Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-02-2010, 02:34 PM   #291
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
To za semplove znam,ali midi dump sa blofelda na blofeld za patcheve...nece i nece. Komnenic je svoj napucao,i potrosio vreme i vreme,a kada smo to hteli da prebacimo na moj,nece...znaci,pricam samo o patchevima sa synth na synth.
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign?
bas pizdim zbog tih sitnica...
Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 03:14 PM   #292
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.
Pokusali smo synth na synth...a zasto to ne sme? Pa to je uvek tako bilo,ako su synthovi potpuno isti...
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 01:02 PM   #293
ipomea
Junior Member

pitanje: kako najlakse raditi dump .mid ili .sysex fileove na Blofelda, tj. skidati iste sa Blofelda?
ipomea is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 07:57 PM   #294
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by ipomea View Post
pitanje: kako najlakse raditi dump .mid ili .sysex fileove na Blofelda, tj. skidati iste sa Blofelda?
Kako mislis najlakse? Da li se kompjuter vise ili manje "znoji" kad radis preko sysex-a
U svakom slusaju je isto, nema lakseg ili tezeg nacina
Old 02-03-2010, 09:03 PM   #295
ipomea
Junior Member

krivo sam se izrazio. htjeo sam pitati na koji način, s kojim softwareom mogu ubacivati soundove/patcheve (midi, sysex) sa kompa na Blofelda i obrnuto?
svi sintezajzeri koje imam, imaju pripadajuce softvere/editore pa to nije problem.. ovako nisam siguran kako bih to napravio, guglao sam i nai?ao na nekoliko nejasnih primjera..

..evo bas sam naisao na SoundDiver za Blofelda, to bi trebalo biti to?

usput, nevjerojatno je kako se vrlo malo rasprava o Blofeldu mo?e naći na internetu, a sluzbeni forum je ocajan..

hvala
Old 03-03-2010, 01:02 PM   #296
tuomas
Member

Evo izvestaja sa terena...kada sviram nesto na blofeldu,odjednom ostane neki ton da se cuje...onda moram promeniti boju,da taj ton prestane...o cemu se radi ???
Old 03-03-2010, 02:31 PM   #297
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Evo izvestaja sa terena...kada sviram nesto na blofeldu,odjednom ostane neki ton da se cuje...onda moram promeniti boju,da taj ton prestane...o cemu se radi ???
Softverski bug. Desava se nazalost, meni ne tako chesto. S tim se mora ziveti dok ne isprave (i ako isprave)... Taj problem imaju i Access i Clavia i ostali...

@ Ipomea-Sto se tice prebacivanja semplova i svega ostalog na tu temu, samo procesljaj Waldorf sajt u download sekciji i sve ce ti se samo kazati.
Old 03-03-2010, 03:01 PM   #298
tuomas
Member

hvala puno....
Old 04-03-2010, 08:56 AM   #299
ipomea
Junior Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post

@ Ipomea-Sto se tice prebacivanja semplova i svega ostalog na tu temu, samo procesljaj Waldorf sajt u download sekciji i sve ce ti se samo kazati.
hm, nisam siguran, cesljao sam puno. konkretno, sto se tice dump i receive soundova (patcheva, NE sampleova) između kompjutera i blofelda, na stranici ne mogu naci nista korisno. u međuvremenu sam skuzio da mogu koristiti za dump software C6 od Machineduma. Također, koristan je
http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft
tu je Blofeldov editor koji ima super randomize i morphing opcije i jo? zgodnih stvari, a sa njim se mogu slati patchevi u sint. Ali ....kod slanja patcheva u blofelda nekad se sejva odmah, nekad se otvori kako privremeni patch. Također, cijela banka koju sam izbacio iz Blofelda prije nego sam se počeo zezati sa prebacivanjima (kako bi osigurao svoje patcheve), zapravo nije ona koja je trebala biti. Kad sam ju vratio nazad na Blofelda, nisu bili neki patchevi tamo gdje bi trebali biti. tako da je ovo, cini se, malo nesiguran posao, ili ja bas nisam siguran sto radim.. ili je jos jedan grozan bug u nizu Blofeldovih bugova.
nedavno sam shvatio da Blofeld lose prima program change sa vanjskih sequencera, pa onda da se događaju nekakva pojačavanja i sti?avanja glasnoće jednog sounda tokom sviranja.....
sve u svemu, Waldorf je danas jedna vrlo neozbiljna firma, kao da je negdje iz nasih balkanskih krajeva, a ne Njemačke. mislim, svaka čast na soundu, ali stabilnost sofvera, podr?ka i sve ostalo je stvarno u?as...
Old 04-03-2010, 11:20 AM   #300
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by ipomea View Post
hm, nisam siguran, cesljao sam puno. konkretno, sto se tice dump i receive soundova (patcheva, NE sampleova) između kompjutera i blofelda, na stranici ne mogu naci nista korisno. u međuvremenu sam skuzio da mogu koristiti za dump software C6 od Machineduma. Također, koristan je
http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft
tu je Blofeldov editor koji ima super randomize i morphing opcije i jo? zgodnih stvari, a sa njim se mogu slati patchevi u sint. Ali ....kod slanja patcheva u blofelda nekad se sejva odmah, nekad se otvori kako privremeni patch. Također, cijela banka koju sam izbacio iz Blofelda prije nego sam se počeo zezati sa prebacivanjima (kako bi osigurao svoje patcheve), zapravo nije ona koja je trebala biti. Kad sam ju vratio nazad na Blofelda, nisu bili neki patchevi tamo gdje bi trebali biti. tako da je ovo, cini se, malo nesiguran posao, ili ja bas nisam siguran sto radim.. ili je jos jedan grozan bug u nizu Blofeldovih bugova.
nedavno sam shvatio da Blofeld lose prima program change sa vanjskih sequencera, pa onda da se događaju nekakva pojačavanja i sti?avanja glasnoće jednog sounda tokom sviranja.....
sve u svemu, Waldorf je danas jedna vrlo neozbiljna firma, kao da je negdje iz nasih balkanskih krajeva, a ne Njemačke. mislim, svaka čast na soundu, ali stabilnost sofvera, podr?ka i sve ostalo je stvarno u?as...
Chuj, stoji to sto si napisao, nazalost
Waldorf jos uvek nije izbacio i pitanje je hoce li, zvanichan, njihov editor itd... Za backup patcheva ja koristim programchic MIDI OX, mada nisam sa njime radio dump celog sinta vec pojedinachne patcheve. Nista te ne kosta da probas
http://www.midiox.com/?http://www.mi...om/moxdown.htm
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules