|
Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
OK, Heatman hvala na komentu. Sto se tice zanra jedno vrijeme su nas drmale soci rime tako da je iz tog perioda ostalo vise stvari koje sam i ja sam nekako "prerastao" ali nema vracanja . Novije pjesmice su nesto drugacije ali o tom potom,vidjecemo sta ce ispasti, a i dosta ovih starijih stvarcica nikako ne stizem zavrsiti ni priblizno kako bih htio.
Kao sto si i sam cuo, mix najvise skripi i tu sam najtanji `bem li ga, nekako sam mixu najmanje posvecivao paznju uzimajuci u obzir da bi fino bilo akusticki istretirati prostoriju u kojoj radim ali sta je tu je.. Na kraju krajeva nekako bi idealno bilo taj dio posla prepustiti nekome ko zbilja zna pos`o, bar sam ja na taj dio uvijek gledao tako! U ovoj nekoj demo-hobi opciji sto mozes uraditi sam - uradi i to je to. Najvise problema mi prave vokali koji su nekako najzahtjevniji a moj NT1-A ustekan drito u Profire i nije najbolja opcija za to. Koliko bi neki kompresor u mom slucaju odradio poso? Nakon toga mi nekako najvise problema prave kik i bas linija. Tu se nekako najvise smorim u losoj prostoriji ...uf brate! Baci neki TIP! Cesljao sam dosta tutorijala na ove teme ali ipak teorija je jedno a praksa nesto drugo, pogotovo ako je znanje tanko i u losim uslovima mislim da je to bas onako frka... ![]() @exc083 evo moje preporuke za pocetak - RUMSKI. Ali dobro da ga protreses. MIslim da ces naci dosta toga kao odgovor na tvoj zahtjev! Dosta slicnih tema zanemarivsi muz. zanrove tako da... udri! poz www.myspace.com/slikaiprilikamusika Last edited by Ngino; 08-02-2010 at 11:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Ma jasno , no hard feelings! Samo udri
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
|
![]() Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=j6Z6pH0ZekM http://www.youtube.com/watch?v=f4mWHDlcqJ8 itd radio pre 4 godine. u zgradi gde su podovi na drvenim gredama, iza jednog monitora (tapco s8 kojih sam se kasnije ratosiljao) je bio cigleni zid, a iza drugog staklo od bar 4 kvadrata povrshine. poshto je umesto cele jedne strane sobe. nikakav akustichki tretman... i opet je ok miks.. nishta ludachki, ne neshto chime bih mogao da se busam u prsa, osim time shto je sve snimano i radjeno u toj sobi na fush opremi i opet radi dovoljno dobro.. sve je do poznavanja materije.. a to i da krenem da ti objashnjavam (a ne znam odakle da pochnem), zgadilo bi ti se. jedino da probash da postavish pitanje pa cemo probati da ti pomognemo.. poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
koji sam ja meni kralj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
@Heatman kapiram ja o cemu pricas, da se razumijemo nisam bas tolika truba, samo onda je Bojan Dugic i sl. budala sto se skolovao za te stvari?
![]() Kapiras sta hocu da kazem? Ja sam jednostavno "prinudjen" na neki nacin da zavrsavam stvari ovako kako ih zavrsavam i to rezultira losim mixom i to je ta prica. Jednostavno cu radije vrijeme trositi npr. na neku DOPE bas liniju nego nabadati nesto sto je zbilja, po mom skromnom misljenju jbn nauka, sto je ovde konstatovano masu puta. Ja jasno razdvajam te faze posla i to je to. Mogu sloziti korektan bit, napisati tekst koji nije bas tipa "moje rime te kolju, jebu kevu,pljeskam te drolje i tralala...", volim otpjevusiti poneki refren iako ovih par koje si cuo i nisu narocito reprezentativni i tu zavrsava moja prica kreiranja muzike. Ostalo je inzinjerija tako da...! Naa` mean? ![]() NEGO,zajebimo to, da budemo konstruktivniji, sta je tebi kod ovih mikseva najcrnje? Mene konkretno za pocetak, ubise reske freq kod vokala snimanih suvim nt1-com... Plus, vecinu rep dionica je radio moj kum koji inace ima tih sustecih freq prirodno i totalno mu je tesko da se rijesi toga a meni bas problem da to svedem na neku razumnu granicu. Kako konkretno TI procesuiras vokale. Pazi, citao sam neke tutorijala na temu ali daj iz prve ruke? Inace su stvari puuuno losije kako sam ih uploadovao na spejs tako da nisu bas referentne ali koliko se moze skapirati a moze bar nesto, sta tebi prvo para usi? Sta bi ti prvo korigovao? poz www.myspace.com/slikaiprilikamusika Last edited by Ngino; 15-02-2010 at 11:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kompresijom i eq-om.. 2 osnovna tool-a! Mic i preamp imaju svoje odredjene karakteristike koje se tebi u ovom slucaju ne svidjaju izgleda nazalost. Plus jos mozes da probas sa reverbom, sa recimo kracim reverb time-om za hiphop vokale, da malo 'proguta' te kriticne frekve i 'uvuce' ih u matricu.. Kako su bzvz ovi proguta, uvuce pojmovi ![]()
aje Last edited by Rhino; 16-02-2010 at 03:02 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
Si,OK Rhino.
Moram priznati da cesto odlutam koristeci vrlo povrsno razlicite kompresije na kraju ni jednu odradivsi kako treba. Da upravo se to trazi da ga "uvuce", da ga pozicionira u dubinu. Najcesce mi se desava da mi vokal dodje kao "nalijepljen" van svake price. Dok sam u miksu jos je u dure ali kad odmorim usi uf, totalno drugi ambijent. Ili ga smanjim toliko da samo ja razumijem rijeci misleci da je OK. Probavam... thx! www.myspace.com/slikaiprilikamusika |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Ja licno koristim paralelnu kompresiju na vokalu i za to koristim Stillwell The Rocket. Ne retko uz to stavim samo onaj Abbey Road EMI sa najbrzim recovery-em da malo komprimuje koliko da mi doda karatker na vokalu uradi nesto sto mi prija,kao da ozivi vokal (to samo za lead vokal, back vokale procesiram sonnox dinamikom bez paralelne kompresije).
Obicno imam i neki kratki delay- jedva primetni, i room/short plate/short hall reverb, takodje jedva primetni. Ono iz fazona, sa njima zvuci kako treba a bez njih zvuci suvo... Sad stvarno ima opakih alata, recimo SPL Twintube, super za saturaciju, klasik rep , po meni zahteva malo saturacije na vokalu. Takodje sam se odusevio kako radi Soundtoys Decapacitor, do duse BETA jos uvek, ali kida... Mada sad ima toliko dobrih "free" alata da je to zlo Last edited by Jan; 16-02-2010 at 11:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Vokali ili ne vokali... ali soundtoyz rade posao!!!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VA synth - predstavnici i karakteristike | hrkljus | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 79 | 24-09-2007 08:06 AM |
Silly Grind - muzika bez produkcije | shpira | Promocija radova | 12 | 05-07-2007 10:22 PM |
Evo nesto iz moje produkcije | Manley | Promocija radova | 12 | 21-04-2007 12:25 PM |
"moderna muzika" i muzika za pare | balthazaar | Dragan Ivanović | 152 | 24-11-2006 05:21 PM |
Humanizovanje PC mixa i produkcije | Defragment | Tutorijali | 20 | 26-10-2006 09:51 PM |