju?
|
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
e, da.. kada se stavi frejm na frejm (originala i mastera) na prvom piku (vrelo leto) razidju se posle.. shta se deshava? kao da blago ubrzava i usporava?
dal je neshto do mastera? jesi sekao strofe pa sklapao posle nazad? chudno stvarno.. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Master compressor? | spidermusic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 70 | 23-03-2008 03:41 AM |
Master Again | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 11-12-2005 12:41 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |