|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
evo, kolege kazu da su zumirali do 25-inke sekunde....a vjerovatno ni oni ne znaju da se moze zumirati do jednog audio sample-a ukljucivanjem opcije "show audio time units" da vidimo moze li to "pro" Edius ![]() Quote:
ulijecem u pitanje upuceno maxu, ali imam osjecaj da si radio onako kako sam napisao gore....imao si frke, i to ne krivicom premiere-a nego nuenda i njegovog baratanja videom. a rjesenje je elegantno....izbaci vani odvojeni video u maloj rezoluciji (recimo mpeg1 u pola PAL rezolucije, 360x288) a prilikom importa aaf projekta u nuendo jednostavno ne importiraj video track nego naknadno importiraj ovaj novi video. i sve radi kako treba...
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Radio sam import bas kako si naveo , bez videa, i svaki put povuce audio partove _ sve bude kako bi trebalo, ali jednostavno uopste se ne pojave wave forms nego samo prazni takeovi.
Razbaca ih tacno gde su i bili rasporedjeni samo bez audia!! Zilion kombinacija sam probao i svaki put bez uspeha. Da li su potrebna neka posebna podesavanja u premiere-u, jer u Nuendu radim sve kako je napisano ( nije crack program) i tako se i ponasa ali bez krajnjih pozitivnih rezultata. Uvek sam video trazio kao jedan file, a ne kao niz video clipova bas iz razloga sto Nuendo ne barata najbolje sa videom, ali dzaba.
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
u premiere-u je napravljen "render and replace" audija prije eksporta u AAF? po tvom opisu mi se cini da i nije bas ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
To cu morati da pitam gospodu montazere, ne bi im to bio jedini propust.
U svakom slucaju hvala na odgovorima ![]()
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
nou frks
u krajnjem slucaju, tu i jesmo da pomognemo jedan drugome a ne da se prepucajemo koji program je "profi" a koji nije ![]()
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Ma kompatabilnost aplikacija je prica za sebe. Nego, jel ima podrsku neka od njih sa AVI frame server, tako da ne moram da eksportujem video uopste, nego ga program odmah servira drugom kao obican video fajl?
![]() |
#27 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Na PC-u Nuendo jedino pravilno i bez usporavanja radi sa AVI i to sa profi formatima (ne DIVX) npr. MJPEG, CINEPACK, INDEO itd..
i to namjesten ne na "directshow", vec na "avi" u "devices/video" properties. od tih codeca, najbolje iskustvo imam sa MJPEG. u Premieru prerendava npr. ogromni DV-PAL koji dobijem, zaista fenomenalno brzo. vrlo kvalitetna kompresija. ne treba pretjeravati sa kompresijom jer danasnje masine to sve vrte bez problema. a sto bolja slika.. lakse raditi, i nuendo manje dekompresira. QUICKTIME je isto tocan, medjutim trosi jako puno resursa na konverziju, i zna zapinjati. DIVX kao i MPEG, isto trose uzasno na dekompresiju. sam bandwith videa i nije toliki prblem. tako da imamo obratnu situaciju - AVI velikog bandwitha bolje vozi od tanasnog DIVXa ili MPEGa. medjutim najbitnije je da DIVX i MPEG nisu sasvim tocni u odnosu audio/video, i dolazi do raspadanja* sihroniteta, a takodjer i (gore opisanog) problema sa zapijanjem kad se ide u zoom, a i nedosljednosti koji ti frame pokazuje na nekoj vremenskoj lokaciji. *ovaj problem sa MPEG1 je detaljno opisan na internetu. ova cijela prica je za PC. vjerujem , obzirom da je Quicktime native format na MAC-u, da to tamo MOV vozi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mislim da sam kodirao avi i sa indeo-m i da je opet stekalo ali nisam siguran... ali cu slijedeci probati sve navedeno... kad god sam radio u nuendu uvijek sam isao na divx i uvijek se nervirao jer steka... Max@ evo sad sam prvi put zavrsio jedan projekat u mpeg1 sve na low bez problema sa 24 fps frame rate-om... mozda je bolje ici na 30 fps jer onda mozes kad ides frame po frame da nacifras neki sfx preciznije kad ides nudge +1 frame (ustvari da li to ima veze?), pretpostavljam... Da li si imao problema (raspadanja sinhroniteta) kao sto clusterchord rece u praksi radeci sa mpeg1 kompresijom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
mod?rateur analogue
|
![]()
yes je
Quote:
Quote:
ali to je irelevatno, jer ako si u Nuendu: tvoja maximalna rezolucija za NUDGE nije samo jedan frame vec subframe (1/80 frame-a) ako si u "time code" viewu ili, ako se prebacis u "sample" view, onda sve do jednog sample-a (1/44000 sek i sl.). ako hoces mogu ti mailat mjpeg3.0 codec. posalji mi mail da imam adresu: tomislav(DOT)babic(AT)gmail(DOT)com |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Radio sam dosta sinhronizacijica za reklame , uvek dobijao mpeg 1 i nisam imao problema ......
Ali siguran sam da je Clusterchord u pravu , jer se ne bavim videom ...... Cluster ..... napisi mi tacno , kakvu kompresiju sledeci put da trazim od saradnika ???? ( mjpeg umesto mpeg1 ? Da ostave na pal rezoluciji ? ) Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase laksi od Nuenda???? | Arthur | Audio Software | 21 | 07-10-2009 07:54 PM |