Go Back   Rumski Forum > Rumski > Obavestenja

Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2010, 03:48 PM   #21
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: ruDAW XTM vs 8-core Mac Pro

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Izgleda da se Komplexu upravo pokvario ruDAW XTM (najvjerovatnije naprasno crklo napajanje...koje je kod mene radilo 4 mjeseca bez problema). Eto urekli ste ga . Bolje da ga/me niste hvalili

Jbg, i to se desava, sad samo da vidimo kako da rjesimo problem...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 12-12-2010, 07:34 PM   #22
Komplex
Member

E narode

Ma sve je oke, sredili smo ruDAW XTM. Srecom pa je samo napajanje bilo u pitanju. Uzeli smo CorsAir napajanje od 750W. Dali smo 170eur za njega al vredi. Komp dosta stabilnije radi. Cak ni onaj dodatni kuler sto je bio ugradjen iznad Antec-ovog kulera nije vise potreban. Takodje smo iskljucili butovanje svih ostalih HDD-ova koji nepostoji i flopy kojeg inace nema tako da smo podizanje masine smanjili na jednu cetvrtinu vremena. CorsAir je ujedno i sigurnost da ako se bilo sta desi sa strujom, ode osigurac a sve ostalo ostaje netaknuto tako da sad moze napajanje da puca ponovo "kolko god oce" !
Napajanje jeste glasnije, cuje se pomalo al boze moj, nista sto smeta kad se pojacaju adami. Eto, sredili smo sve i radimo dalje, ziveli
Komplex is offline  
Old 12-12-2010, 08:50 PM   #23
Komplex
Member

i ako bi neko mogao da pomogne:
Dok radimo, cuje se neko glupo pistanje iz zvucnika. Minimalno pistanje ili zujanje koje MAXIMALNO smeta. Bukvalno se cuje kad se pomera mis po ekranu. Kad se, recimo, browser povlaci sa jednog monitora na drugi itd. Je'l bi trebalo nesto da se podesi u BIOS-u? bio bih zahvalan. Takodje, rece mi Mihajlo, da se kuler cuje zato sto je pogresno podesen u BIOS-u? Ajde, samo te dve stvari i radi sve kako bi trebalo
Komplex is offline  
Old 12-12-2010, 11:08 PM   #24
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Uh dobro je, nasekirao se da nije jos sta otislo...

A mi se cujemo mailom, pa cemo polako da brisemo ovdje suvisne poruke...

diviner is offline  
Old 13-12-2010, 04:09 AM   #25
Komplex
Member

to to, ne valja da se vidi da nesto nije radilo lepo
salim se
elem, u pravu si bio za struju Divajnere, promenili smo uticnicu i sve radi. Jedino sto ja ovu Presonu Firestudio kartu ne kapiram ic...al bas ic. Ako ima "neki" neki dobar manual nek mi ga okaci da se prostudira!

Izvinte me, nesto sam se bacio na ova seljacki fazon pa mi bas gust tako da zborim ))

i da ponovim (bez obzira sto smo imali ovaj mali problemcic sa napajanjem) (a desava se, jebiga )
kupite ruDAW - vredan svake pare!! postovanje i dovidjenja!`

ps: fino i za support, retko gde moze covek da nadje support u 23h
Komplex is offline  
Old 14-12-2010, 03:08 AM   #26
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Komplex View Post
to to, ne valja da se vidi da nesto nije radilo lepo
salim se .........
Mislim da nam treba neki thread gde cemo razmenjivati iskustva,... ma kakva ona bila...
Takodje treba imati u vidu da ruDAW nije ni military a pogotovo nije space technology pa da NE SME da crkne napajanje (niti kosta toliko da ne sme nista da rikne nikad)... normalno je da se to desava... ali ono sto je ovde vazno je brzina kojom se problemi resavaju i mogucnost da se nekome obratimo. I sami se bavimo proizvodnjom i cini mi se da na ovim prostorima ljudi ne cene dovoljno mogucnost da im je covek koji moze da im pomogne tu negde blizu i raspolozen je da pomogne, i nije negde Bogu iza kichme, i da ni ne zna sta je Srbija (ili koja vec drzava) a kamoli gde se nalazi.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 15-12-2010, 05:22 AM   #27
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Mislim da nam treba neki thread gde cemo razmenjivati iskustva,... ma kakva ona bila...
Takodje treba imati u vidu da ruDAW nije ni military a pogotovo nije space technology pa da NE SME da crkne napajanje (niti kosta toliko da ne sme nista da rikne nikad)... normalno je da se to desava... ali ono sto je ovde vazno je brzina kojom se problemi resavaju i mogucnost da se nekome obratimo. I sami se bavimo proizvodnjom i cini mi se da na ovim prostorima ljudi ne cene dovoljno mogucnost da im je covek koji moze da im pomogne tu negde blizu i raspolozen je da pomogne, i nije negde Bogu iza kichme, i da ni ne zna sta je Srbija (ili koja vec drzava) a kamoli gde se nalazi.

pozdrav

bogi
Diskutabilno Nisam uporedjivao komponentu po kompenentu ali ovako odokativno izgleda prilicno skupo
Matoree is offline  
Old 15-12-2010, 09:19 AM   #28
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
Diskutabilno Nisam uporedjivao komponentu po kompenentu ali ovako odokativno izgleda prilicno skupo
Ja jesam... I zaključio sam da se isplati s obzirom na to ?to se dobije. Kao prvo, Mihajlo mora testirati komponente, zatim opet testirati i jo? testirati... Nakon toga ta silna obrada kuči?ta... I činjenica da je komp clockan i da on na njega daje garanciju i support. ?to bi vi?e mogli tra?iti?

Pozdrav
Tomislav is offline  
Old 15-12-2010, 11:10 AM   #29
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Sobzirom kakav je support u potpunosti se isplati, a support je i najvaznija stvar, znam ja sta bi svi voleli, da kosta koliko i u radnji i to nekoj veleprodaji, a da Mihajlo radi za dzabe, lepe su to zelje

RuDAW vredi svaki ulozeni euro

@komplex

Sta ti ne radi sa firestudio kartom? Koji problem imas?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 15-12-2010, 11:23 AM   #30
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
........znam ja sta bi svi voleli, da kosta koliko i u radnji i to nekoj veleprodaji, a da Mihajlo radi za dzabe, lepe su to zelje
............
Ovo je i nama svakodnevnica.. zaprepasti me otkud tolika bezobzirnost i surovost... pa je*ote, treba neko ko radi da ima za lebac u ovoj drzavi....

pozdrav

bogi

boggy is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules