![]() |
Kako obraditi vokale???????
Molim vas pomozite mi !Zanima me: kako vi kad snimite vokal vec na hard drive u sequencer,obradite sa effektima taj lead vocal i sa kojima?
naprimjer: 1.eq 2.compressor . . . . . Hvala 100 puta!!!! |
1. deeser ako treba
2. compresor 3. neki warmer 4. eq, osim ako nije dobro snimljen pa nije potreban pozdrav |
Zaboravio sam kazati,da sam vokal snimio preko behringer b 2 microphona i onda u yamaha aw4416 preamp bez ikakvih compressora i effekata direktno u rme multiface na hard drive.Samo preamp sam koristio od Yamahe i nista drugo!Zato me zanima sta da uradim po vrstnome redu!!!! :D
|
Zaboravi pluginove. Skupljaj pare i kupi Behringer Tube Composer T1952. Mogucnosti koje ti pruza zadovoljice te do kraja zivota bar kada je o snimanju glasa rec.
|
Ustvari, cekaj malo. Ako ovi na Yamahinom sajtu ne lazu dao si za uredjaj oko 2500 dolara!?! E pa onda ti sigurno imas para za mnogo sofisticiraniju spravu od one koju sam ti preporucio. Ipak, jedno stoji: zaboravi pluginse i problem resi hardverski nekim Composerom ili sl.
|
Quote:
P.S. Nije da se ne slazem vec me interesuje misljenje! ZASTO? |
Quote:
ako recimo imas materijal koji bi klipovao...kada stavis softverski kompresor to je snimljeno sa klipom i nikako se ne moze ispraviti...ako je hardverski on to limituje i snimi se kako treba... |
Koje jos slicne preldazete od drugih firmi??
*Pure , nemoj molim te samo neke od par hiljada eura .. daj nesto dobro a nizeg cenovnog ranga!!! |
Quote:
Od srednjih, Focusrite Voicemaster (moze i Pro)... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:46 PM. |