![]() |
exportovanje videa iz nuenda
nemam ama bas nikakvog iskustva po ovom pitanju.do sada sam radio iskljucivo muziku,a evo ukratko sta hocu.posto u samom nuendu postoji u funkciji import nekoliko opcija,ja sam izabrao onu"import video"i uvezao sam u projekat neki file formata .mpg.nuendo ga je odmah "razbucao" na dve trake<stereo audio i video traku>.e,dalje,ja sam remove-ovao tu audio traku i umesto nje stavio neku moju muziku i nekako sinhronizovao zvuk i sliku.i sad sam namerio da sve to opet exportujem kao video fajl,ali nesto ne vidim da ima nekih opcija koje bi me asocirale na zeljeni cilj.u exportu mi nudi AES31,OMF,AAF....?sta da uradim?anybody?
<Max,pomagaj opet ako si pri netu> |
Re: exportovanje videa iz nuenda
Exprtujes audio u zeljenom formatu, pa onda u drugom programu tipa Vegas itd. to spojis sa videom. Nuendo nije napravljen da sa njim radis video, on importuje video kao pilot radi sinhronizacije audia ali ne moze da exportuje video formate.
|
hajde kad se vec povela prica o audio-video... uvijek imam isti problem koji me dovodi na rub zivaca. naime kada radim audio za bilo kakav video svaki video preview koji dobijem konvertujem sa ultravideo konverterom u najobicniji divx sa brojem frame-ova koji namjestim i u nuendo projektu (zavisi). eh najvise me nervira kada krenem da namjestam sfx-ove i zoom-iram... tu mi se racunar tako zasteka i spor je kao da radim na pII... :( video traku sam skroz smanjio da se ne vide slicice a kao video player mi je namjesten direct show... ljudi ko god da se bavi sa ovim dajte podijelite svoje iskustvo sa mnom da mi to konacno prosljaka kako je Bog rekao da mogu s mirom raditi... :banghead:
|
Quote:
|
Nuendo predvidja kao elementarno Qick Time format za video, naravno moze se on naterati da vidi jos kojesta. Ali ako radite sa nekim videom, onda je najbolje video prekonvertovati u Qick T.
|
Quote:
|
Nisam mnogo radio sa videom, ali uvek sam imao slican problem. Koliko god jednostavam projekat bio, sve postaje usporeno kada se radi sa videom. Zasto je to tako, nije mi jasno. A sa starim cubase-om 5 je sve radilo savrseno, cak i sa komplikovanijim projektima.
Na srecu, ne bavim se vise time. |
Milanche .... ono sto je rekao Lacky .... to ti je sto ti je ..... mada je meni zbinjujuca export komanda " replace audio in video file " koja se nalazi odmah ispod export a ....
( verovatno pise u manual u :ups: ) A posle mnooogooo trial & error varijanti , preporucujem prostu mpeg 1 kompresiju na recimo 320 x 200 rezoluciji ( naravno ne na full screen ) i da se u optionsima izbace one slikice , koje se pojavljuju na video traci ..... i sve radi kao sat Mixao sam i duze rolne za filmove , radi u frejm ..... Pozdrav |
Osnovno -
ako se radi na PC-u onda se koristi AVI, QT ne radi kako treba na PC verziji Nuenda, cak ni novi N 4 nije u potpunosti resio taj problem. Ako je na MAC-u onda samo QT. Iskljucite SHOW THUMBNAILS u VIDEO preferencama i to je to, nema problema. |
hvala momci,upravo sam kontaktirao kuma,koji je manijak za video montaze,dace mi vegas,premier ili nesto sl.,a uz casicu,dve ce mi i u kratkim(ili duzim crtama,zavisi od broja casica)objasniti kako da to izvedem.mada....duga je noc,imam malo slobodnog vremena, pa mozda nesto novo i otkrijem u vezi te video montaze pomocu nuenda.ko zna...
pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 11:35 PM. |