|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
ja sam cesto unutar nuenda radio upravo sa mpeg1, rezolucije 360x288 (ravno pola pal rezolucije) i uvijek je glatko islo.
za divx-e i sl. se slazem sa clusterom, to je presporo i neprakticno... kakav je mpeg2 u nuendu - NEMAM POJMA! nisam niti probao...
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
u sustini nikad se nisam smarao oko kvaliteta slike, bitno mi je da klizi, da je pouzdana sinhronizacija i da mogu u "sitna crevca" da natitram sfx...
slijedece je pitanje: kolika vam je baza sfx-ova? p.s. pogledajte na dvd-u spiderman 2 kako su ljudi pravili efekte za film... strava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
.... i meni .... zato i pitam ..... Meni koci .... zato sam poceo da praktikujem mpeg 1 Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
radim svakodnevno na postprodukciji za tv seriju, 45min videa po epizodi. Salju nam ga u QuickTime formatu, i radi odlicno pod dva uslova - ugasiti thumbnails, i "hide" video-trake . Kako? Lepo, podelis nuendov projekat na dva dela onom preckom. U gornjem delu ostavis samo video track, i taj gornji deo skroz navuches tako da se video track ni ne vidi, vec samo donja polovina, gde je sav audio.
Radim na quad-coreu, i cak sa ugasenim thumbovima a vidljivom trakom, nuendo osetno uspori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
mozda je zbog qt formata? ne bi ti skodilo da ga sa ultra video converterom prebacis u nesto "lakse"...
![]() p.s. thumbnalis odavno ugaseni a traka odavno smanjena i opet mi je stekao na reklami od 30 sec u qt formatu i divx-u... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
meni 45minutna epizoda leti!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase laksi od Nuenda???? | Arthur | Audio Software | 21 | 07-10-2009 07:54 PM |