Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2007, 08:45 PM   #1
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Default Octopre, Onix 1620 ili...

Zavrsavam studio i u potrazi sam za solidnim preampima. Imam emu 1820 pa mi pored dva koja se nalaze na njemu teba jos sest istih. Prva solucija ja bio Octopre dok nisam naisao na Onyx. Malo mi je cudno da za tu cenu dobijes mixer, osam navodno dobrih preampa (nahvaljeni u svim recenzijama na koje sam naisao), cetiri senda (usteda na pojacalu za slusalice ), talkback sekciju (takodje mi je potrebno-znaci jos jedna usteda), balansirani recording auts i mogucnost firewire prosirenja.
Zanima me da li je neko probao nesto od ovoga i sta misli o tome, kao i kakvi su preampi na Onyxu (to mi je i najvaznije!!) i kakvi su u poredjenju sa Octopreom. Takodje me zanima kakav je software za Onyx kada se doda firewire i da li postoji nesto slicno u tom cenovnom rangu (do 900 eura).
Hvala lepa
dawid is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 09:38 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Octopre, Onix 1620 ili...

Quote:
Originally Posted by dawid View Post
Zavrsavam studio i u potrazi sam za solidnim preampima. Imam emu 1820 pa mi pored dva koja se nalaze na njemu teba jos sest istih. Prva solucija ja bio Octopre dok nisam naisao na Onyx. Malo mi je cudno da za tu cenu dobijes mixer, osam navodno dobrih preampa (nahvaljeni u svim recenzijama na koje sam naisao), cetiri senda (usteda na pojacalu za slusalice ), talkback sekciju (takodje mi je potrebno-znaci jos jedna usteda), balansirani recording auts i mogucnost firewire prosirenja.
Zanima me da li je neko probao nesto od ovoga i sta misli o tome, kao i kakvi su preampi na Onyxu (to mi je i najvaznije!!) i kakvi su u poredjenju sa Octopreom. Takodje me zanima kakav je software za Onyx kada se doda firewire i da li postoji nesto slicno u tom cenovnom rangu (do 900 eura).
Hvala lepa

Octopre nisam probao, ali Onyx, bas 1620 jesam u vise navrata, i super je za te novce. Preampi su stvarno OK, Hi-z ulazi takodje........ Ja cu ga verovatno pazariti u dogledno vreme, bash kao preampe za bubanj i te stvari koje si ti naveo. Ako te interesuju i neki snimci, moze se cuti
Old 11-06-2007, 10:28 PM   #3
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Naravno da bih da cujem!
Old 11-06-2007, 10:45 PM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Evo jedan Hc primer..... sve kroz onyx, snimano u digi002, i nesto preko dbx 376 (vokal, jedan od mikrofona sa pojacala....)
sad koliko je merodavno za sud o onyxu.....

I da, ako negde naletis na promo album The Mothership orchestra, sa 3 pesme.... ista kombinacija, samo je drugar snimao u deltu 1010

Sva ostala oprema - onako, u klasi onyxa, mixano ITB.......
Attached Files
File Type: mp3 can't tell.....mp3 (523.6 KB, 250 views)
Old 11-06-2007, 10:46 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

........
Old 12-06-2007, 08:05 AM   #6
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Pa kontam da nije lose. To si ti meni namerno HC "okacio" .Verovatno cu se opredeliti za njega ili onaj duplo veci. A jesi isprobao firewire i software?
Old 13-06-2007, 12:04 AM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by dawid View Post
Pa kontam da nije lose. To si ti meni namerno HC "okacio" .Verovatno cu se opredeliti za njega ili onaj duplo veci. A jesi isprobao firewire i software?
Bilo bi bolje da nisam mixao u PT le, gde sam jako ogranicen sa resursima

Nisam probao ni soft ni FW, ali mislim da je bacanje para, danas, kartaa sa 16in, a samo 2outa, i jos nekim ogranicenjima. Za te pare (oko 400) ima boljih resenja. A mixer za svaku preporuku
Old 13-06-2007, 08:56 AM   #8
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Moj bubnjar iz benda ima mali kućni studio i onyx mixer sa kojim snima bubnjeve i to zvuči jako pristojno.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 09:21 AM   #9
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Pa izgleda da ce onda "pasti" 1640 i mirna backa
Bar neko vreme, mada me je malo razocaralo sto FW ima samo 2 outa (nisam obratio paznju). Taman sam mislio da cu se otarasiti EMU softwarea
Old 13-06-2007, 05:09 PM   #10
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Da li ste pogledali osmokanalne preampove Mackie Onyx R800 ili Audient ASP008. Zanimljive sprave sa optickim i AES/EBU izlazima. Treba, po mom misljenju, razmotriti i tu varijantu, ali za nesto malo vise novca od 900 eura za nov uredjaj.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules