|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Veruj mi da nisam
![]() Nisam ja ni rekao da je on los...hteo je cale da ga kupi...otisao sam da ga probam i odustao sam,ne znam ni zasto,jednostavno mi se sprava nije dopala.Probaj ga u Artistu,pa sam proceni da li je za tebe ili nije,meni se licno nije svideo...sto ne znaci da tebi nece ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Oho....pa ti si neke stvari totalno pogresno ukapirao.
Prvo,nisam ja njen kvalitet ocenio na osnovu izgleda :roll: ![]() Drugo,to sto je svi hvale moze nesto da znaci a i ne mora. Repeat:On Trece,nisam ja rekao da ne valja nego da mi se ne svidja. Cetvrto:U pravu si da se takve stvari testiraju u studiju a ne u prodavnici...Moj prvi susret sa tom spravom mi se nije dopao(i da bio je prodavnici). Pozzz i nadam se da shvatate sta hocu da kazem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() *Sad sam u fazi spremanja na papir sta mi treba od opreme jer sam odlucio da se "prosirim" , sve bih hteo da imam ali ne moze .. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ton magistar
|
![]()
ja iman 2 komada tl audio 5051 za dva rode ntv-a i meni to radi fino.
![]()
![]() |
#29 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() meni je trebao citav 1000ti deo sekunde da se ucita ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Zasto hardver a ne softver? E pa evo zasto...
Radim radio drame, odnosno radio kozerije... To je neka vrstu minimalistickog radiofonicog dijaloga u kojima pricam sam sa sobom pa mi je trebao sto bolje usnimljen glas. Dakle, da bude sto cistije, a da ostane prirodan. Na ovom sajtu tim povodom sam nebrojeno puta dosadjivao neuporedivo iskusnijim virtualnim prijateljima i svaki savet merio nekoliko puta. Sta je bolje, a sta je gore nije vecito pitanje ako malo bolje razmislite kako su i zasto nastali pluginovi. I da odmah budem jasan: nisam ja protivnik pluginova, stavise treba ih koristiti, ali samo kad mora. A mora onda kada nemate sprave koje bi zavrsile taj isti posao. Neko ce se sad verovatno slatko nasmejati i reci ma ovaj nema pojma. Bez namere da demantujem takve komentatore, zelim jos samo da vam objasnim otkud takvo razmisljanje. Da li ste sebe pitali sta je to VST/DX kompresor? Sta je softverski limiter, ekvilajzer, reverb, dilej... Bilo bi glupo biti bukvalista pa poci od pitanja sta je starije kokoska ili jaje, jer ovde je stvar cista... Hardverski uredjaji su uzor softverskim simulacijama istih. A drugo, i mnogo bitnije... Recimo snimate glas i treba vam sto bolje usnimljen a to znaci dovoljno dobar da u audio editoru ne morate da ga menjate. Koristim blagu rec MENJATE, jer u sustini rec je o deformaciji koja povlaci citav niz posedica po (bilo kakav) miks. Ja sam konkretno svoj glas procesuirao sa, verovali ili ne, osam pluginova u SX-ovom insertu, da bi kupovinom pomenutog Behringerovog Tube Composera i pretpojacala Mic 200 iste firme postigao za nijansu bolji efekat (nemojte olako preci preko reci NIJANSA, jer u njima je sustina). Dakle jedna sprava umesto osam pluginova, nije li to zanimljiv argument?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vest: Voxformer - Plugin za Vokale i ostalo... | dejankuki | Audio Software | 0 | 19-03-2009 11:12 AM |
mikrofon za vokale | nunuk_t2L | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 06-05-2007 12:32 AM |
Mikrofon za rap vokale? | tread | Produkcija Elektronske Muzike | 44 | 04-12-2006 11:59 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |