|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Šalu na stranu, Shot je jedan od članova koje najviše poštujem. Smem da kažem da od ovog sjajnog čoveka može i treba puno da se nauči! Ipak bih da primetim sledeće... Mislim da je "slučaj Forge" dosta "jednodimenzionalno" posmatran...! Dakle, šta je to Sound Forge? Koja mu je namena? Šta se s istim radi? Da pobliže objasnim tendencije savremenih medija...a tamo se najviše koristi...u rtv novinarstvu...! Propast ekonomije, odnosno porast želje vlastodžaca, u odsustvu građanske svesti i pre svega - reakcije, dovodi do opšte društvene letargije. Pa tako i u medijima, želja da se od jednog čoveka - proizvede više funkcija za istu (čitaj: manju) naknadu. Dakle, Novinar je i spiker (loš) i montažer (jož gori) i lektor (wtf?)... = Jedna plata. Forge je alat koji pomaže da se takav trend održi. Ne zato što je dobar! Nego zato što je neko trbuhom za kruhom prihvatio to! I to je to.
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Polako ali sigurno gubim nit ovog razgovora
![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 29-08-2016 at 02:52 PM. Reason: evrodolar |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
awacs i bockie su u pravu , sve je to jedan veliki paket koji se moze kupiti posebno , e sad to sto srecom ima sve opcije koje ti trebaju za editing plus ne zaboravimo da nije zaboravio i hardverske semplere za razliku od recycle-a plus radi isto sto i on ako ne i bolje (primanje slanje preko scsi-a pa cak na i win 7 a recycle je to odbacio posle verzije 2 pa moras imati win 98/xp , loop region , sds protokol , auto slice.regions , batch , bla bla bla bla) da nam je ziv i zdrav sound forge , a da ne pricamo o tome da moze da edituje i video fajlove direkt ... duga je lista sta moze a vasa kao sto kaze ako je do prostog snimanja i editovanja to moze i softver od 0 para ... tako da je cena cak i jeftina ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
a da zaboravio sam da spomenem i wave hammer ! steta sto ga nema kako vst
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
VIP Member
|
![]()
Da me obesiš nasred Terazija, meni je u celoj ovoj temi najzanimljivije što Boki, diplomirani buđelar-efendija (ili kako se to već zove ), ovde nastupa kao onaj ludi prorok iz Karpenterovog filma They Live.
Elem, kad smo došli dotle da se oni koji su zaista u stanju da formalno raščlane poslovanje ponašaju kao kafanski ratnici... Hehe, šta preostaje nama poslovno i finansijski nepismenima ![]() Neobično mi je samo što dosad nikome nije palo na pamet da prebaci ovu temu u Pričaonicu ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Ne samo da sam proverio na sajtu, nego sam prošle godine (kada sam kupovao REAPER, DUNE i još par plaginova), takođe i eksbuđelario (to je moj buđelarski neologizam, specijalno skle ..... kreiran za ovu temu
![]() Leba ne jedem od muzike i nemam nikakav negativan moralni stav prema ljudima koji ne plaćaju softver (pod uslovom da im isti ne donosi solidne količine novca, u kom slučaju je ipak red ispružiti se za dotični softver), ali ima nečeg lepog u kupovini softvera. Nisam jedini koji je to shvatio, ali: čovek posmatra svaki deo softvera ozbiljnije; razmišllja o tome da li mu nešto zaista treba/znači ili ne; posmatra softver kao sav ostali alat, u smislu - da li sa ovim mogu da uradim to i to; da li "zelena" Bosch bušilica može da buši to i to, ili mi ipak treba "plava"? : da li mi Valhalla Room omogućava da dobijem takav i takav reverb sa tim i tim sintom/gitarom/glasom/bubnjem? Ima naravno i lepih trenutaka. Recimo, kada čovek shvati da REAPER nije ni zeleni, ni plavi Bosch, već Hilti ..... koji koji košta kao zeleni Bosch! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Tako što kada radiš, bilo u privatnom ili državnom mediju, ti kao korisnik imaš 0,00% odluke o izboru softvera! Radiš na opremi i alatu koji poslodavac ima, pa se ti žali "Upravi vodovoda"... A šta ćeš kući... - tvoj džep..!. Dakle, sve znamo, sve super, i neki majmun, interesno ili politički postavljen odlučuje. Jako me zaboleva da li to sve finansira ujka Sem ili domaći Kancelar... Svakako je neko ko o tome pojma nema... A bio sam i ovde i onde i tvrdim da je tako... I sad ratujem sa "tehničarima" da objasnim termin FREE Plug in... Prethodno sam morao ove "ujka Semove" da učim zašto nije dobro emitovati sa integrisanih kartica... A radim na sve najslušanijim stanicama drugog grada najveće države u regionu... (nezvanično i za sve ostale svuda) Šabanerija, Vaso moj... Svuda i u svemu! Sreća pa nismo npr, medicinski forum......jož bi se narod poplašio... ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Inače, naslušao sam se novinarskih „montaža zvuka” otkako su novinarima uvalili da budu sami svoji snimatelji i montažeri. Najviše sam bio fasciniran počecima te epohe, ono kad su reporteri otkrili Waves X-Noise, pa su reportaže zvučale kao da je mikrofon stajao u baštenskoj kanti za zalivanje. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-08-2016 at 03:58 PM. Reason: kanta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Da smo medicinski forum bilo bi i sisatih medicinskih sestara,
rumskomedicinski audiogaza.jod forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Elem, ta priča oko novinarskog svaštarenja, njoj se mogu, a i ne moraju stavljati navodnici. Tvrdim da moj montažer nikada ne bi znao da mi izmontira to što mi se vrzmalo u glavi kao ja, kako kada sam radio kao novinar na radiju, tako i na TV-u. Ne pričam o klasičnom šupačkom informativnom programu koji se od četres pete naovamo neguje na domaćim stanicama, već o specifičnom autorskom pečatu koji dolazi kao posledica da sam ja taj koji zna šta se dešavalo na terenu, vrlo dobro znam šta se sa time može uraditi, i znam kako to da uradim. Naravno da pravim razliku između redukcije šuma koji liči na flendžer i one koja je razumna, umem da uradim automatizaciju, sam proberem i efekte, podlogu, poigram se sa frekvencijama kako bi podloga mogla da bude jasnija, a ne "pojede" mi voice-over, ispoštujem decibel-standarde poslodavca... I da. Ne radim više u medijima. ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto toliko dugo ucitava | Braca | Computer Hardware | 4 | 16-11-2012 07:15 AM |
Eh da imam para ko Don! | Shricke | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 28-04-2008 10:09 PM |
sta da kupim za malo para | sasait | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 27-10-2006 04:12 PM |
koliko para toliko i muzike?! | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 9 | 18-09-2006 10:12 AM |