Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-08-2008, 02:40 AM   #31
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Default Re: Da li imate iskustva sa genelec monitorima

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
... i razmishljam o adam a7micama ili nechem slichnom.. da budu shto priblizniji home sistemima, sa malo vishe detalja, dodoushe...
ne znam koje si ti A7 slusao (mozda neke "pokvarene"), al vec iz par tvojih postova shvatam da imas totalno pogresno misljenje tj. stav o istima... ili jednostavno te reci koje koristis za opis, koji je naravno subjektivan, nisu adekvatne, da ne kazem pogresne...

pozdrav!
Old 15-08-2008, 03:35 AM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze View Post
.... ili jednostavno te reci koje koristis za opis, koji je naravno subjektivan, nisu adekvatne, da ne kazem pogresne...

pozdrav!
Ako dobro shvatam... ti se ne slazes sa njegovim subjektivnim misljenjem, i ne zelis da mu nameces svoje, opet, subjektivno misljenje? Ili gresim!?
O'li se mozda nekakav zvucnik uvrediti zbog neadekvatnog opisivanja... jes... vala... moze da rikne iz protesta...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2008, 10:45 AM   #33
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Probaj NS10 sa dobrim pojacalom... uradi par mixeva na njima, i zaboravi na boraniju tapco i sl, mislim da ti pored questeda tapco samo trosi struju
ma radio sam jedno vreme samo na njima, i nije mi bilo dobro.... ne znam, verovatno je problem u meni hsto vishe ne volim te paper coned drajvere.. tapco nije ukljuchen, mada bio je taj prelazni period izmedju s8mica na questede.. pa je trebalo navici se..

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze View Post
ne znam koje si ti A7 slusao (mozda neke "pokvarene"), al vec iz par tvojih postova shvatam da imas totalno pogresno misljenje tj. stav o istima... ili jednostavno te reci koje koristis za opis, koji je naravno subjektivan, nisu adekvatne, da ne kazem pogresne...

pozdrav!
nem pojma.. meni su veoma priblizni hi fi-u.. mislim na ove nove minilinije i tako te gluposti koje obichni smrtnici imaju.. inache razmishljao sam o tome da nabodem matore matore aiwa-ine zvuchnike.. jako su dobri, i uz njih sam rastao.. oko 25 godina matori.. i naravno, iako imaju po 3 drajvera i 1 bass reflex, idu do 100 hz max..

Last edited by HeatMan; 15-08-2008 at 11:52 AM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2008, 11:45 AM   #34
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ako dobro shvatam... ti se ne slazes sa njegovim subjektivnim misljenjem, i ne zelis da mu nameces svoje, opet, subjektivno misljenje? Ili gresim!?
O'li se mozda nekakav zvucnik uvrediti zbog neadekvatnog opisivanja... jes... vala... moze da rikne iz protesta...

pozdrav

bogi
sve je to jako pipavo :P

pozdrav!
Old 16-08-2008, 06:42 AM   #35
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
jedinstveno su specifični ti ns10. Koristio sam ih u vi?e studija u kojima sam du?e radio, i navikao se na njihovu specifičnu primenu, kontrole dinamike, reverberacija, a u kombinaciji sa Mackie 824 mi dosta poma?u u raspetljavanju middle zavrzlame koju mackii ba? ne kontaju.
Istina,a zamisli u osnovnoj(prvobitnoj verziji)je ns-10 bila hifi kutija.....i izborila je mesto ama bas u svim profi studijima....danas je parametar za dobro slusanje taj isti ns-10 a yamaha u startu nije ni racunala na takvu revoluciju.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2008, 08:45 AM   #36
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Najbolji monitoring je onaj na koji se naviknes.
Koji god to zvucnici bili ako ti na njima pravis ono sto zelis to je onda to.
Onaj ko ima para kupi skuplje ( nisu neminovno i bolji) onaj ko nema zadovolji se sa onim koje moze da priusti.
Uvo (uho) sa navikne na sve a male sive celije vremenom nauce da iskompenzuju sve "nedostatke" u slusanju.
Monitoring je prilicno subjektivna stvar.
Old 16-08-2008, 12:02 PM   #37
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Iz sopstvenog iskustva a koliko sam uspeo da zaključim na osnovu priče i pisanja drugih,rekao bih da su Genelec ODLIČNI monitori za elektroniku-dance-house-šta god u tom domenu...za ostalo ne bih smeo da tvrdim
I potvrđujem ovo što rekoše Everlast/Moritz...
dodao bih samo da zaista nemam problem sa zamaranjem prilikom rada ili uopšte slušanja mjuze (imam 2029+sub7050)

Last edited by DADDY Z; 16-08-2008 at 12:04 PM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2008, 01:44 PM   #38
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Najbolji monitoring je onaj na koji se naviknes.

+1
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2008, 11:22 PM   #39
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

E ljudi ja sam ovih dana igrom slucaja bio prinudjen da radim nesto na genelec 8020, i mogu vam reci da to po mom ukusu nema VEZE S MOZGOM!

Mislim... Jesu to manji i jeftiniji zvucnici, ali to bas nema VEZE S MOZGOM! Ja da sam neki menadzer geneleca ili sta ti ja znam bih poslao javno izvinjenje u ime firme
Old 19-08-2008, 12:24 PM   #40
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a evo kolega DJ mi je pre 2 dana rekao da je odlepio na 8020, jer sta god gajbi sredi i smixa na njima, u klubu RAZBIJA! (inace decko radi house)
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules