|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Amen ................. Jeste da se uglavnom nisam slagao sa nekim tvojim ( prvim ) postovima , ali ovo je stvarno lepo receno ....... i nesto sto mi se dugo muva po glavi ali nisam pretocio u recenicu ...... neko je doduse rekao da je Pink najbolji studio u zemlji ...... bio , radio ..... i dalje mislim da VG sije pink ....... ali u duhu gore navedenog ( iako mislim da predavanja ne doprinose toliko ) stvarno treba da se pocnu pominjati LJUDI ...... jer Bajaga je sniman u GO GO studiju ..... koji se nicim narocitim ( tehnicki ) ne moze pohvaliti ........ ali Bajaga ( produkcijski ) zvuci daleko bolje od Negativa ..... ali problem je u tome sto ponekad i kad se ponudi pomoc odredjenim bendovima ( u vidu besplatne pomoci ) oni su toliko zatrovani raznim legendama o ovome i onome da su potpuno odeseceni od realnosti ..... ali to je druga tema ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]()
Potpuno se sla?em da je največi problem u načinu razmi?ljanja vlasnika velikih studija na ovim prostorima jer im nije ?ao platit veliku lovu za ssl i razne druge ezoterije i onda sjednu sami za iste i čude se kako to ipak ne zvuči ..beno ko vani , a ne pada im napamet platit talentiranom klincu ?kolu i za par godina ima saund kakav i ne sanja.... ali to valjda ima veze sa mentalitetom jer ni ssl nije đaba.
..sory na off topicu ali eto bila je prilika.
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
Zagore legendo!
KRalj je Go! Ja sam od navedenih "remek"dela cuo samo Negative i teeesko se izbedacio, jer zvuci odvratno (za moje rock-standarde, pa cak i domace!), a jaako sam se mnogo radovao vesti da su usli u Pink, jer momke znam dobro i dugo, i bila mi je velika zelja da se konacno snimi jedan odlican reprezentativan Rock album u nas... a dobismo... nesto sto je tek iznad granice slusljivosti... a spisak opreme impozantan. Inace, jedan od "krivacA" za to jeste skolovan i radio u inostranstvu, i uspesno prodaje tu pricu po gradu... Totalno me iznenadila ta konstatacija - najgori studio u gradu.. a ipak tako ispada... @BGKalimero Sve osim Euforije imam i mogu ti pustiti da cujes. Produkcije su uglavnom interne (sami bendovi u svojim uslovima) mada treba istaci njihove pojedince Marko iz Vroom-a (poznatiji kao "Kica", gitarista), koji je odgovoran za taj album, i Bojan Drobac - Bambi, gitarista Darkwood Duba koji je mixao i producirao "O danima", dok je ritam sekciju usnimio Nikola Vranjkovic uz moju asistenciju, u studiju "free-zone". Euforiju je snimao neki njihov drugar u kucnim uslovima pa je ipak izneo poentu i srz njihove svirke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mozda i nije to isto, otqd znam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Joj, ne znam , meni je taj Sergej bash lose zazvucao, verovatno sto imam neki rezanac disk
![]()
![]() |
#37 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
"Medju njima je bio i bend Tap 011 koji su bili onakvi kakvi jesu, a to znaju ljudi koji su u to vreme ziveli ovde i bili prinudjeni da slusaju takva muzicka ostvarenja.
To je sve u svemu bila politicki pogodna rezimska varijanta koja je imala svrhu da narodu ispere mozak do tog stadijuma da ne primecuje sta mu se desava (ne bih preduboko u istorijske cinjenice koje su svima poznate)." Moram malo na ovo da se nakacim posto mi takav pogled uzasno smeta al prvo par reci o sebi. Slusam metal, rock, blues, jazz, klasiku tehno azijsku indijsku africku... i ne mogu da svarim narodnu, zabavnu i sl muziku ALI "ISPIRANJE MOZGA NARODU MUZIKOM" je cista glupost, koju su izmislili propali rock bandovi u srbiji i neki "underground" muzicari koji su jednostavno na taj nacin nasli opravdanje za svoj neuspeh i uglavnom nedostatak talenta. I ja sam rastao pod milosevicem gledao isti program kao i svi drugi pa nikad nisam slusao "narodnjake i sl" niti sam u bilo kom trenutku pomislio uf do jaja smo mi srbi ok je milosevic il nesto sl. Istina je da se globalno na planeti a posebno u razvijenim zemljama najvise slusa muzika koja i jeste predvidjena za siroke narodne mase. Nije kantri nista bolji od nasih narodnjaka i u americi je na prvom mestu po slusanosti. Svi oni bendovi koje mi slusamo i smatramo dobrim a dolaze nam sa zapada su poznati jer imaju ogromno trziste pa uspeju da okupiraju 0,5% ljudi koje muzika uopste zanima pa kad se stavi na " 295,734,134" amerikanaca (njihovi zvanicni podaci) dobije se pristojna brojka od oko milion ipo prodanih albuma sto jeste mnogo para ali nije veliki procenat ljudi. Napominjem da su recimo spice girls napravile bum prodavsi 18 miliona na celoj planeti od 6.5 milijardi ljudi (0.27%). Znaci problem je bio a i jos uvek jeste u velicini trzista koje nam je dostupno kao i u plateznoj moci istog. Takodje u to vreme je TAP-011 bio bend koji je pevao vesele la-la-la pesmice bez ikakve politicke pozadine koji je btw malo i ismevao neke stvari u zemlji. (bunda bunda je bila cista sprdnja recimo) Podsetio bih i na to da je NAJVECA DENS PESMA koja je pokrenula lavinu slicnih bila TEK JE 12 SATI od ET-ja iz HRVATSKE ,verovatno je milosevic to organizovao i smislio da ispire narodu mozak i podigne nacionalizam. Kolko se secam pre svih sranja jedna od najvecih zvezda SFRJ je bila LEPA BRENA kao i jos gomila narodnjaka a tad su postojale grupe kao sto su EKV, Disciplina kicme, Azra, itd (da ne nabrajam) A za vreme Tap-a je postojao i Sunshine koji se prilicno zapravo pustao recimo na PINK-u (drugi spot miss-J recimo koji im je doneo bas dosta popularnosti) a daleko od toga da bi se mogli nazvati milosevicevom tvorevinom. Takodje se secam da je Negativ bio jedan od bendova koji je bio na turneji opozicije negde 2000-te ili 2001 a protiv milosevica a bila je i pesma Vreme promena ili nesto sl kao i spot. Last edited by ridge; 24-01-2006 at 05:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
MAO
|
![]()
uh uhuh koliko tacnih i netacnih informacija na jednoj stranici... Oggy, u teskoj si zabludi sa tim pogledom na Negative, iz prostog razloga, sto je bend doslovce nastao pod bombama '99te na terasi na Bezaniji u toku vazdusne opasnosti... Prvi album su snimili, koliko se ja secam, za "Automatik" records (veeeoma alternativni label u tom trenutku, mozda i najjaci iz te branse), sa ocajno isproduciranim ali solidnim pesmama, a narocito izborom spotova. Veliku vecinu zasluga za sve sto se tada dogadjalo i kako su se dobili toliko paznje jeste Ivanino poznanstvo sa Vukomanovicem koji je i producirao i prvi album...MADA, nije na odmet bila ni cinjenica da je otac jednog clana benda vlasnik firme "Autokomerc", koja je jos tada bila distributer Folkswagenovih vozila. Ovo im je obezbedilo par jakih sponzora za dobre spotove i odlicnu distribuciju u podrsku medija. Takodje, veoma je tacno da taj bend svirao na CELOJ turneji "Izadji na crtu" 2000te godine, zbog koje su pojedinci imali nimalo prijatna iskustva. Medjutim, vremena se menjaju i bend polako ostaje bez zamajca, i sto je je jos ociglednije, HITOVA. Sledi promena stila, izdavacke kuce, ali i statusa. Bend zahvaljujuci pristojnom menadzmentu postize visoku cenu za koncerte, i od toga se momci pristojno opremaju opremom, i zive solidno. JEdino o cemu ne znam dovoljno da pisem, je upravo ova zadnja faza kada prelaze za City i mogu samo da nagadjam ko je tu koga i zasto kontaktirao i koje tu cime sta vise dobio... ono sto znam da pojedini clanovi benda u medjuvremenu pocinju da se zaposljavaju sto je, barem meni, sindrom da nemaju dovoljno ceste i placene nastupe.
I poslednje, bend je trenutno u duuzoj pauzi jerbo se Ivana udala i zatrudnela.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
VIP Member
|
![]()
OK, ako treba da pricam nesto o Sergejevom albumu, pitajte.
Sergejevi raniji albumi nemaju nikakve veze sa zadnjim. Slazem se da su uzasni. Zadnji album ne bih svrstao u thread "najbolja produkcija 2005", zato sto sam ga ja miksao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ko je na kraju mixao taj album ....... slusam ga kuci i ako nije najbolje a ono spada sigurno u 3 najkvalitetnije produkcijski odradjenih albuma ..... Narocito su dobre balade , dok se na malo brzim stvarima oseca mali pad ...... Hajde napisi sta je uredjeno kod Popa i Milata ..... sa cime su dosli u studio ( zapravo , koliko je mix vec bio gotov ) i kako se sve to desavalo .... ako moze sa malo strucnih detalja i pikanterija ..... npr .... sta je koristeno na vokalu ..... kako je radjen post i sl ako te ne mrzi ....... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Najbolja zamena za pravi klavir ? | Max | Audio Software | 44 | 06-04-2007 06:58 PM |