|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Banned
|
![]()
....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() A sto se tice preampa svakako bih u skorije vreme uzeo i jedan kvalitetan stereo, bez obzira kakav mixer uzeo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
mod?rateur analogue
|
![]()
osobno nemam povjerenja u te "expansion" karte tipa 16 AD inputa za 400eura. to ne moze biti neka kvaliteta. hocu reci, bespredemetno je razgovarati o pomacima u kvaliteti preampa ako ih poslije guras u neko potencijalno groblje od konverzije.
nisma radio s onyxom - prije je rak rana mackiea bila EQ. boze mi pomozi cim ga upalis. kakvi su ovi novi to se nezna, jer je njihov marketinski odsjek vrlo jak i glasan, ali realna iskustva iz "rovova" o tim EQ-ima su rijetka. ja bi ti preporucio rabljeni wizard 2, sa 16 kanala, ima odlicne eq-ove, dobar mix bus itd.. vrlo fleksibilan, i kad budes mogao.. rastegni i ubodi na direkt i group izlaze jedan RME Fireface 800, cija konverzija stvarno dobro radi. nisam bas presretan s njihovim preampima, ali ne trebas ih ni koristiti. RME ti daje totalmix routing fleksibilnost, povezujes ga s mikserom na sve moguce nacine. dodao bih da bih ja na tvom mjestu osim snimanja, radio i mixdown preko miksera, 10 izlaza po grupama (stemovima) plus neki midi hardware - farbas sa analog eq-om itd.. natrag u stereo u comp. vratit ce ti se osmjeh na lice.. jest nesto vise love ta kombinacija, ali na kraju ces cut i znat zasto si platio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam jednom probao EQ na Onyxu. Odlican je! Stvarno je dobar. Naravno da ne bije onu visu kategoriju miksera ili nedajboze samostalne (rack) EQe, ali kad se uzme u obzir koliko love to kosta i kako zvuci, sjajan je!
(usput, kad se svi hvale... napokon sam spojio svoj novi mikser Trident 8T-24 - njegov EQ rastura! Sjajan pult!)
![]() |
#25 |
MAO
|
![]()
e da, stvarno, A&H MixWizard stvarno fino radi! Redovno ga koristim u sprezi sa Alesis HD24, i sa obzirom koliko ove sprave kostaju, ludilo od mogucnosti! I veoma, veoma zahvalan kvalitet zvuka, do te mere da stvarno nadmasuje mogucnosti prosecnog mladog tonca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Daj nam malo detalja....... preampi, routing, suma....... Cekaj, to je Oram ogranak sad? Cena ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma ja sam ga uzeo od prijatelja (taj je nabavio Amek Hendrixa!) za jeftine pare. Novi kostaju oko 4500 eura.
Inace ne vjerujem previse pultevima koji su sve na male chipove napravljeni. Al ovo me obrnulo naopacke. Od John Orama je (Toftov se zove ATB i skoro isti je samo malo bolje kozmeticki napravljen). Ima S20 preampe koji zvuce kristalno cisto. Raj za svakoga ko voli beskompromisno transparentan zvuk. Ja sam malo blesav pa meni bolje leze prljavi preampi tako da cu se u u snimavanju drzati mojih lampi. Al bez zezanja, preamp je jbn! Eq je malo coskast za precizno podesavanje jer nema Q na parametrikama. Al nema veze. Zvuci tako da mi je vilica opala! Apsolutno neusporediv s bilo kojim pluginom, transparentniji od SSLa (iako SSL ima jedan svoj masni sarm), midlovi me dosta podsjecaju na MCI 600 na kojem sam nesto radio prije godinu dana. Ima sjajno rijesen ruting i svakave se kombinacije mogu sastaviti. Sve u svemu, jako dobro mi zvuci. Danas sam prvi mix na njemu napravio. Jedino sto je pult ruzan. Izgleda jeftino i jadno! Potovi su neki mali i pod prstom su nekako klimavi i bezveznjikavi. Sto se izgleda tice, pult ima anti-mojo faktor! Al zvuci majku mu njegovu... Evo ti link na neki review di je sve opisano, da ja sad ne idem u detalje i offtopicam previse... http://www.proaudioreview.com/pages/s.0028/t.5487.html jos jednom, sorry na offtopicu...
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Jeste previse cist, za neke stvari, moracu i ja pribaviti neku lampu u dogledno vreme. Mada, taj sto.....mmmmmm ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
VIP Member
|
![]()
Evo da se i ja ukljucim u diskusiju posto ovu dilemu oko mixercica imamo Dawid i ja zajedno.Posle premisljanja i vasih saveta jos uvek smo u dilemi Mackie Onyx 1640 (1460E u Sky-u) ili Allen&Heath MixWizard WZ3 16:2 (1367E u Artistu).Nemam iskustva ni sa jednim od ta dva mixera pa ne znam koji uzeti.Svakako bi smo se opredeli za onaj koji bolje zvuci ali ako nema neke prevelike razlike u zvuku,kvalitetu preampa i sumingu ipak bi se opredelili
za Mackie zbog nekoliko stvari-rutinga,posedovanja grupa,same funkcionalnosti i iskoristivosti.Koliko god bili dobri ili ne EQ's na tim mixerima,u studiju bi smo ih najverovatnije zaobilazili pa nam sam EQ nije toliko vazna prednost(za LIVE manje,vise).Ako je,izuzimajuci EQ,Wizard kao mixer cujno bolji onda nema sumnje,izbor ce biti on.Svakao planiramo da u 'dogledno vreme' uzmemo neku ozbiljniju kombinaciju I/O (verovatno MOTU 896HD+MOTU 8Pre). Znaci,jos uvek smo u dilemi za prvu investiciju izmedju ova dva mixera pa ako ima nekoga ko je radio sa oba i moze ukratko da uporedi njihov zvuk,izuzimajuci EQ,cisto samo sumiranje pa i preampe to bi nam mnogo pomoglo u izboru.Hvala
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
ili recimo A&H GL2400 16 ?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Onyx 1620 vs octopre lt vs digimax lt...itd | Daddy_o7 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 06-02-2007 02:49 PM |