Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2005, 02:32 PM   #31
milosjeftic
Banned

Quote:
Originally Posted by Max
zavisi sta hoces da postignes ....
U postu postane ( i suvi?e ) o?igledno ?ta se radilo u /sa miksom . Neki Eq koji previ?e " boji " u miksu je nepo?eljan ( osim ako ba? ho?u takav , na nekom kanalu ) . Ho?u da uradi samo to ?to treba da uradi ( dse?e/poja?a frek. - bez da unosi ne?to svoje ) . Da bih u postu imao odre?ene ruke .

U vezi sa Voxengo Harmoni Eq ( koji si bio preporu?io , a na koji sam imao primedbu ) . Promenio sam mi?ljenje . Mo?e da uradi odli?an posao u masteringu ( nije mi se bio svideo kad sam ga prvi put ?uo ) . Curve ba? i ne , ali za poneki detalj u miksu mo?e ( jednog dana ) da poslu?i ...

Od gomile Voxengo efekata da li mo?e? da preporu?i? jo? ne?to ?

Mo?e? li da nam otkrije? set plaginova koje koristi? ?
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2005, 11:22 PM   #32
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
MD , koje kompresore koristi? ? Koje efekte ( Eq , reverb ... ) ? ( Napr. Waves , Elemental , Voxengo ... )
A evo dragi su mi od kompresora kjaerhus i sonalksis u zadnje vrijeme, mo?e i NF blue tubes..,eq:voxengo harmony, i obican wavesov q10 za stereo, kjaerhus....,reverb: dok radim ugrubo stavljam obican iz cubasea sx-a, a kada sve treba finalizirati radim u zadnje vrijeme puno sa IR1 i impulsima, lexicon npr, nije lo? ni spinaudio roomverb, ali mi nije masan, pretanak mi je, bez dobre boje...?to se tice chorusa, flangera, i ostalog sve vi?e razmi?ljam da ih vucem sa hardverske sprave, kao i delay koji za sada koristim ili iz cubasea,waves ili iz AF paketa od voxenga ako ocu boju....
Gotovo uvijek koristim stvari poput, sonic maximisera,warmifiera, simulacija lampi. jer daju odredjenu "masu" snimci po mom mi?ljenju.

Ma koristim sve ?to dode ruke ako pa?e u tom trenutku, ne ravnam se po onome "rekla kazala", netko sa free plug inom mo?e dobiti bolje rezultate nego netko za nekim od 500 Eura...
Cuo sam radove(u stilu glazbe koji radim, a to je metal). radjene na SSL-u, lexiconima,avalonima, najboljim spravama u mo?da najjacem studiju na ovom dijelu balkana,ra?en od profesionalaca koji su dr?ali lekcije po forumima, pa na kraju zvuce----Jad i bijeda.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2005, 11:38 PM   #33
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD
Cuo sam radove(u stilu glazbe koji radim, a to je metal). radjene na SSL-u, lexiconima,avalonima, najboljim spravama u mo?da najjacem studiju na ovom dijelu balkana,ra?en od profesionalaca koji su dr?ali lekcije po forumima, pa na kraju zvuce----Jad i bijeda.

XY?

zvincic is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2005, 11:42 PM   #34
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
Quote:
Originally Posted by MD

XY?

Heheh bilo bi dobro i ljudski kad bi editirao tu poruku i stavio XY umjesto toga , ne?emo o imenima, nismo babe pa da pljujemo po forumima

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
Old 25-05-2005, 11:44 PM   #35
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD
Heheh bilo bi dobro i ljudski kad bi editirao tu poruku i stavio XY umjeto ta dva slova , ne?emo o imenima, nismo babe pa da pljujemo po forumima
dakle ipak je

evo, editirao sam....sredi i ti quote u svom postu i sve 5
Old 25-05-2005, 11:50 PM   #36
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
dakle ipak je
Meni osobno zvu?i, to daleko ispod o?ekivanja i opreme koja je kori?tena.

Ne znam jesi li ?uo taj materijal?Kakvo je tvoje mi?ljenje?

Ina?e sad stvari ve? bolje stoje i zvu?e kod tog producenta, i to na 100 puta goroj opremi.
Zna?i znanje je ipak presudno a ne oprema.

Old 25-05-2005, 11:52 PM   #37
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD
Quote:
dakle ipak je
Meni osobno zvu?i, to daleko ispod o?ekivanja i opreme koja je kori?tena.

Ne znam jesi li ?uo taj materijal?Kakvo je tvoje mi?ljenje?

Ina?e sad stvari ve? bolje stoje i zvu?e kod tog producenta, i to na 100 puta goroj opremi.
Zna?i znanje je ipak presudno a ne oprema.
cuo sam....i nakon svih onih rijeci moja reakcija je bila: ovo je neka sala?

d?aba vrhunska oprema ako je nema tko iskoristiti
Old 04-06-2005, 02:21 AM   #38
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD

Jesi li cuo za bend Pergament iz Novog Sada?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2005, 01:11 PM   #39
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Quote:
Originally Posted by MD

Jesi li cuo za bend Pergament iz Novog Sada?
Daaavno, sje?am ih se iz Hard metal (ako se dobro sje?am imena)magazina prije raspada Juge.
Nisam ih nikad ?uo, ali tad su bili dosta eksponirani uz annathemu, bloodbath, demoniac, heller i sve te yu bandove.....

?to su dobri??

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules