|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
SuperModerator
|
![]()
jupi. eto rezimea - LJUDSKI FAKTOR JE NAJBITNIJI.
tacka. sprave samo pomazu da brze dodjes do cilja, nisu neophodan tool za dobar mix! Evo ja sam sad smiksao probe radi jednom bendu full plocu ITB! nista outboard, osim alana smarta. I to radi. Ali kad sam poslusao na par mesta, fali mi malo Neve low-enda i slicnih fora, ali to cujem samo JA, pojma ljudi nemaju sta neve levo desno manley weiss muda sarme... to i dalje dobro radi, samo eto stvar ukusa i pikanterije koje skontas samo na jako skupom monitoringu. U nekim studijima secam se plugin zvuci isto kao Tubetech multiband, ali u nekim studijima na dobrom monitoringu i te kako se cuje razlika. Ali ako je dobar mix, dobro snimljeno..... who cares..... ljudski faktor. tacka. Ako je nesto lose snimljeno, ne vredi ti ni SSL duality sa 300.000 eura outboarda. I da je dobro snimljeno i da imas sve to, opet COVEK moze da sjebe ![]() ziveli ljudi, jebo presete. pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Da znas ....
Mada , cuje se razlika na mnogo monitora (bitno je ko slusa ) , ali ni to nije bitno ..... samo pozelenim od prica tipa , " kupio sam sabirnicu i svet mi se okrenuo ... " ( pri tome ne mislim na KVU a zaista , nego na izjave tog tipa .... ) Drugo , radio si sa ljudima koji su napolje neko i nesto , ja sam radio sa nekolicinom njih ... a i evo Da Bear ih zna 1000 .... jedno je pravilo .... sto je veci baja , to mu manje dlaka smeta ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
Ljudski faktor. Kad je bio Richard Evans da snima Trkulju u Hammeru preslusao sam mu sve sesije - covek je lud - usnimak svega i njegovi raf miksevi su 10 klasa iznad Srpske Masterovane Produkcije (SRMAP ![]() odosmo u OT. Zivela muzika. Ostalo je manje vazno. pozz Last edited by Bitch; 17-12-2008 at 10:27 PM. Reason: pravopis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa tip kaze u intervju-u, kako je pre, kad je miksao kroz analogiju, kad se smori ili nije siguran da li miks radi, ili mu ne ide iz nekog razloga.. , morao da ide da gleda TV par sati ili da se seta par sati, dok se glava ne izbistri. (jer je sve setovano na mikseru i outboardu)..ovako, loaduje drugu pesmu i ide dalje! Vreme je novac - novca malo (placaju sve manje i manje) ! Svako ko ima 2-3 projekta "on the go" zna o cemu prica,,,
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() verujem da bih mogao mozda cak i da postignem sve to i bez nje sa gomilom vozanja kanala, filtracijom do besvesti... ali kad je brzina veliki faktor zaista puno znaci... dakle, jedino je to u pitanju.. brzina i nista vise... cak i sam mislim isto sto i ti.. da bih u kucnoj varijanti gde imam svo vreme sveta na raspolaganju uspeo ITB da uradim verovatno i bolje... i kad bi se naravno pazljivo birali sounds u aranzmanu, i da se dovoljno vremena posveti za usnimavanje, podesavanje mic-a, instrumenta... itd itd ![]() inace, ja poplavim kad cujem komentare onog tipa "sace sve samo da se snimi i smixa jer sam kupio spravu od 5 somicja" ![]() ali to sam samo ja... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
vreme = novac = biznis = industrija = nigde muzike i humanosti mega OT ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
SuperModerator
|
![]()
@ kvu
ne mislim ja da ti ne cujes, nego kad neko slusa krajnji produkt, ne moz da kaze " e ovde ima Neve, a u ovoj pesmi nema", na to mislim. @ fipa fubara jes matora, ali jbg, kad je up to task, mora tako. Nemaju svi isti mesecni income, pa svastare, i meni je san da imam SSL4000 sa studerima, i da nemam automatizaciju , nego vremena na pretek, ali znas i sam kakva je situacija... mora se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Phil Collins in BELGRADE! -PICTURES- | LeGreen | Razno | 17 | 15-11-2005 11:01 PM |
Phil Spector George Martin | akowalee | Vlado Georgiev | 7 | 08-03-2005 02:31 PM |