Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-08-2004, 12:33 PM   #21
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Jel neko probao Helicon?

Mnogo jaka sprava, dobio sam demo cd od TC Helicona i bez zezanja bih ga uzeo!!!
I ja sam se primio ko mladi majmun kada sam cuo demo,ali najiskrenije,probao sam ga i uopste me nije odusevio.Ne kazem da je los...ali predpostavljam da ima i boljih resenjenja.
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2004, 12:36 PM   #22
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
Quote:
Originally Posted by Eon
Jel neko probao Helicon?

Mnogo jaka sprava, dobio sam demo cd od TC Helicona i bez zezanja bih ga uzeo!!!
I ja sam se primio ko mladi majmun kada sam cuo demo,ali najiskrenije,probao sam ga i uopste me nije odusevio.Ne kazem da je los...ali predpostavljam da ima i boljih resenjenja.
npr.... :
Old 13-08-2004, 01:11 PM   #23
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Ispascu glup, ali mi TL Audio nije bas poznato ime. Barem nije bilo do sada
Onda ne znas sta si propustio

Quote:
Sada si lupio da si jedva ostao ziv!!!
Old 13-08-2004, 01:20 PM   #24
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Veruj mi da nisam .Jesi li ga ti probao?
Nisam ja ni rekao da je on los...hteo je cale da ga kupi...otisao sam da ga probam i odustao sam,ne znam ni zasto,jednostavno mi se sprava nije dopala.Probaj ga u Artistu,pa sam proceni da li je za tebe ili nije,meni se licno nije svideo...sto ne znaci da tebi nece Inace cisto da ne bude zabune - volim sve od TC i ovo sto sam gore ispisao ne znaci da je los(po 100ti put) jednostavno nije ispunio moja ocekivanja...mozda sam mnogo ocekivao
Old 13-08-2004, 01:28 PM   #25
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Veruj mi da nisam .Jesi li ga ti probao?
Nisam ja ni rekao da je on los...hteo je cale da ga kupi...otisao sam da ga probam i odustao sam,ne znam ni zasto,jednostavno mi se sprava nije dopala.Probaj ga u Artistu,pa sam proceni da li je za tebe ili nije,meni se nije svideo...
Nisam probao ali ga koristi prijatelj kome izuzetno verujem i ne samo on vec i drugi izuzetni studijski tehnicari kazu sve hvale za ovu spravu .. I ja ponekad volim da ono sto kupim pored kvaliteta i lepo izgleda ali ne moze uvek tako da bude , valjda gledamo dobre a ne lepe sprave , razumem da ti se nije svidelo ukusi su razliciti samo mi nije jasno kako si mogao da zakljucis o kvalitetu sprave na osnovu trenutnog efekta u radnji dok si je probao!! Ta sprava se ne proba tako vec je potrebno da radis sa njom pa da vidis da li je to zaista ono sto ti treba .. Sve sto sam kupio dok sam kupovao sam radio po necijoj preporuci jer sve to ne mozes da probas na licu mesta u randji i da kazes svidja mi se ili ne .. to je cista glupost .. ja nijednu spravu nisam probao u radnji vec u studiju i to sam u stanju danima da je ne gasim i ispitujem .. zar ne?
Old 13-08-2004, 01:36 PM   #26
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Oho....pa ti si neke stvari totalno pogresno ukapirao.
Prvo,nisam ja njen kvalitet ocenio na osnovu izgleda :roll: To je smesno.
Drugo,to sto je svi hvale moze nesto da znaci a i ne mora.
Repeat:On
Trece,nisam ja rekao da ne valja nego da mi se ne svidja.
Cetvrto:U pravu si da se takve stvari testiraju u studiju a ne u prodavnici...Moj prvi susret sa tom spravom mi se nije dopao(i da bio je prodavnici).
Pozzz i nadam se da shvatate sta hocu da kazem
Old 13-08-2004, 01:45 PM   #27
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Oho....pa ti si neke stvari totalno pogresno ukapirao.
Prvo,nisam ja njen kvalitet ocenio na osnovu izgleda :roll: To je smesno.
Drugo,to sto je svi hvale moze nesto da znaci a i ne mora.
Repeat:On
Trece,nisam ja rekao da ne valja nego da mi se ne svidja.
Cetvrto:U pravu si da se takve stvari testiraju u studiju a ne u prodavnici...Moj prvi susret sa tom spravom mi se nije dopao(i da bio je prodavnici).
Pozzz i nadam se da shvatate sta hocu da kazem
Ok , razumemo se zmajcino

*Sad sam u fazi spremanja na papir sta mi treba od opreme jer sam odlucio da se "prosirim" , sve bih hteo da imam ali ne moze .. cak se primam da uzmem i neke stvari koje mi uopste ne trebaju jer kazem volim sve da probam i to resim uvece pa se ujutru probudim i odustanem : -)) ovo sada ce mi biti zadnje sto cu kupiti narednih godina (hmm to uvek kazem :oops: )
Old 13-08-2004, 03:45 PM   #28
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ja iman 2 komada tl audio 5051 za dva rode ntv-a i meni to radi fino.

Old 13-08-2004, 04:31 PM   #29
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
ja iman 2 komada tl audio 5051 za dva rode ntv-a i meni to radi fino.

jesi li mogao malo vise da kompresujes te slike

meni je trebao citav 1000ti deo sekunde da se ucita
Old 13-08-2004, 05:11 PM   #30
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Zasto hardver a ne softver? E pa evo zasto...
Radim radio drame, odnosno radio kozerije... To je neka vrstu minimalistickog radiofonicog dijaloga u kojima pricam sam sa sobom pa mi je trebao sto bolje usnimljen glas. Dakle, da bude sto cistije, a da ostane prirodan. Na ovom sajtu tim povodom sam nebrojeno puta dosadjivao neuporedivo iskusnijim virtualnim prijateljima i svaki savet merio nekoliko puta. Sta je bolje, a sta je gore nije vecito pitanje ako malo bolje razmislite kako su i zasto nastali pluginovi. I da odmah budem jasan: nisam ja protivnik pluginova, stavise treba ih koristiti, ali samo kad mora. A mora onda kada nemate sprave koje bi zavrsile taj isti posao.
Neko ce se sad verovatno slatko nasmejati i reci ma ovaj nema pojma. Bez namere da demantujem takve komentatore, zelim jos samo da vam objasnim otkud takvo razmisljanje.
Da li ste sebe pitali sta je to VST/DX kompresor? Sta je softverski limiter, ekvilajzer, reverb, dilej... Bilo bi glupo biti bukvalista pa poci od pitanja sta je starije kokoska ili jaje, jer ovde je stvar cista... Hardverski uredjaji su uzor softverskim simulacijama istih. A drugo, i mnogo bitnije...
Recimo snimate glas i treba vam sto bolje usnimljen a to znaci dovoljno dobar da u audio editoru ne morate da ga menjate. Koristim blagu rec MENJATE, jer u sustini rec je o deformaciji koja povlaci citav niz posedica po (bilo kakav) miks.
Ja sam konkretno svoj glas procesuirao sa, verovali ili ne, osam pluginova u SX-ovom insertu, da bi kupovinom pomenutog Behringerovog Tube Composera i pretpojacala Mic 200 iste firme postigao za nijansu bolji efekat (nemojte olako preci preko reci NIJANSA, jer u njima je sustina). Dakle jedna sprava umesto osam pluginova, nije li to zanimljiv argument?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules