Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-06-2007, 12:36 AM   #31
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Octopre, Onix 1620 ili...

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Ma ja sam ga uzeo od prijatelja ..

Inace ne vjerujem previse pultevima koji su sve na male chipove napravljeni. Al ovo me obrnulo naopacke.

Od John Orama je (Toftov se zove ATB i skoro isti je samo malo bolje kozmeticki napravljen). Ima S20 preampe koji zvuce kristalno cisto. Raj za svakoga ko voli beskompromisno transparentan zvuk. Ja sam malo blesav pa meni bolje leze prljavi preampi tako da cu se u u snimavanju drzati mojih lampi. ..
jesi li imao priliku probati, usporediti toftov ATB sa ovim svojim ??

ja isto razmisljam o tim pultevima, ali jos uvijek bi rado uzeo neki Ghost 32/8 ako naleti za dobru cijenu.. od ova dva naginjem vise toftu sto se tice kvalitete izrade tice, a i mogu ga dobiti znatno jeftinije od Orama.. citaj: nemam para. ali sto se sounda tice, nemam pojma.

@alen: vidim da spominjes da su ti Eq-i nebitni jer bi isao direkt u DAW. ali da ti je vazan summing, drugim rijecima imaces opet iste te eq na raspolaganju na mixdownu...

osim za kirurski precizne intervencije u pluginu, taj EQ bilo na Wizardu bilo na Onyxu ce ti za ove "sire poteze kistom" raditi puno muzikalnije i toplije od bilo kojeg plugina.. bez obzira sto nisu "high end", jos uvijek su analogni. ja sam se u to uvjerio puno puta.. ako vec pucas na analognu sumu, na takvom malom pultu (sto osobno mislim da i dalje ima smisla u odnosu na ITB ) onda je suludo ne iskoristiti te EQe. neces fulati ni s jednim od ta dva. dobro kod WZ je sto ga lako mozes prosiriti pomocu onog njihovog busa.. mackie je "lep".

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2007, 08:41 AM   #32
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
jesi li imao priliku probati, usporediti toftov ATB sa ovim svojim ??

".
Jel' se ATB pravi u Kini, a Trident u UK? ili obrnuto?
Old 28-06-2007, 02:22 AM   #33
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Hehe... tesko da bi igdje mogao usporediti Tofta i Orama. Nemam pojma da ima netko ATB ovdje na ovim prostorima.... tu smo di jesmo...

Al sam zato zadnjih tjedan dana zakopan u studiju, imao sam tjedan dana da smiksam jedan cijeli album... i Trident radi super! Suma mu je izvrsna, EQ razvaljuje (iako mi malo fali Q na midlovima, al bez obzira, boja mu je super). Ma bas sam zadovoljan!
Sad mi je plan sastaviti novi stol u koji cu ukucat i Tridenta i A&H. Tako onda dobijem 40 kanala na miksu i dva totalno razlicita zvuka. Ipak mi se tesko odvojit od A&H. On ima prljavo-prekrasni, masni zvuk koji mi lezi na snareovima i gitarama, a Trident pak ima taj kristalni fini zvuk. To kad iskombiniram bit ce bomba!
Bajdvej, jel netko prodaje Cramware A16 konverter? Fali mi sad jos izlaznih kanala da to sve izvedem!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2007, 09:14 AM   #34
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Hehe... tesko da bi igdje mogao usporediti Tofta i Orama. Nemam pojma da ima netko ATB ovdje na ovim prostorima.... tu smo di jesmo...

Al sam zato zadnjih tjedan dana zakopan u studiju, imao sam tjedan dana da smiksam jedan cijeli album... i Trident radi super! Suma mu je izvrsna, EQ razvaljuje (iako mi malo fali Q na midlovima, al bez obzira, boja mu je super). Ma bas sam zadovoljan!
Sad mi je plan sastaviti novi stol u koji cu ukucat i Tridenta i A&H. Tako onda dobijem 40 kanala na miksu i dva totalno razlicita zvuka. Ipak mi se tesko odvojit od A&H. On ima prljavo-prekrasni, masni zvuk koji mi lezi na snareovima i gitarama, a Trident pak ima taj kristalni fini zvuk. To kad iskombiniram bit ce bomba!
Bajdvej, jel netko prodaje Cramware A16 konverter? Fali mi sad jos izlaznih kanala da to sve izvedem!
A sa cega sad izlazis na Tridenta?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules