|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
www.sokoj.org.yu Pogledaj link koji se zove MEĐUNARODNA SARADNJA. Ako ti trebaju neki detalji, imaš tamo njihove telefone, pa se raspitaj. I samo cool, ako si sa njima iskreno ljubazna - oni će sa sa tobom biti iskreno ljubazni. Govorim iz ličnog iskustva.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 02-09-2008 at 03:36 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]()
iva, koja je poenta da bilo shta ti nosish bilo gde, ako od toga na kraju dinara necesh videti? a to je u ugovoru..
onda je bolje da odradimo taj geto stil, slanja samom sebi i to je to.. mislim, poenta i jeste da se zashtitish.. ali u ovakvoj muzici, teshko da moze neko da ti ukrade pesmu.. moze samo da je presvira prepeva i prodaje kao svoju.. ali teshko da bi se iko cimao oko toga, kada imash npr spot za tu pesmu ili snimak sa nekog festivala.. ako me kapirash.. poenta je da na kraju svi budu srecni i zadovoljni, ako nisu svi nego je jedan.. e onda se ide na to, da ni taj jedan ne bude zadovoljan.. nabiti na kolac u centru grada, pobiti govna i gotova stvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Dijamanti su super, ali njih nema odavno, a u tom slucaju je bolje valjati Swarovski nego privezak iz paracinske staklare ![]() Gde to pise i ko sme javno da kaze da je savremena "umetnicka" muzika "umetnickija" od neke druge muzike, pa da zasluzuje vece bodovanje? Ako vec ne postoji nacin da se odredi parametar za tako nesto, onda se treba voditi trzistem i ulagati u ono sto donosi profit. Ko kaze da "komercijalna" muzika ne moze biti "umetnicka"? Cini mi se da si bas ti spomenuo neki dokumentarac koji radis o EKV. Sustinski, to se u SOKOJ-u boduje kao "pop" pesma i ima manje bodova od bilo kog etno-classic-jazz sranja napisanog "levom rukom", zato sto je neko rekao da je ovo drugo "vrednije". Nema logike, zaista ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
Hehehe...
![]() To je da ne moram bas da prozivam poimence. Zelim da izbegnem da povredim osecanja njihovih slusalaca... Oba... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
oni imaju slušaoce ? viš, nikad mi nije palo na pamet da to neko zapravo voli da sluša..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Evo resenja!!!!Pre nekoliko godina sam uradio neke demo hip hop songice za xx decka,on je u svojoj varosici otvorio radio stanicu i SOKOJ -u prijavio da emituje svoje pesme po ceo dan, koje je legalno prijavio.Nije sala ali je od sokoja je dobio 120 000 dindzi za proslu godinu na ime tantijema!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Malopre nisam bio siguran ali sad sam siguran da mi nesto nije jasno...
![]() ... ako neka radio stanica pusta odredjenu pesmu i to prijavljuje Sokoju, zar ne mora i da plati svako emitovanje doticne pesme pa od tih para Sokoj placa tantijeme? ![]() Pozz
![]() |
#39 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Poenta svega onoga ?to sam pisao nije da branim SOKOJ, nije mi to ni na kraj pameti. Samo sam hteo da ka?em da je para od muzičkog autorstva generalno malo i da se silan narod bije oko kese kikirikija (KNKNPNKNJA). Zato mi je malo ?aljiva ta tvoja priča o "profitu". Celokupna vrednost isplaćenih tantijema (od strane SOKOJ-a) za pro?lu godinu je manja od 2 miliona ojra (zapravo, malo vi?e od 1,5 miliona). Sigurno je da te pare nisu dobro raspoređene, ali su i dalje sme?ne kad ima? u vidu da ih dele Čolić, Georgijev, Cukić, Gru, ti, ja, Eeva i jo? skoro 7000 manijaka koji prave neku galamu. Meni je sme?no ?to uop?te pričamo o tome.
![]() |
![]() |
#40 |
moderator
|
![]()
Sto se tice kradja pesama,ja se za ove prostore ni ne brinem,jer nema ni ko da ukrade nit ko da prepeva,jer pre svega ova muzika ovde nema toliku komercijalnu vrednost da bi bilo kom to bilo od koristi.
Sa druge strane, preko neta se svasta desava,i moram reci da su me malo iznenadila iskustva nekih ljudi.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Agencije za zastitu autorskih prava na teritorijama Ex YU | dexyco | Pravna Pitanja | 19 | 08-01-2008 06:26 PM |
Rumski - Online Zastita Autorskih Prava | Mogli | Predlozi i sugestije | 11 | 24-04-2005 03:59 PM |