Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kako obraditi vokale??????? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9416)

samplemaniac 09-08-2004 11:06 PM

Kako obraditi vokale???????

Molim vas pomozite mi !Zanima me: kako vi kad snimite vokal vec na hard drive u sequencer,obradite sa effektima taj lead vocal i sa kojima?

naprimjer:

1.eq
2.compressor
.
.
.
.
.

Hvala 100 puta!!!!

kVu 10-08-2004 04:06 AM

1. deeser ako treba
2. compresor
3. neki warmer
4. eq, osim ako nije dobro snimljen pa nije potreban

pozdrav

samplemaniac 10-08-2004 09:02 AM

Zaboravio sam kazati,da sam vokal snimio preko behringer b 2 microphona i onda u yamaha aw4416 preamp bez ikakvih compressora i effekata direktno u rme multiface na hard drive.Samo preamp sam koristio od Yamahe i nista drugo!Zato me zanima sta da uradim po vrstnome redu!!!! :D

Igor 12-08-2004 08:36 PM

Zaboravi pluginove. Skupljaj pare i kupi Behringer Tube Composer T1952. Mogucnosti koje ti pruza zadovoljice te do kraja zivota bar kada je o snimanju glasa rec.

Igor 12-08-2004 08:57 PM

Ustvari, cekaj malo. Ako ovi na Yamahinom sajtu ne lazu dao si za uredjaj oko 2500 dolara!?! E pa onda ti sigurno imas para za mnogo sofisticiraniju spravu od one koju sam ti preporucio. Ipak, jedno stoji: zaboravi pluginse i problem resi hardverski nekim Composerom ili sl.

STUDIOTON 12-08-2004 09:43 PM

Quote:

Ipak, jedno stoji: zaboravi pluginse i problem resi hardverski nekim Composerom ili sl.
Zato tako mislis?

P.S. Nije da se ne slazem vec me interesuje misljenje! ZASTO?

puRe 12-08-2004 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Quote:

Ipak, jedno stoji: zaboravi pluginse i problem resi hardverski nekim Composerom ili sl.
Zato tako mislis?

jedan od razloga...
ako recimo imas materijal koji bi klipovao...kada stavis softverski kompresor to je snimljeno sa klipom i nikako se ne moze ispraviti...ako je hardverski on to limituje i snimi se kako treba...

STUDIOTON 12-08-2004 10:30 PM

Koje jos slicne preldazete od drugih firmi??

*Pure , nemoj molim te samo neke od par hiljada eura .. daj nesto dobro a nizeg cenovnog ranga!!!

puRe 12-08-2004 10:44 PM

Quote:

*Pure , nemoj molim te samo neke od par hiljada eura .. daj nesto dobro a nizeg cenovnog ranga!!!

Nisam toliko lud... :D

Od srednjih, Focusrite Voicemaster (moze i Pro)...

SandRob 12-08-2004 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Quote:

Zato tako mislis?

jedan od razloga...
ako recimo imas materijal koji bi klipovao...kada stavis softverski kompresor to je snimljeno sa klipom i nikako se ne moze ispraviti...ako je hardverski on to limituje i snimi se kako treba...

to je primjer kad koristit hardware, ali i ja bi voli cut razlog zbog cega 'zaboravit' pluginove?! :shock:

All times are GMT +1. The time now is 03:46 PM.